Ce poate invata Romania din lectia grecilor

Ce poate invata Romania din lectia grecilorAcum un an, grecii se prajeau la soare si pierdeau ore intregi la terase. In prezent, lumea financiara vorbeste de intrarea in faliment a statului elen. Grecia a intrat intr-o adanca recesiune acum trei ani si se lupta sa iasa la suprafata. Investitiile publice si private au fost oprite. Datoria publica a crescut substantial, rata oficiala a somajului a ajuns la 17%.

Presat de creditorii internationali, Guvernul de la Atena a adoptat mai multe masuri de austeritate, scrie Gandul.info.

Planul pentru salvarea Europei, inecat din fasa?

Planul pentru salvarea Europei, inecat din fasa?Guvernul german a respins cu fermitate ieri orice idee privind suplimentarea fondului de urgenta al UE (Facilitatea Europeana pentru Stabilitate Financiara - EFSF), unul dintre pilonii de baza ai noului plan pentru salvarea zonei euro si a monedei unice, scrie Adevarul.ro.

5 industrii unde productia locala face legea in piata

5 industrii unde productia locala face legea in piataImporturile nu au reusit sa cucereasca mai mult de 10% din aceste piete, dominate in continuare de productia locala. Vezi ce industrii locale satisfac consumul intern in proportie de peste 90%, pe DailyBusiness.ro. Printre ele se numara industria berii, a vinului sau a cimentului.

Topul celor mai periculoase meserii din Romania

Topul celor mai periculoase meserii din RomaniaPotrivit statisticilor Ministerului Muncii, sectoarele economiei nationale in care au fost cele mai multe accidente mortale de munca sunt constructiile si transporturile. In primele 6 luni ale anului 2011, a fost inregistrat un numar de 1.444 persoane accidentate, din care 66 mortal, scrie Money.ro.

Romania poate fi prinsa in mareea falimentului Greciei

Romania poate fi prinsa in mareea falimentului GrecieiFalimentul Greciei, eveniment considerat iminent de o mare parte din analisti, dar mai ales de investitori, nu va lasa neatinsa Romania, principalele culoare de propagare a undelor de soc fiind cel financiar si cel comercial, scrie Ziarul Financiar.