10. GED a cumparat 30% din Continental Hotels

10. GED a cumparat 30% din Continental HotelsFondul de private equity GED a achizitionat de la fondul de capital de risc PPF Partners 30% din participatia detinuta in cadrul lantului hotelier romanesc Continental Hotels.

Un criteriu pentru aceasta noua investitie in lantul hotelier, cea mai mare a fondului din intreaga Europa de Est, au fost estimarile pozitive ale Continental Hotels pentru acest an. Astfel, compania estimeaza sa atinga la sfarsitul lui 2011 o cifra de afaceri de 21.1 milioane euro si EBITDA de 5.3 milioane euro.

9. Cel mai mare faliment din istorie se apropie de sfarsit

9. Cel mai mare faliment din istorie se apropie de sfarsitLehman Brothers va solicita judecatorului care supravegheaza derularea celui mai mare faliment din istorie sa avizeze si sa trimita pentru votare creditorilor bancii un plan de rambursare de 65 miliarde de dolari, reprezentand 20% din creante.

Banca de investitii, intrata in faliment in septembrie 2008, propune restituirea catre creditori, in medie, a 20 de centi pentru fiecare dolar datorat.

8. Europa si SUA risca un proces de "japonizare"

8. Europa si SUA risca un proces de "japonizare"Europa si Statele Unite sunt in pericol de a cunoaste un proces de "japonizare”, in sensul intrarii intr-un cerc vicios care poate sa conduca la o stagnare economica intinsa pe ani de zile, a declarat economistul Daniel Daianu, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

Prin japonizare se intelege o perioada lunga in care cresterea economica a unei tari este in jur de 0, cu mult sub potentialul acesteia, in contextul in care exista o inertie a sistemului economic foarte greu de spart.

7. Primul DoubleTree by Hilton a fost deschis in Romania

7. Primul DoubleTree by Hilton a fost deschis in RomaniaDoubleTree by Hilton a deschis un hotel de 88 camere in zona Piata Unirii, in apropierea Centrului Vechi, sub denumirea de DoubleTree by Hilton Bucuresti – Piata Unirii, acesta fiind prima unitate de top a lantului hotelier din Romania.

Oaspetii hotelului vor putea beneficia de acces la Internet, televizoare LCD si canale internationale de televiune, seif pentru laptop, calculator desktop, precum si servicii de pregatire a ceaiului si cafelei in camera. Alte facilitati includ room-service non-stop, servicii de spalatorie, concierge si ale biroului de consiliere turistica.



6. Care sunt cele mai mari 10 grupuri de comunicare

6. Care sunt cele mai mari 10 grupuri de comunicareThe Group este si in acest an cel mai mare grup de comunicare de pe piata locala, cu afaceri de aproximativ 108,8 milioane de euro, in crestere cu 27,5% comparativ cu 2009. Holdingul fondat in 2005 ca un business de familie de catre sotii Mihaela Nicola (foto) si Zoltan Szigeti este cel mai mare grup de comunicare de pe piata locala si totodata cel mai mare puternic grup autohton, actionariatul fiind 100% romanesc.

Pe locul al doilea in clasament se afla Ogilvy, grupul condus de Manuela Necula avand anul trecut un business de 63,9 milioane de euro, in scadere cu 13,7% comparativ cu 2009.

5. Romania urca in topul celor mai atractive tari pentru investitiile verzi

5. Romania urca in topul celor mai atractive tari pentru investitiile verziRomania a avansat 5 pozitii in clasamentul Ernst&Young al celor mai atractive 35 de tari pentru investitiile in energia regenerabila (verde), clasandu-se pe cea de-a 16-a pozitie.

Topul realizat de firma de consultanta Ernst&Young (E&Y) ia in considerare potentialul surselor de energie eoliana (pe uscat si pe mare/ocean), solara, geotermala, al biomasei, precum si al infrastructurii, Romania obtinand un total de 45 de puncte, dupa ce anterior (in mai 2011) acumulase 44 (locul 21).

4. Investitiile Pirelli in Romania vor ajunge la 450 mil. euro

4. Investitiile Pirelli in Romania vor ajunge la 450 mil. euroInvestitiile realizate de grupul italian Pirelli in Romania pana la sfarsitul anului trecut depaseau 300 milioane euro si vor ajunge in 2014 la circa 450 milioane euro, primele operatiuni ale companiei fiind lansate in 2005, prin construirea a doua fabrici de anvelope si cord metalic la Slatina.

Fabrica de anvelope de la Slatina va deveni cea mai mare unitate de profil a grupului Pirelli.

3. Cine sunt miliardarii din spatele Gabriel Resources

3. Cine sunt miliardarii din spatele Gabriel ResourcesIn spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care detine peste 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari in proiectul minier din Apuseni.

Gabriel Resources anunta la sfarsitul anului 2009 ca Paulson & Co. si Electrum Strategic Holdings detin cate 18% din actiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producatori de aur din lume, si BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tiluri.

2. Vosganian: Romania este mai vulnerabila acum decat era in 2008

2. Vosganian: Romania este mai vulnerabila acum decat era in 2008Fostul ministru de Finante, Varujan Vosganian, a vorbit intr-un interviu video acordat Wall-Street.ro despre noul val al crizei financiare si vulnerabilitatile Romaniei in fata unei noi recesiuni, facand totodata o radiografie a evenimentelor economice din debutul crize din 2008.

"Mai toate riscurile din 2008 exista si astazi, adica datoria externa pe termen scurt este mare. Economia romaneasca este in continuare foarte dependenta de strainatate, atat cat mai functioneaza. In schimb, apar ca elemente noi datoria publica care este enorma in raport cu 2008, serviciul datoriei publice este de peste 2 miliarde de euro, populatia este mult mai saracita, mediul de afaceri este mai vlaguit", a spus el.

1. Cifre cheie ale mariajului Alpha Bank - Bancpost

1. Cifre cheie ale mariajului Alpha Bank - BancpostConsiliile de administratie ale EFG Eurobank (actionarul Bancpost) si Alpha Bank au aprobat fuziunea celor doua banci, care vor forma cea mai mare institutie de credit din Europa de Sud - Est. Noua entitate bancara va gestiona active in valoare de 150 miliarde de euro si depozite de 80 miliarde de euro.

Fuziunea Alpha Bank cu EFG Eurobank va fi benefica pentru sistemul bancar romanesc pentru ca va crea o banca mare si puternica, care va putea acorda mai multe credite si oferi depozite mai sigure, a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.