Firma lui Eusediu Margasoiu se va ocupa de promovarea brandului turistic

Firma lui Eusediu Margasoiu se va ocupa de promovarea brandului turisticFirma romaneasca de consultanta EMC South Central Europe-The Network a fost selectata in urma unei licitatii pentru a asista Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului la promovarea brandului turistic al Romaniei, valoarea contractului fiind de 3,2 milioane de euro, fara TVA.

Creata in 2008, de catre Cristina Gheorghe si Eusediu Margasoiu (foto), EMC South Central Europe-The Network a fost selectata in urma unei licitatii la care criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut.

Care sunt industriile VEDETA in viziunea lui Isarescu

Care sunt industriile VEDETA in viziunea lui IsarescuSectorul auto, domeniul informatic si chiar segmentul vinului reprezinta industrii in care Romania a inregistrat performante, datorita capitalului tehnologic si al unui management bun, a precizat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

Oficialul a explicat ca, odata cu aceasta criza, Romania inchide un ciclu de afaceri, in care unii antreprenori au avut un avantaj din start in urma privatizarilor sau a relatiilor cu statul.

Lumea in 2100: 10 MLD. de oameni, fara petrol si hrana insuficienta

Lumea in 2100: 10 MLD. de oameni, fara petrol si hrana insuficientaPe langa beneficiile deja consacrate, globalizarea si viteza de propagare a tehnologiei au si efecte secundare, cum ar fi urbanizarea excesiva si cresterea incontrolabila a populatiei planetei. Ca urmare, oamenii s-ar putea confrunta in anul 2100 cu saracie crunta, foamete si penurie de resurse.

Urbanizarea in crestere reprezinta unul dintre motivele pentru care populatia globului va ajunge la 10 miliarde in 2100. Vor fi dezvoltate, de asemenea, o multime de noi orase, iar dintre cele vechi, multe se vor transforma in metropolele (orase cu peste 20 de milioane de locuitori).


City Mall, vandut pentru 17,3 mil. euro

City Mall, vandut pentru 17,3 mil. euroCentrul comercial City Mall din sudul Capitalei, aflat in procedura de faliment, a fost vandut pentru suma de 17,3 milioane de euro vechiului proprietar, grecul Ioannis Papalekas, care l-a vandut in 2006 pentru suma de 103,5 milioane de euro.

„Inca nu s-a decis exact cati bani vor ajunge la banca (n.r: UniCredit), urmeaza a fi scazute mai multe cheltuieli operationale din pretul de achizitie. Insa aproape sigur ca proprietarul nu va incasa nimic”, a spus Andreea Anghelof, partener in cadrul Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al proiectului.

Cele mai mari tranzactii pe Bursa din timpul crizei

Cele mai mari tranzactii pe Bursa din timpul crizeiAnuntul tranzactiei in care ar putea fi implicat combinatul Azomures a dus titlurile companiei listate la bursa pe culmile cresterii si ale lichiditatii. In timpul crizei, Bursa de Valori Bucuresti a bifat o serie de tranzactii de zeci de milioane de euro.

In decembrie 2009, Bank of Cyprus a cumparat un pachet de 102.862.785 actiuni ale Bancii Transilvania, reprezentand 9,7% din capitalul institutiei de credit, pentru care a platit 58 milioane de euro.

Doi avocati parteneri pleaca de la Bostina si Asociatii si deschid propria firma

Doi avocati parteneri pleaca de la Bostina si Asociatii si deschid propria firmaAnca Man, Deputy Managing Partner, si Bogdan Paraschiv, Partner si coordonator al echipei de avocati specializati in litigii si executari silite, si-au anuntat decizia de a se desparti de casa de avocatura Bostina si Asociatii, urmand ca de la 1 noiembrie 2011 sa conduca propria societate de avocati.

Cei doi avocati parteneri au lucrat in casa de avocatura Bostina si Asociatii peste zece ani, se arata intr-un comunicat al noii firme.

Strategia noii case de avocatura este sa functioneze in ambele arii de practica, atat in segmentul de bussines law, in care va lucra integrata unui grup important de consultanta legala, financiara, contabila si fiscala, cat si in segmentul de personal law.

Conditii noi la creditele imobiliare in valuta

Conditii noi la creditele imobiliare in valutaBancile vor solicita un avans de minim 25% la creditele imobiliare in euro si 40% la imprumuturile imobiliare in alte valute, daca veniturile clientului nu sunt exprimate in moneda respectiva sau nu sunt indexate la acea valuta, dar Prima Casa si refinantarile sunt exceptate de la aceste conditii.

Pentru creditele imobiliare in moneda nationala, clientii vor aduce un avans de cel putin 15%, iar la creditele imobiliare in devize straine pentru care clientii obtin veniturile in valuta de imprumut, sau indexate la acea moneda, avansul minim este de 20%.

Cat de vechi sunt avioanele cu care mergi in vacanta si in calatoriile de afaceri

Cat de vechi sunt avioanele cu care mergi in vacanta si in calatoriile de afaceriMajoritatea companiilor aeriene prefera sa restaureze vechile aeronave decat sa cumpere altele noi, avand in vedere pretul de cateva zeci de milioane de euro care poate ajunge la 350 de milioane de euro in cazul celui mai mare avion din lume, Airbus A380.

BNR sparge gheata. Dobanda cheie este redusa cu 0,25%

BNR sparge gheata. Dobanda cheie este redusa cu 0,25%Analistii considera ca decizia BNR de reducere a dobanzii cheie cu 0,25% va avea un impact modest sau chiar nul in economia reala. Insa, cel mai important este semnalul dat pietei, in contextul in care alte taieri de dobanda ar putea fi aplicate anul viitor, pe fondul continuarii procesului de dezinflatie.

"Cred ca decizia BNR este justificata in primul rand de reducerea foarte rapida a inflatiei si de pespectivele foarte bune pe care le are dezinflatia in trimestrele urmatoare", sustine economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

Grecia iese din zona euro daca nu joaca cum vrea UE

Grecia iese din zona euro daca nu joaca cum vrea UEGrecia va fi exclusa din zona euro, dar si din UE, daca nu accepta planul decis de statele europene pentru a incerca sa rezolve criza datoriilor, a avertizat astazi ministrul francez al Afacerilor Europene, Jean Leonetti. Cum a ajuns Grecia in aceasta situatie?

Grecia, tara cu cele mai mari dificultati financiare din zona euro, traverseaza o criza a datoriilor care isi are radacinile in situatia din 2009, relateaza AFP, care prezinta o cronologie a principalelor momente ale acesteia.