LUNI: Seminarul Wall-Street.ro de educatie bursiera

LUNI: Seminarul Wall-Street.ro de educatie bursieraWall-Street.ro organizeaza luni, 10 octombrie, un seminar de educatie bursiera, in parteneriat cu Deltastock Romania.

Conferintele Wall-Street isi propun sa puna fata in fata lideri ai mediului de business din Romania si strainatate, cu un public activ, selectionat dintre cititorii publicatiei.

Speakerii seminarului vor fi Andrei Puscaragiu (Sales & Seminar, Coordinator Deltastock), Iulian Lupu (Coordonator dezvoltarea pietei derivatelor, Bursa de Valori Bucuresti), Iulian Panait (presedinte KTD Invest), Florin Ilie (director piete de capital, ING Bank) si Razvan Rusu (director de investitii, Certinvest)

LUNI: Conferinta ARB

LUNI: Conferinta ARBAsociatia Romana a Bancilor (ARB) organizeaza luni, 10 octombrie 2011, o conferinta de presa prilejuita de aniversarea celor doua decenii de existenta.

Conferinta de presa va sustinuta de membrii Consiliului Director al ARB.



LUNI: ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale

LUNI: ICAR - Forumul International al Riscurilor CatastrofalePe 10 octombrie ia startul editia a VIII-a a Forumului International al Riscurilor Catastrofale, cu tema: Asigurarile de locuinte la ora bilantului.

La sfarsitul lunii iunie, la nivel national, numarul locuintelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurari facultative si 583.398 prin asigurari obligatorii, ceea ce inseamna un grad total de cuprindere in asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%, Cu apropierea termenul de aplicare a amenzilor, in luna iulie subscrierile au crescut considerabil, atat pe asigurari obligatorii, cat si pe asigurarile facultative, CSA estimand la inceputul lui august un grad total de cuprindere in asigurare in jur de 45%.

Toata aceasta evolutie din 2011 a fost totusi dictata de raportul concurential dintre politele obligatorii, emise de PAID, si cele facultative, lansate la inceputul anului de asiguratori, produse care acopera si alte riscuri alaturi de cele incluse in polita obligatorie, la un pret similar - 20 euro.

Astfel, chiar daca aspectul pozitiv al “presiunii” puse pe preturile asigurarilor facultative a fost cresterea numarului de locuinte asigurate, reversul medaliei este unul destul de "alunecos": oamenilor li s-a dat impresia ca o asigurare facultativa pentru locuinta ar trebui sa coste 20 euro.

LUNI: Magazinul de fotografie F64 isi muta sediul

LUNI: Magazinul de fotografie F64 isi muta sediulCel mai mare magazin de echipamente foto din Romania, F64, isi muta sediul pe B-dul Unirii, la o statie de masina de Magazinul Unirea. Compania va organiza luni o conferinta pe aceasta tema.

Wall-Street.ro a oferit, in premiera, informatii despre noul magazin.

LUNI : Dezbatere concept Learning and Development

LUNI : Dezbatere concept Learning and DevelopmentVor participa: Eugen Dragomir, heaf of Operations al LeanCoaching Romania, Andreea Elefteriu, coach, trainer si consultant in dezvoltare organizationala si persoanala, Iulia Penescu, owner la Dynamic Learning.

Evenimentul preceda Forumul Business Edu, care se concentreaza in acest an pe importanta invatarii in dezvoltarea profesionala si organizationala.

Evenimentul va avea loc la cafeneaua Van Gough, Str. Smardan nr 9.

MARTI: Noutatile introduse prin Codul Civil

MARTI: Noutatile introduse prin Codul CivilConferinta „Noutatile introduse prin Codul Civil. Implicatiile asupra mediului de afaceri”, organizata de Tuca Zbarcea & Asociatii in parteneriat cu Mediafax.

Conferinta va avea loc in Bucuresti, la Athenee Palace Hilton

Printre lectorii conferintei se numara Catalin PREDOIU - Ministru, Ministerul Justitiei si Florentin TUCA - Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii

MARTI: Campanie anticontrabanda inedita

MARTI: Campanie anticontrabanda ineditaJTI anunta lasarea unei Campanii anticontrabanda mai putin obisnuite.

Alaturi de reprezentantii JTI vor fi prezenti Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Viorel Comanita, seful Autoritatii Nationale Vamale, Marian Marcu , reprezentantul companiei Novel Research.

