Romania libera

Romania liberaMinistrul roman de externe,Teodor Baconschi, crede ca Romania ar putea adera la Spatiul Schengen pana la toamna si sugereaza ca spre sfarsitul anului ar putea avea loc o o intalnire Basescu-Obama. In ceea ce priveste reformarea PDL, Teodor Baconschi sustine principiile de integritate ale Monicai Macovei, dar nu in forma lor maximalista si crede ca alegerea sa in functia de primvicepresedinte al partidului ar fi un semn clar de innoire, scrie Romania libera, pe prima pagina.

Curierul National

Curierul NationalUn numar de 30 de tablet PC-uri se bat pentru piata romaneasca, titreaza astazi jurnalistii de la Curierul National.

Cu aportul operatorilor de telecom s-ar putea vinde 60.000 de unitati in acest an. Anul trecut, o pondere de 90% din cele 10.000 de tablete comercializate au fost iPad.


Adevarul

AdevarulUna dintre femeile vames arestata preventiv in cazul de luare de mita si organizarea unui grup infractional - Camelia Mihaila (50 de ani) - nu ducea spaga acasa, intrucat, conform interceptarilor telefonice, „o spargea sotul sau". Sotul Cameliei Mihaila este prim-procurorul Parchetului Oravita, scrie Adevarul. Magistratul este insa convins ca sotia sa n-a luat spaga.

"S-a efectuat o perchezitie la noi acasa, dar au gasit numai tigarile pe care le-am consumat noi", a declarat Cristinel Mihaila, prim-procurorul de la Oravita.

Gandul

GandulSpaga, vama si partidul – 430.000 pentru sefia unui post vamal, scriu astazi jurnalistii de la Gandul.

Procurorii DNA sustin ca mita din dosarul de la Vama Halmeu - in care au fost arestate trei persoane - a fost ceruta "in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie".

Financiarul

FinanciarulStatul ignora anual posibile venituri reprezentand 26% din PIB, adica aproximativ 30 miliarde de euro, informeaza Financiarul.

In ultimii ani se constata ca atat economia subterana, cat si restantele la bugetul national sunt in plina expansiune. Din calcule estimative reiese ca, in prezent, pierderile au ajuns la zeci de miliarde de lei, sume care trebuiau teoretic, sa intre in bugetul de stat.