5. Regina Beatrix a Olandei 160 mil. euro

Beatrix Wilhelmina Armgard de Orania-Nassau este regina Olandei din anul 1980. Cea mai mare parte din avere a fost obtinuta din investitii si imobiliare, incluzand castelul Drakensteyn din Olanda si o vila in Tavernelle, Italia.

De asemenea, familia regala detinea la un moment dat un pachet considerabil de actiuni in cadrul Shell Oil.

Regina Beatrix primeste o remuneratie anuala de 872.000 euro. Fiul sau, Willem-Alexander, Print de Orania, si sotia sa, Principesa Maxima primesc fiecare un salariu anual de 262.000 euo. Principesa Maxima a primit suma de 265.000 euro in momentul castoriei sale cu Printul de Orania.

Sursa foto: Dutch Royal House

4. Regina Elisabeta II a Marii Britanii 363 mil. euro

Averea Reginei Marii Britanii, 85 de ani, este alcatuita din proprietati in Londra, opera de arta si alte investitii. Astfel, Elisabeta II detine printre altele castelul Balmoral, o ferma de pomi fructiferi, o ferma de cai si mai multe terenuri, o colectie impresionanta de tablouri si bijuterii si una dintre cele mai mari colectii de timbre, construita de bunicul sau.

De asemenea, Regina se bucura de diferite proprietati imobiliare (pe care insa nu le detine) precum Palatul Buckingham (cu o valoare estimata la peste 5 mld. euro).

Sursa foto: The British Monarchy

3. Printul Albert Grimaldi II de Monaco si familia 1,2 mld. euro

Printul Albert de Monaco si membrii familiei regale detin mai multe terenuri in Monaco (potrivit unor informatii Casa Regala ar detine o patrime din principat, lucru care nu a fost insa demonstrat).

De asemenea, Casa Regala de Monaco detine mai multe castele, opere de arta, o colectie scumpa de timbre, mai multe masini de colectie si actiuni la compania Societe des Bains de Mer.

Sursa foto: Prince's Palace of Monaco

2. Printul Albert de Thurn si Taxis 2,6 mld. euro

Printul Albert de Thurn si Taxis este singurul reprezentant al unei Case Regale ce face parte din topul miliardarilor lumii. A mostenit intreaga avere in anul 2001 la implinirea varstei de 18 ani. A absolvit in anul 2008 Universitatea din Edinburgh.

Printul detine mai multe proprietati imobiliare, piese de arta, o companie activa in domeniul tehnologiei si 30.000 de hectare de padure in Germania.

In ciuda opozitie locale, Printul Albert de Thurn si Taxis intentioneaza sa construiasca cea mai mare ferma solara din lume, localizata in sudul Germaniei.

Sursa foto: Wikipedia

1. Printul Hans-Adam II de Liechtenstein 3,75 mld. euro

Familia Regala de Liechtenstein, condusa de Printul Hans-Adam II, beneficiaza de ocazia unica de a avea o tara care ii poarta numele. In plus, este si cea mai bogata familie regala din Europa datorita faptului ca detine banca LGT, numeroase investitii si terenuri.

Printul detine una dintre cele mai importante colectii private din lume, care este expusa la Muzeul Liechtenstein din Viena.

Sursa foto: The Princely House of Liechtenstein

Casa Regala a Romaniei: 110-120 mil. euro

Casa Regala a Romaniei: 110-120 mil. euroCasa Regala a Romaniei ocupa locul 36 in topul Forbes 500 de miliardari si detine o avere estimata la aproximativ 120 mil. euro, mare parte din imobiliare. Mostenitoarea acestei averi este Principesa Margareta, care conduce si o fundatie care ii poarta numele. Fundatia are birouri in sase tari: Romania, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, Franta si Statele Unite.

Membrii Familiei Regale au renuntat la titlurile "Hohenzollern-Sigmaringen", decizie luata ca urmare a dorintei Regelui Ferdinand I de a conferi un caracter national si independent Dinastiei si Casei Regale a Romaniei.

Sursa foto: Agerpres