MARTI: Volksbank Romania isi prezinta noile produse

MARTI: Volksbank Romania isi prezinta noile produseVolksbank Romania organizeaza marti prima conferinta de presa sub umbrela unui nou brand - mai prietenos, mai actual si mai atent cu nevoile clientilor.

Totodata, banca isi va prezenta noile produse, dar si planurile de business.

MARTI: Lansare Toyota

MARTI: Lansare ToyotaToyota va lansa un nou model in Romania.

Compania nu a anuntat inca detaliile evenimentului, dar va reveni la inceputul saptamanii cu mai multe detalii.



MARTI: ASLO

MARTI: ASLOIntalnire cu presa a Asociatiei Societatilor de Leasing Operational (ASLO).

Intalnirea va avea loc pe domeniile LacertA Winery din Mizil. Cele mai importante subiecte dezbatute vor fi cifrele pietei din trimestrul al treilea, cresterea pietei de leasing operational pe fondul scaderii pietii auto.


MARTI: Conferinta a producatorilor de Polistiren

MARTI: Conferinta a producatorilor de PolistirenAsociatia Producatorilor de Polistiren din Romania – ROMEPS va organiza la ora 10.00 o intalnire cu presa. Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Majestic (Calea Victoriei, langa Teatrul Odeon) in sala IL Caragiale.

Acolo vor avea loc discutii cu reprezentantii ROMEPS despre problemele pietei in acest moment. In plus, ROMEPS va trage un semnal de alarma privind calitatea lucrarilor si materialelor folosite in la termoizolatii in acest moment.

Cei mai importanti producatori de polistiren din Romania vor comunica opiniei publice si consumatorilor romani un punct de vedere comun legat de calitatea constructiilor.

MIERCURI: Forum Invest Healthcare

MIERCURI: Forum Invest HealthcareForum Invest organizeaza, la hotelul Hilton, in perioada 12-13 octombrie, un seminar pe tema sanatatii. Printre temele de discutie se numara reforma sistemului sanitar, evolutia serviciilor private de sanatate si viitorul industriei farmaceutice.

Printre invitati se numara CEO ai marilor companii din industrie, ministri, reprezenti ai companiilor din domeniul financiar-bancar, IT&C, precum si din cel de consultanta.

Urmareste agenda evenimentului pe site-ul Forum Invest.

MIERCURI: GEFCO Romania

MIERCURI: GEFCO RomaniaGEFCO Romania inaugureaza depozitului logistic GEFCO de la Joita.

MIERCURI : Conferinta Leadership 2011

MIERCURI : Conferinta Leadership 2011Conferinta este organizata de CODECS pe 12 octombrie la Crowne Plaza in Bucuresti.

Invitatul special al evenimentului va fi dirijorul Itay Talgam, vorbitor in cadrul conferintei TED Global in 2009, Google Zeitgeist si a Forumului World Economic de la Davos.

JOI: Carrefour anunta un parteneriat cu Angst

JOI: Carrefour anunta un parteneriat cu AngstGrupul Carrefour si lantul de magazine Angst, controlat de omul de afaceri Sorin Minea, vor organiza pe data de 13 octombrie, incepand cu ora 11.00, la Clubul Muzeului Taranului Roman, o conferinta de presa.

In cadrul ei, va fi lansat un parteneriat intre compania franceza si cea romana pentru dezvoltarea retelei de magazine de proximitate Carrefour Express.

JOI: Chocolat deschide un nou restaurant in Dorobanti

JOI: Chocolat deschide un nou restaurant in DorobantiReteaua Chocolat, Createur de Gout, condusa de Tudor Constantinescu deschide un nou local sub conceptul Chocolat Boutique Restaurant.

Acesta se va deschide incepand de joi, 13 octombrie in strada Aviator Radu Beller, nr 13, in zona Pietei Dorobanti.

VINERI: Deschiderea Oradea Shopping City

VINERI: Deschiderea Oradea Shopping CityCentrul comercial Oradea Shopping City, preluat de Gabriel Popoviciu, va fi deschis pe data de 14 octombrie.

Mall-ul va aduce pentru prima data in Oradea branduri precum Intersport, Gloria Jean’s, Altinbas, Toyplex, Coffee Shop si magazinele Famous Brands, care includ marcile Calvin Klein, Miss Sixty sau Polo Ralph Lauren si V46 Outlet. Acesta din urma include nume ca Alexander McQueen, Armani Collezioni, Lanvin, Christian Dion, Roberto Cavalli, Yves Saint Laurent si Jimmy Choo.