Gandul: BUGET, file din poveste. Cum s-a strecurat O "EROARE" de peste 7,5 MILIARDE de euro in calculele Guvernului

Gandul: BUGET, file din poveste. Cum s-a strecurat O "EROARE" de peste 7,5 MILIARDE de euro in calculele GuvernuluiAnul viitor Guvernul estimeaza ca veniturile bugetului de stat vor fi in valoare de 95,65 miliarde de lei, in crestere cu 13,5% fata de cele estimate pentru anul in curs, de 84,26 miliarde de lei, potrivit Gandul.

Motivul pentru care vor fi incasari mai mari decat anul trecut, dupa cum au explicat oficialii guvernului, este ca PIB va fi mai mare, de circa 575 de miliarde lei, fata de 548 de miliarde de lei in acest an.

Romania Libera: "Pentru 50.000 de euro nu ma dau jos din pat"

Romania Libera: "Pentru 50.000 de euro nu ma dau jos din pat"Calin Stoia aranja la telefon comisionul pe care trebuia sa-l incaseze pentru obtinerea unor fonduri de la Guvern, scrie Romania Libera.

Primarul Sorin Apostu a incasat lunar spagile prin firma de avocatura a sotiei sale, Monica, si prin firma de consultanta a socrului sau. Procurorii au mai descoperit ca partenerul primarului, omul de afaceri Calin Stoia, promitea ca intervine la Guvern pentru obtinerea unor fonduri pentru asfaltari.

Adevarul: Udrea, probleme cu euro-fondurile

Adevarul: Udrea, probleme cu euro-fondurileMinisterul Dezvoltarii Regionale, fruntas la licitatiile vicioase cu bani europeni, in valoare de 12 milioane de euro, spune Adevarul. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), condus de Elena Udrea, are cea mai buna rata de absorbtie a fondurilor europene.

Aceasta idee, circulata adesea in mediile politice si de presa, devine tot mai mult un mit vestejit. Nu pentru ca altcineva, un ministru mai harnic si mai iscusit, i-ar fi luat-o inainte Elenei Udrea. Problema este ca la MDRT se gasesc si cele mai multe licitatii incorecte cu bani europeni.

EVZ: Tunurile deputatului Cristian Rizea, model pentru juniorii PSD

EVZ: Tunurile deputatului Cristian Rizea, model pentru juniorii PSDPe cand dadea iama in bugetul Uniunii Europene, deputatul Cristian Rizea si-a instrainat averea pentru a nu fi execuatat silit de un partener de afaceri, in contul unei datorii de 220.000 de euro, informeaza Evenimenul Zilei.

Deputatul PSD Cristian Rizea (42 de ani) era, pana in anii 2000, un celebru anonim. S-a lansat in politica, fiind membru al Aliantei pentru Romania (ApR), o formatiune politica ce urma sa moara la cateva luni de la constituire. Suparat ca partidul nu-i recunoaste "adevarata valoare", intr-o buna zi, Rizea s-a suparat si a incarcat in mai multe masini tot mobilierul din sediul partidului de pe bulevardul Unirii, inclusiv scaunele din sala de sedinta.

Adevarul: Sotia lui Apostu muncea doar pentru spaga

Adevarul: Sotia lui Apostu muncea doar pentru spagaProcurorii sustin ca in contul sotiei lui Sorin Apostu, primarul Clujului, au intrat mari sume de bani, desi ea nu mai era implicata in activitati de consiliere juridica, potrivit Adevarul.

Magistratii Curtii de Apel Cluj au facut publica, ieri, motivarea deciziei de arestare preventiva a primarului Clujului, Sorin Apostu (43 de ani), care este acuzat de primire de mita in forma continuata.