Despre gaura neagra "Bechtel"

Despre gaura neagra "Bechtel"Statul trebuie sa le plateasca americanilor atat sumele restante pana la finalul anului, cat si banii necesari incheierii lucrarilor incepute. Dupa o crestere constanta a costurilor aferente constructiei la Autostrada Transilvania, Bechtel impune conditii de plata din cele mai dure, scrie cotidianul Adevarul.

Termenii in care s-a transat rezilierea contractului cu americanii de la Bechtel inseamna, pentru statul roman, costuri suplimentare de aproximativ 650 de milioane de euro. Constructorul american a acceptat sa finalizeze cei 64 de kilometri inceputi pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors, dar a impus conditii extrem de dure: partea romana, reprezentata de Compania Nationala de Autostrazi (CNADNR), trebuie sa plateasca pana la finele acestui an peste 100 de milioane de euro, reprezentand datoria pentru lucrarile deja efectuate.

Navigheaza in continuare pentru a descoperi subiectele din alte 9 publicatii.

Milionarii finanteaza cercetarea medicala

Milionarii finanteaza cercetarea medicalaCercetarea medicala din Statele Unite este in acest moment puternic finantata de milionarii ai caror copii au fost diagnosticati cu boli incurabile, potrivit Bloomberg. Aflati in imprejurari dramatice, acesti oameni si-au pus averea si sperantele in mainile cercetatorilor, care au facut progrese remarcabile, informeaza Capital.ro.

In 2001, Dinakar Singh, partener la Goldman Sachs, una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, a decoperit ca fiica sa Arya, de 19 ani, sufera de o boala genetica, numita atrofie musculara spinala. Pentru aceasta boala, care face ca celulele nervoase care controleaza muschii sa se deterioreze, nu exista atunci nici tratament, nici remediu.


Cum vor creste salariile in urmatorii trei ani

Cum vor creste salariile in urmatorii trei aniSalariul mediu net al romanilor va creste cu aproximativ 13% pana in 2014, potrivit celor mai recente estimari ale Comisiei Nationale de Prognoza (CNP). Astfel, salariu mediu net lunar va ajunge la 1.697 de lei, de la 1.478 lei. De asemenea, somajul este prognozat sa scada cu un punct procentual, stagnand in jurul valorii de 4,5%, fata de 5,5% cat este in prezent.

gandul
prezinta harta detaliata, pe judete, a evolutiei prognozate a salariilor medii nete, la nivel national.

Analistii ING vad crestere economica de 3%

Analistii ING vad crestere economica de 3%Luna iulie a venit cu vesti bune de la comertul cu amanuntul, care a revenit in teritoriul pozitiv in conditiile cresterii salariilor si reluarii usoare a creditarii. Si productia industriala, unul dintre cei mai importanti indicatori din economie, si-a revenit in iulie, inregistrand o crestere de 5%, dupa ce in iunie ritmul de crestere a franat la 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Economistul-sef al ING Bank Nicolaie Chidesciuc, care este unul dintre cei mai mari pesimisti, a spus la ZF TV ca el crede ca vom avea o crestere economica de 0,7% fata de trimestrul al doilea. BRD are o prognoza de 0,3%.

Care a fost traseul gazonului de pe National Arena

Care a fost traseul gazonului de pe National ArenaGazonul care trebuia pus pe "National Arena" a trecut prin cel putini cinci "maini". Iarba, de cea mai buna calitate, a zacut in camioane aproximativ opt zile inainte de a fi montata, noteaza EVZ.ro.

Firmele implicate in plantarea ierbii pe "National Arena" se spala pe maini de aceasta poveste, iar primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a dat la fund. Dupa ce Romania s-a facut de ras cu stadionul care ar trebui sa gazduiasca o finala de Liga Campionilor, autoritatile incearca sa remedieze problema, ascunzand in continuare cine si ce vina are in toata aceasta poveste.

Ce solutii sunt pentru mine

Ce solutii sunt pentru mineInglodate in datorii si cu prea multe mine considerate neviabile, companiile din sectorul minier cauta solutii impreuna cu Ministerul Economiei pentru iesirea din impas. In timp ce ministerul incearca sa scape de "balastul" datoriilor istorice ale Companiei Nationale a Huilei (CNH), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) arata ca are de recuperat 500 mil. lei de la CET-uri, aproape de doua ori mai mult decat are de dat statului si furnizorilor, informeaza Curierul National.

Potrivit declaratiilor facute ieri de secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, pana la sfarsitul anului CNH va fi divizata, prin separarea minelor viabile de cele neviabile, ultimele urmand sa functioneze cu ajutorul subventiilor de la stat pana in 2018.

Bancile si centralele eoliene

Bancile si centralele eolieneInvestitiile in parcuri eoliene, care variaza intre 1,3 si 1,7 milioane euro pe MW, necesita adesea contractarea de credite. Vezi pe DailyBusiness.ro care sunt institutiile financiare care acorda cele mai mari imprumuturi pentru dezvoltarea acestui sector de energie regenerabila in Romania.

Banca Europeana de Investitii (BEI) a oferit un imprumut de 200 milioane de euro la sfarsitul anului 2010 pentru a finanta dezvoltarea unui parc eolian situat in Fantanele, regiunea Dobrogea, potrivit raportului pe 2011 privind energia eoliana din Romania realizat de TPA Horwath si Schoenherr si Asociatii.

Fondurile de la BEI sunt utilizate pentru a cofinanta planul, constructia, darea in exploatare si lucrarile operationale legate de parcul eolian, cat si transformatoarele si conectarea la reteaua electrica.

Semne bune in industria europeana a fondurilor mutuale

Semne bune in industria europeana a fondurilor mutualePreviziunile pozitive privind mersul economiei din primele luni ale anului au adus cu ele cresteri pe pietele bursiere, iar in industria europeana a fondurilor de investitii acestea s-au tradus prin diminuarea aversiunii la risc si prin schimbarea strategiei investitionale, noteaza Financiarul.

Investitorii au manifestat un interes mai redus pentru fondurile monetare si de obligatiuni si unul in crestere pentru cele de actiuni sau echilibrate. In Romania situatia sta exact invers, pe fondul unei puternice aversiuni fata de risc.

De ce este actuala criza mai rea decat cea din 2008

De ce este actuala criza mai rea decat cea din 2008"Actuala criza are potentialul de a fi mai rea decat cea cauzata de prabusirea Lehman Brothers" din toamna anului 2008, spune miliardarul american George Soros, atragand atentia ca nu exista o autoritate europeana care sa stapaneasca o criza bancara de asemenea severitate, scrie Hotnews.ro.

"De aceea problema este atat de serioasa. Pentru a-i determina pe politicienii europeni sa infiinteze o astfel de autoritate este nevoie de o criza, insa deocamdata nu se stie cu ce se va ocupa aceasta autoritate", mai spune Soros.

Mircea Ursache propune infiintarea unui fond obligatar

Mircea Ursache propune infiintarea unui fond obligatarMenirea pentru care a fost gandit Fondul Proprietatea (n.r. despagubirea fostilor proprietari, deposedati abuziv de regimul comunist) nu a fost indeplinita, spune Mircea Ursache, seful departamentului pentru administrarea intereselor statului in economie al PSD, fost presedinte al Fondului Proprietatea si al AVAS.

Drept solutie, el propune infiintarea unui fond obligatar. In interviul acordat ziarului Bursa, Mircea Ursache dezvaluie ca, la preluarea mandatului, administratorul FP, Franklin Templeton, a agreat ca Fondul sa aiba o conducere dualista, insa acest lucru a fost respins de autoritatile romane.