Adevarul

AdevarulGeneratia SIDA - au supravietuit, dar au stat ascunsi, titreaza Adevarul pe prima pagina.

La 20 de ani de la momentul in care o banala spitalizare avea sa le marcheze tot restul vietii, doi tineri schiteaza coordonatele destinului unui bolnav de SIDA. Subnutriti si ignorati, mii de copii au fost infectati cu HIV in numai patru ani. Cei care au reusit sa supravietuiasca cer statului sa-si asume greselile trecutului, scriu jurnalistii de la Adevarul.

Curierul National

Curierul NationalDupa 3 ani de criza, sectorul imobiliar poate fi caracterizat prin arierate de 1,2 miliarde de euro, insolvente, mall-uri abandonate si 30.000 de agenti imobiliari pe drumuri, scriu jurnalistii de la Curierul National.

Preturile au ajuns la nivelul de acum 5 ani si continua sa scada, iar incercarea Guvernului de resuscitare prin Prima Casa a esuat.

Romania libera

Romania liberaRegii asfaltului socheaza Europa, scrie, la randul sau, Romania libera, mentionand ca acestia au obitnut profituri de 40% pe o piata unde, in mod normal, castigurile ar trebui sa fie de 5%.

Marile firme romanesti din domeniul afacerilor cu asfalt au, in linii mari, cateva trasaturi comune: au unul sau mai multi actionari lansati in afaceri in urma cu 10-15 ani, uneori fara nici o pregatire in domeniu; nu sunt dispuse la transparenta rezultatelor financiare anuale sau a planurilor de viitor; site-ul de prezentare de pe internet a companiei sau actionariatului este facut de ochii lumii; nu sunt listate la bursa de valori. Cu toate acestea, cifrele de afaceri cresc cu cate 50% de la an la an.

Evenimentul Zilei

Evenimentul ZileiEvenimentul Zilei titreaza: Basescu se razboieste cu rezervistii pomanagii.

Militarii care s-au pus pe lista de trecere in rezerva inainte de termen pentru a lua bani de la stat au fost scosi duminica seara de presedintele Traian Basescu tapi ispasitori pentru scandalul pensiilor militarilor.

Financiarul

FinanciarulIn 2010 au fost plasate titluri de stat in valoare de 41 miliarde de lei, cu 58% mai putine decat in 2009, dar in trimestrul I din 2011, nivelul imprumuturilor programate ar putea depasi 13 miliarde de lei, relateaza Financiarul.

Ministerul Finantelor va trebui sa faca fata in acest an la doua varfuri de plata a datoriei pu­blice.