Adevarul

AdevarulPotrivit unei cercetari efectuate de INSOMAR, electoratul s-a saturat de politicienii din ultimii 20 de ani si doreste figuri noi - titreaza Adevarul pe prima pagina.

Sondajul releva ca jumatate dintre romani vor ca Guvernul Boc sa plece de la conducere, peste 28% considerand ca alternativa ar insemna noi figuri pe scena politica romaneasca.

"Elenei Udrea i-a cazut frunza la Shanghai" - scrie tot pe pe prima pagina cotidianul, intr-un articol despre cum a fost "dezvelit" brandul turistic al Romaniei in China.

Lucian Croitoru, consilierul guvernului BNR si fost premier desemnat, acorda un interviu ziarului Adevarul - mai multe detalii in paginile de interior.

Financiarul

Financiarul"Fratele procurorului general, promovat director la Transgaz cu +25% salariu" informeaza Financiarul in articolul de deschidere a editiei de astazi.

Potrivit cotidianului de afaceri, Sergiu Lascu a fost avansat director general adjunct al Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicare de catre pedelistul Florin Muntean, seful Transgaz.

"Normele drepturilor de autor, un alt exemplu de incompetenta" - mai titreaza cotidianul pe prima pagina, intr-o analiza despre cum modificarile aduse la Codul Fiscal cu privire la plata contributiilor sociale pentru drepturile de autor "lasa loc la multe interpretari".

Gandul

GandulCotidianul Gandul scrie pe prima pagina despre lansarea brandului turistic al Romaniei in China.

"Ministrul Elena Udrea a lansat brandul de turism. Din tara, frunza noastra semana cu frunza altora", sunt de parere jurnalistii cotidianului.

Tot pe aceeasi pagina, Gandul anunta proiectul de lege care o sa-i usture la buzunar pe cei care nu-si repara casele. "Ordonanta de Guvern: daca nu renovezi casa, faci puscarie".

In paginile ziarului, gasim detalii despre "Harababura noului Cod Fiscal: in loc sa o explice, normele schimba legea".

Romania libera

Romania libera"20.000 de romani trec prin criza greceasca" este titlul materialului de deschide in Romania libera. Cotidianul a aflat cum se descurca turistii romani prinsi in Grecia de grevele benzinarilor si camionagiilor eleni.

Cat s-a platit pentru brandul de tara? "890.000 de euro pe o frunza de 250 de dolari" - informeaza jurnalistii de la Romania libera, intr-un articol despre cat de costisitor este brandul turistic al Romaniei.

Tot pe prima pagina, cotidianul anunta ca "Europa aproba politica Parisului fata de romi", si anume expulzarea imediata a celor care comit infractiuni. Potrivit ministerului de externe francez, romii delincventi vor fi trimisi in Romania si Bulgaria "cvasiimediat".

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiDeschiderea de astazi a Evenimentul Zilei trateaza subiectul ultimelor granite intre Romania si si Schengen. "Risc - mai avem doar trei luni la dispozitie pentru a ne moderniza aeroporturile si pentru a implementa infrastructura informatica, realizata doar 65%".

Tot din prima pagina aflam ca pretul gazelor naturale va exploda din 2011. "De anul viitor va incepe liberalizarea pretului gazelor naturale, astfel ca in urmatorii doi-trei ani am putea plati facturi mai mari cu circa 60%".

Un alt subiect tratat in deschiderea ziarului este cel al "Cazului Tabara" - politica propune neinceperea urmaririi penale, dar procurorii continua ancheta. Omul de televiziune Cristian Tabara este acuzat de violul unei fetite de 12 ani.