Curierul National

Curierul NationalMajoritatea brokerilor considera ca moneda nationala se va mentine in 2011 intre limitele in care a oscilat anul trecut in raport cu euro. Leul s-a inscris pe o tendinta de apreciere pe termen scurt pe care unii dintre respondenti o considera sustenabila in conditiile imbunatatirii perspectivelor asupra economiei, scrie Curierul National.

Trendul multianual de slabire a leului nu s-a incheiat inca. Parcursul leului in 2011 ramane unul dintre principalele puncte de interes in opinia publica, in conditiile in care cea mai mare parte a populatiei active este expusa riscului valutar prin volumul ridicat de credite contractate in monede straine in anii de "boom".

Romania libera

Romania liberaFii si fiicele a 23% din membrii Parlamentului si a 41% din membrii Cabinetului Boc au studiat la scoli private sau din strainatate, relateaza Romania libera.

De ce si-au trimis "alesii" copiii sa studieze la scoli inalte de peste hotare? Pentru ca nu au incredere in scoala de stat romaneasca, pentru ca au bani, pentru ca au copii cu un potential deosebit care merita o diploma de la institutii de top, pentru ca la "ei" la se face scoala, iar la "noi", ba.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiHenri Paul, ambasadorul Frantei, sustine ca pozitia critica a Parisului in dosarul Schengen nu este determinata nici de retorsiune, nici de vreo targuiala, scrie Evenimentul Zilei.

Presedintele Traian Basescu a acuzat, anterior, marile puteri ale UE ca discrimineaza România. Pe de alta parte, diplomatul francez observa problemele existente inca in justitie si invita Romania si Bulgaria la o actiune comuna ce ar putea duce la gasirea unor solutii pentru aceste probleme.

Gandul

GandulVanghelie, Care este inaintea lui Basescu la Washington: „Nu sunt vorbitor coerent de engleza, dar inteleg destul de bine”, titreaza astazi jurnalistii de la Gandul.

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie pleaca saptamana viitoare la Washington, unde va participa la o conferinta a primarilor din Statele Unite, organizata de Fundatia pentru Apararea Democratiilor. Invitatia i-a fost adresata primarului de la 5 de catre vicepresedintele Fundatiei, fostul ambasador american Richard W. Carlson.