10. Cum arata cel mai nou mall al gigantilor de la Immofinanz

10. Cum arata cel mai nou mall al gigantilor de la ImmofinanzCel mai mare investitor imobiliar a deschis Maritimo Shopping Center dupa o investitie de 100 milioane de euro. Suprafata centrul comercial depaseste 50.000 mp ,dintre care 16.000 mp sunt ocupati de hipermarketul Auchan.

Aproximativ 90% de unitati vor fi deschise la momentul inaugurarii pentru public, restul urmand sa fie deschise pana in primavara anului 2012, au declarat oficialii fondului de investitii Immofinanz. Pana in prezent, au fost semnate contracte pentru peste 98% din suprafata totala de 50.000 mp.

Maritimo Shopping Center este amplasat bulevardul Aurel Vlaicu si gazduieste peste 130 de magazine, o zona de restaurante, facilitati pentru petrecerea timpului liber si distractii, un cinematograf multiplex cu opt sali, un centru de fitness, squash si biliard. Mall-ul are si o parcare de peste 2.200 de locuri.

Vezi aici FOTO si VIDEO

9. Isarescu nu vrea sa omoare creditul in valuta. Ce prevede "vestitul" regulament

9. Isarescu nu vrea sa omoare creditul in valuta. Ce prevede "vestitul" regulamentBNR nu va impune restrictii la creditele in valuta pentru locuinte prin proiectul de regulament privind limitarea imprumuturilor de consum, a declarat guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, care a precizat ca prevederile initiale au fost doar "slefuite", fara sa fie operate multe schimbari.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a aprobat Regulamentul privind creditele destinate persoanelor fizice, se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Regulamentul intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.

"Regulamentul urmareste echilibrarea acordarii de credite noi in moneda nationala fata de cele in valuta, ceea ce va contribui la consolidarea stabilitatii financiare si la asigurarea proactiva a capacitatii debitorilor neacoperiti la riscul valutar de a-si onora obligatiile de restituire a imprumuturilor contractate. Se are in vedere reflectarea cu acuratete in preturile serviciilor financiare a riscurilor pe care acordarea de credite in valuta catre debitorii neprotejati fata de riscul valutar le incumba atat pentru acestia, cat si pentru bancile comerciale creditoare", potrivit unui comunicat al BNR.

8. De ce se intorc studentii romani in tara dupa ce au studiat in strainatate

8. De ce se intorc studentii romani in tara dupa ce au studiat in strainatateStudiul in strainatate se dovedeste de cele mai multe ori un obiectiv visat, dar foarte greu de atins pentru studentii romani, in ciuda avantajelor multiple pe care le ofera, in principal din motive financiare. Si atunci, odata visul indeplinit, de ce multi aleg calea Romaniei pentru a-si pune in practica cunostintele?

Citeste aici cateva povesti ale unor tineri care au reusit sa studieze in strainatate, dar s-au intors sa munceasca in tara.

7. Ce culori prefera romanii la masini

7. Ce culori prefera romanii la masiniRomanii au cumparat in primele 9 luni peste 22.370 de autoturisme Dacia, din care 6.500 de unitati au fost albe, Logan si Duster detin cea mai mare pondere pentru aceasta culoare.

Potrivit Automobile Dacia, 29% din autoturismele livrate in tara in primele 9 luni sunt de culoare alba (blanc glacier), circa 6.500 de masini.

Repartizata pe modele aceasta culoare este in proportie de 73% pe Pick Up, 50% pe VAN, 44% pe Logan MCV, 30% pe Logan berlina (3.590 unitati), 18% pe Duster (900 unitati) si 7% pe Sandero (120 masini).

In perioada ianuarie-septembrie au fost comercializate in Romania 11.960 de unitati Logan berlina, 1.713 masini Logan MCV, 1.783 Sandero, 5.034 Duster, 1.228 Logan VAN si 654 Logan Pick Up.

Citeste aici mai multe detalii.

6. Primul pas concret pentru privatizarea Oltchim

6. Primul pas concret pentru privatizarea OltchimMinisterul Economiei, actionarul majoritar al Oltchim Ramnicu-Valcea, va organiza in 21 noiembrie o licitatie pentru desemnarea unei banci de investitii "de reputatie internationala" care sa pregateasca procesul de privatizare a combinatului chimic.

Olchim a crescut pe Bursa cu peste 140% in ultimele doua saptamani, ca urmare a zvonurilor privind accelerarea procesului de privatizare.

Oltchim se afla pe lista companiilor la care urmeaza sa fie numit management privat pana la finele acestui an, conform angajamentelor asumate de Guvern in negocierile cu FMI.

Bancile interesate sa participe la licitatie vor depune o garantie de 35.000 de euro, se arata intr-un anunt al Oltchim.

5. Cum va arata mall-ul de 250 mil. euro din Titan

5. Cum va arata mall-ul de 250 mil. euro din TitanGrupul de investitii irlandez Caelum Development a inceput lucrarile de constructie a proiectului ParkLake Plaza din cartierul Titan, valoarea investitiei fiind estimata la 250 de milioane de euro. Constructia proiectului va dura circa doi ani si jumatate.

Dezvoltatorul a desemnat companiile Apolodor si Edrasis – C. Psallidas pentru a efectua lucrarile de excavare si preliminarii de fundatii speciale, Apolodor incepand lucrarile pe 25 octombrie. Caelum a anuntat ca va numi in continuare un contractor general care va prelua si continua lucrarile incepute.

In prezent, mall-ul este preinchiriat in proportie de 50% si dezvoltatorii poarta negocieri pentru inchirierea a inca 20%.

Proiectul, ale caror lucrari vor dura doi ani si jumatate, va cuprinde aproximativ 200 magazine pe o suprafata inchiriabila de 67.000 mp, fata de suprafata de 79.000 mp inchiriabili comunicata la inceputul anului.

4. Pe mana cui a lasat Patriciu imobiliarele din Romania

4. Pe mana cui a lasat Patriciu imobiliarele din RomaniaOmul de afaceri Dinu Patriciu, considerat cel mai bogat roman, detine un portofoliu imobiliar estimat la un miliard de euro, circa 35% dintre proprietati aflandu-se in Romania. Vezi cine sunt cei care coordoneaza afacerile imobiliare ale miliardarului pe plan local si ce planuri are Patriciu cu proprietatile sale.

Valoarea portofoliului imobiliar al lui Dinu Patriciu era estimata la inceputul toamnei la 1,4-1,5 miliarde de euro, insa a scazut la un milliard de euro dupa ce omul de afaceri a vandut mai multe proprietati in incercarea de a se concentra doar pe pietele din Romania si Germania.

„In ultimii trei ani, am cumparat trei fonduri de investitii: Fabian, Rutley si Deutsche Land, iar in ultimii doi ani am consolidat aceste portofolii, eficientizandu-le din punctul de vedere al managementului. Am analizat proprietatile care nu sunt esentiale pentru strategia noastra de dezvoltare, precum si costul de administrare a portofoliilor de pe pietele secundare si am decis ca este indicat sa ne concentram pe Germania si Romania”, explica David Hayward (foto), director general al Dinu Patriciu Global Services (DPGS) in Romania, companie care administreaza proprietatile miliardarului detinute prin intermediul Dinu Patriciu Global Properties (DPGP).

3. Discursul Regelui, in 1947 si 2011: Aceleasi metehne! Vezi asemanarile

3. Discursul Regelui, in 1947 si 2011: Aceleasi metehne! Vezi asemanarileDoua discursuri, doi ani diferiti - 1947 si 2011, aceleasi metehne ale societatii romanesti vazute prin cuvintele Regelui Mihai adresate Parlamentului. Discursul regelui din prezent a adus in atentia publicului problemele morale ale societatii, este de parere Dumitru Bortun, conf. univ. dr. la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA si presedintele Juriului de Onoare al Asociatiei Romane de Relatii Publice.

Discursul Regelui Mihai la tribuna Parlamentului din 25 octombrie, ziua in care Majestatea Sa implineste 90 de ani, nu va avea un impact prea mare la nivelul publicului larg, dar va aduce un plus de vizibilitate pentru Romania in media internationale, spun istoricii consultati de Wall-Street.ro.

Regele Mihai a declarat, in cadrul discursului sustinut in Parlament, ca Romania a evoluat mult in ultimele doua decenii si tara are nevoie de carmuitori respectati si priceputi. Citeste aici discursul regelui.

2. FMI vorbeste despre hoti si masini greu de furat

2. FMI vorbeste despre hoti si masini greu de furatRomania a facut progrese semnificative in ceea ce priveste stabilizarea economiei, dar acum trebuie sa abordeze si reforme de sustinere a cresterii economice pe termen lung, ceea ce ar linisti in mare masura investitorii din piete si ar indeparta Romania din zona de risc a tarilor vulnerabile.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, crede ca situatia Romaniei in actualul context al crizei datoriilor este asemanatoare cu cea a unei masini care, cu cat are sisteme mai bune de protectie, este supusa unui risc mai mic de a fi sparta.

Citeste si Ce face o vizita a FMI? Lumea isi aduce aminte de privatizari. O actiune creste cu 130%

1. Acord de salvare a zonei euro

1. Acord de salvare a zonei euroTarile zonei euro au ajuns in joi dimineata la un acord privind liniile principale ale unui plan anticriza, care prevede o reducere importanta a datoriilor Greciei si mobilizarea a 1.000 de miliarde de euro pentru a impiedica efectele de contagiune.

Ce efecte va avea aceasta decizie in economie si in investitiile personale ale romanilor? Citeste concluziile unui live-text marca Wall-Street.ro, la care au participat Florin Citu si Andrei Radulescu.

Citeste si Reactia brokerilor la solutiile anti-criza: “Interventie chirurgicala reusita. Recuperarea va dura”