Sergiu Oprescu - Presedinte Alpha Bank

Sergiu Oprescu - Presedinte Alpha Bank“Comportamentul de consum s-a modificat in criza. Inainte de criza cresterea a fost bazata pe consum, dar un consum aspirational de statul social, iar oamenii isi ipotecau casa pentru a-si cumpara masina. Acum nu mai intalnim asa ceva, daca vom intra pe crestere, consumul va fi generat de nevoi de baza, va fi mai echilibrat, ceea ce este bine”

Mugur Isarescu - Guvernator BNR

Mugur Isarescu - Guvernator BNR"Daca ar fi sa-mi asum un risc pentru a stimula economia, cred ca reducerea CAS ar fi cea mai binevenita intrucat munca este supraimpovarata".

Misu Negritoiu - Director general ING Bank

Misu Negritoiu - Director general ING Bank"Sa nu ne asteptam la aceeasi crestere a creditului in economie si, din aceasta perspectiva, trebuie revizuita si cresterea economica pentru ca vor fi mai putini bani. Dincolo de probemele de zi cu zi, avem o problema fundamentala, care se intampla o data la 30-50 de ani si se schimba paradigma finantarii bancare".

Negritoiu: Mi-e greu sa le spun studentilor ca principala preocupare ar trebui sa fie activele sanatoase


Cristian Popa - Viceguvernator BNR

Cristian Popa - Viceguvernator BNR"Cred ca preocuparea principala a bancilor ar trebui sa fie comutarea de la un model de business cu retea mare, cu multi angajati, pe tranzitia catre finantarea companiilor. Nu va fi usor sa faci tranzitia pe sectorul corporate, insa trebuie pus accent pe finantarea acestui segment, care are proiecte viabile."

Valentin Ionescu - Director general BVB

Valentin Ionescu - Director general BVB"Statul a vrut sa vanda actiuni la Petrom, insa n-a tinut cont de conditiile de piata. Cand vrei sa vinzi un activ, trebuie sa tii cont ca investitorii vor un discount, mai ales cand exista deja un pret de referinta, cum este pretul de pe Bursa in cazul actiunilor Transelectrica si Transgaz."

Radu Ghetea - Presedinte ARB

Radu Ghetea - Presedinte ARB"In 2012 nu putem sa vorbim de o crestere mai mare de 5% a creditarii, intrucat cererea va fi in continuare redusa, iar reglementarile vor conduce la scaderea interesului pentru anumite imprumuturi"

Lucian Croitoru - Consilierul guvernatorului BNR

Lucian Croitoru - Consilierul guvernatorului BNR"Cred ca aceasta criza a datoriilor suverane va crea un public cu memorie in ceea ce priveste datoria publica. Din acest motiv, el va cere un nou tip de politician care, adresandu-se unui electorat cu aceasta memorie, nu va mai putea sa minta sau sa incuraje nemunca".

Florin Citu - Analist economic

Florin Citu - Analist economic"Ca sa cresti pe term mediu si lung ai nevoie de investitii, de miscarea capitalului. Singurul mod de a face acest lucru este prin reducerea fiscalitatii pe factorul de productie".

Bogdan Dragoi - Secretar de stat in Ministerul Finantelor

Bogdan Dragoi - Secretar de stat in Ministerul Finantelor"Cu ocazia deplasarii la Washington am avut foarte multe intalniri pozitive cu investitori care asteapta ca Romania sa acceseze piata americana. Romania are o poveste buna si este atractiva pentru investitori".

George Mucibabici - Presedinte Deloitte Romania

George Mucibabici - Presedinte Deloitte Romania"Prin creditele in valuta cu dobanzi variabile am transferat riscul de curs si dobanda in mod deliberat la clientii persoane fizice si acum toate tipetele lor si in oglinda tipetele bancilor, ar trebui reconsiderate si regandite, iar ideea de a obliga intermediarii financiari sa dea credite pe termen lung si dobanzi fixe ar fi o masura importanta si ar aduce mai multa stabilitate sistemului".