Care sunt sansele de a adopta euro mai devreme

Care sunt sansele de a adopta euro mai devremeTensiunile din Europa, care culmineaza si cu varianta ca Grecia sa renunte la moneda unica europeana si sa revina la drahma pentru a nu infecta cu problemele ei toata zona euro, repun pe tapet intrebarea daca este bine si rentabil pentru statele din UE care nu au euro sa adopte moneda unica europeana, scrie Ziarul Financiar.

Procesul de selectie a managerilor privati a prins viteza

Procesul de selectie a managerilor privati a prins vitezaAutoritatile sunt hotarate sa aleaga, pana in februarie 2012, cei mai buni manageri pentru companiile controlate de stat, scrie EVZ.ro. Miza este una uriasa: cele mai mari companii de stat, desi au avut anul trecut afaceri de aproape 50 miliarde lei, au avut pierderi de peste 2 miliarde lei. Cel mai avansat este Ministerul Economiei, care este aproape sa aleaga consultantul pentru procesul de recrutare.

Ce urmeaza dupa vizita lui Basescu in America

Ce urmeaza dupa vizita lui Basescu in AmericaPresedintii Basescu si Obama au batut palma pentru scutul antiracheta si pentru un parteneriat strategic intre Romania si SUA. Vizita la Washington i-a oferit lui Traian Basescu o baie de multime si o intrevedere de o jumatate de ora cu liderul de la Casa Alba. Primul castig: securitatea, scrie Adevarul.ro.

De 17 ani, Romania incearca recuperarea a 60 milioane dolari din Libia

De 17 ani, Romania incearca recuperarea a 60 milioane dolari din LibiaStatul roman incearca de 17 ani, fara succes pana acum, sa recupereze o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia, scrie Gandul.info. Concret este vorba despre 45,5 milioane dolari, la care se adauga alte 23 milioane dinari libieni ( circa 18 milioane dolari americani), sume la care se adauga penalitati. Creanta dateaza de dinainte de 1990 si provine din exporturi de arme, dar si din lucrari de constructii - scoli, blocuri, spitale - realizate in Libia de catre firme din Romania.

Profit.com, succesul in comert vine din online

Profit.com, succesul in comert vine din onlineComertul online nu reprezinta decat 2% din totalul retailului romanesc, estimat la 35 de miliarde de euro. Piata, sustin cei mai importanti jucatori, va creste expo¬nen¬tial, urmand sa ajunga la un miliard de euro. Anul trecut, peste 40% dintre europeni au cumparat bunuri sau servicii online. Asa reiese din studiul „Comportamentul consumatorului in mediul digital“, realizat de Parlamentul European si dat publicitatii la sfarsitul lunii trecute. Astfel, fata de 2005, numarul europenilor care au cumparat online s-a dublat in 2010, scrie Capital.