Adevarul

AdevarulIn anul 2006, Biserica a primit gratuit de la stat un complex hotelier cu 120 de locuri de cazare pe care le inchiriaza la negru, titreaza pe prima pagina cotidianul Adevarul. In urma cu patru ani, Codrut Seres, pe atunci ministrul Economiei, si Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, au semnat o nota de fundamentare care continea declaratii false. Biserica a primit un hotel, un restaurant si zece mii de metri patrati de teren intravilan pentru infiintarea unui „Centru religios- social pentru pelerini“. In realitate, Mitropolia Olteniei face turism in toata regula si, mai grav, la negru.

Romania libera

Romania liberaPentru mita, multi directori de unitati scolare sunt dispusi sa puna in pericol sanatatea elevilor lor arata Romania libera intr-o investigatie publicata pe prima pagina. Astfel, un reporter sub acoperire a jucat rolul unui intreprinzator care vrea sa vanda produse alimentare. Concluzia? 40% din liceele vizitate de Romania Libera vindeau deja ori s-au declarat dispuse sa vanda produse de tip fast food.

Gandul

GandulDe pe prima pagina a cotidianului Gandul aflam ca romanii cheltuie anual in jur de 2 miliarde de euro pe produse de tip fast-food, din care numai saormele ocupa 10% din totalul vanzarilor.

Pofta de hamburgeri, cartofi prajiti, saorme, falafel si kebab a romanilor nu este insa dublata si de dorinta de a arde caloriile acumulate. Intr-un an, iubitorii de sport din Romania platesc cam 270-300 de milioane de euro pe abonamentele in salile de fitness, respectiv 25-30 de euro pe luna, in medie,

Financiarul

FinanciarulPromisiunea presedintelui Traian Basescu de a nu promulga Legea privind reducerea TVA la alimentele de baza de la 24% la 5% confirma statutul Romaniei de tara cu una dintre cele mai dure regimuri fiscale din Europa, scrie Financiarul.

Astfel, in sectorul comertului cu produse alimentare, majoritatea tarilor Uniunii Europene practica o taxa pe valoarea adaugata redusa, care variaza intre 2% si 12%. Si daca in tari precum Franta, Grecia, Spania etc., pe langa TVA standard se practica TVA redusa la alimente, in alte tari, precum Marea Britanie, Irlanda si Malta, alimentele sunt scutite de plata TVA.

Curierul National

Curierul NationalDin Curierul National aflam ca Ministerul Muncii pregateste o noua clasificare a ocupatiilor. Din nomenclator au disparut ocupatii importante ca jurist, conferentiar sau lector universitar. In schimb, apar prezicatorii si ingrijitorii de animale de companie.

Conform proiectului de hotarare, Clasificarea Ocupatiilor din Romania se va aplica, incepand cu 1 ianuarie 2011, in toate domeniile de activitate economica si sociala si va fi obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, agenti economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei.