Cont curent cu card atasat de la ING

Cont curent cu card atasat de la INGING Card Cont`Rol este cont curent cu card atasat, ce ofera clientilor acces in orice moment la suma din cont si o dobanda de 9% pe an.

Banca nu solicita o suma minima pentru deschiderea unui astfel de cont.

Taxa anuala de administrare a contului este de 20 lei, iar cea pentru card de 28 lei.

Posesorii cardului cu cip atasat contului curent - ING Card - au posibilitatea sa faca depuneri si retrageri de numerar, sa plateasca facturi, sa faca transferuri de bani, schimburi valutare, cumparaturi in tara si strainatate si tranzactii pe internet.

Continua sa navighezi acest slideshow pentru a vedea si restul produselor financiare de criza

La acest articol au contribuit Sorina Negrila, Lucia Maxim, Diana Cioltei.

Cont de economii de la Bancpost

Cont de economii de la BancpostBancpost a lansat in luna iunie un cont de economii in lei pentru populatie - Contul de Economii Combinat - cu dobanzi anuale de 12% pe an pentru sume de peste 50.000 lei, iar pentru economii sub acest nivel, dobanda anuala este de 9%.

Dobanzile se capitalizeaza lunar, iar contului i se poate atasa un card de debit Visa Classic International. Comisionul de retragere de numerar la ghiseele bancii este de 0,5%.

Deschiderea contului si administrarea lunara sunt servicii gratuite, precum si abonamentul la serviciile bancare prin internet.

Citeste mai multe ierarhii in Topurile WS

Depozit cu dobanda fixa pentru 145 de zile de la CEC Bank

Depozit cu dobanda fixa pentru 145 de zile de la CEC BankCEC Bank a lansat un depozit in lei pentru populatie si firme cu o dobanda fixa de 13% pe an, pentru o perioada de 145 zile, iar clientii pot incasa dobanda in ziua constituirii depozitului, nu la implinirea termenului pentru care a fost constituit acesta.

Depozitul poate fi constituit in perioada 11 mai - 11 august 2009, iar suma minima a unui depozit trebuie sa fie de 5.000 lei.

La constituirea unui astfel de depozit, clientului i se deschide gratis si un cont curent de catre banca, iar la retragerea sumelor provenind din depozit sau dobanzi, in ziua scadentei, CEC Bank nu percepe comisioane de retragere.

Depozite cu dobanda progresiva

Depozite cu dobanda progresivaLa inceputul anului, Bancpost, filiala locala a grupului financiar elen Eurobank EFG, a lansat un depozit in lei - SUPER 90 - pe termen de 90 de zile, cu dobanda progresiva ce ofera clientilor posibilitatea de a-si retrage banii oricand, pastrandu-le dobanda acumulata pana la data retragerii.

Dobanda creste treptat pe fiecare interval de 30 de zile, de la 14% pe an la 15% pe an, ajungand la 16% pe an la scadenta.

De asemenea, Royal Preferred Banking, divizia de private banking a RBS Romania, a lansat in luna mai un nou produs de economisire in euro - Depozitul Adaptabil - la care rata dobanzii acumulate creste de la 4% la 5,35% pe an, pe masura ce clientul isi pastreaza depozitul mai mult timp.

Tot in luna mai, Credit Europe Bank a lansat un depozit pentru IMM-uri, cu scadenta la 3 sau la 6 luni, pentru care plateste dobanzi progresive fixe de pana la 16% pe an la lei, 6,5% pe an la euro si 4,75% pe an la dolari.

Produs de economisire cu unitati de fond de la Banca Carpatica

Produs de economisire cu unitati de fond de la Banca CarpaticaBanca Comerciala Carpatica si SAI Carpatica Asset Management au lansat, din luna iunie, un pachet compus din 2 produse, un depozit si o componenta investitionala, constand in achizitia de unitati de fond ale fondurilor administrate de SAI Carpatica Asset Management.

Valoarea minima a pachetului este de 200 lei, iar ponderea componentelor este urmatoarea: 75% economisire prin depozitul constituit pe o perioada de 3 luni, in lei, cu o dobanda fixa de 14,5%/an (la data lansarii) si 25% investitie prin subscrierea la fondul diversificat Carpatica Global sau fondul de actiuni Carpatica Stock.

Fonduri oportuniste si investitii in unitati de fond garantate de stat

Fonduri oportuniste si investitii in unitati de fond garantate de statPe timp de criza lichiditatile se lasa mai greu convinse sa ia calea investitiilor de orice natura, atat timp cat statul sau o organizatie cu o credibilitate covarsitoare nu o recomanda, explica Cristian Ustinescu (foto), directorul departamentului de investitii al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

“Totusi, in prezent, chiar si in piata imobiliara, fondurile de investitii legate de o casa de economii cu depozite garantate de stat au facut investitii importante, dispunand in continuare de bani atrasi la un cost mic. In imobiliare, garantia este data de un contract solid, care prevede un venit pe o perioada bine stabilita. Cu cat siguranta venitului este mai mare, cu atat randamentul investitiei creste”, afirma Ustinescu.

Astfel, mecanismele generate de criza in piata imobiliara sunt: investitiile in unitati de fond garantate de stat si fondurile oportuniste, care conving prin scheme clare de obtinere a unor venituri in concordanta cu oportunitatile pietei. De obicei, ele se impart in fonduri inchise, destinate marilor investitori institutionali sau fonduri deschise, destinate micilor investitor.

“In Romania, vor aparea in perioada urmatoare ambele forme. Inca mai sunt lichiditati ce pot fi investite, atat la institutii, cat si la populatie, trebuie doar sa creezi momentul si increderea investitorilor in aceste mecanisme”, subliniaza consultantul DTZ Echinox.

Un trend in ceea ce priveste investitiile imobiliare a fost lansat de omul de afaceri Dinu Patriciu, care a cumparat mai multe pachete majoritare de actiuni in cadrul unor mari fonduri de investitii.

„Genul acesta de tranzactii, prin care se preiau pachete majoritare pe bursele internatioane, sunt printre cele mai profitabile investitii. Dinu Patriciu a fost primul care a facut o astfel de miscare, insa foarte curand il vor copia si alti jucatori din piata imobiliara locala”, spuneau, recent, surse din piata.

Fondurile de obligatiuni

Fondurile de obligatiuniDesi fondurile de obligatiuni ofera un randament mai scazut decat cele de actiuni, gradul de risc este mult mai redus datorita investitiilor in instrumente financiare cu venit fix.

Atractivitatea acestor instrumente a crescut in ultima perioada in conditiile in care numarul obligatiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti este din ce in ce mai mare si datorita majorarii ratei dobanzii pe care emitentii sunt dispusi sa o plateasca pentru a se finanta, mai mare decat dobanda cheie a Bancii Nationale a Romaniei.

La inceputul lunii iulie, cel mai bun randament din industrie de la inceputul anului, de 8,87%, era oferit de fondul Aviva Investors Orizont.

Fondul OTP WiseRo

Fondul OTP WiseRoFondul inchis de investitii OTP WiseRO lansat de OTP Asset Management urmareste evolutia indicelui WISE US Long/Short Vol Target (care scaneaza lunar evolutia actiunilor din componenta S&P500), creat de Societe Generale Corporate & Investment Banking (SGCIB) si calculat zilnic de agentia de rating Standard&Poor’s.

Din cadrul indicelui american S&P500 sunt selectate actiuni in functie de 12 criterii de selectie, prin care se afla pretul, volatilitatea, randamentul, situatia financiara, dar si in functie de analiza tehnica, cat si cea fundamentala.

In urma analizelor realizate de SGCIB, pe cele mai performante 10% dintre actiunile incluse in indicele S&P se vor initia pozitii Long – de cumparare, iar pe cele 10% care au avut evolutii negative sau reduse fata de medie se vor adopta pozitii short – de vanzare.

Investitorii vor primi trei cote anuale de participare la performanta in mai 2010, 2011 si 2012, iar cotele vor reprezenta la fiecare data performanta indicelui fata de valoare initiala.

Desi subscrierile in cadrul fondului s-au incheiat, o data cu listarea la Bursa de Valori Bucuresti investitorii vor putea cumpara unitati de fond.

Doua noi fonduri mutuale de la BRD AM

Doua noi fonduri mutuale de la BRD AMBRD Asset Management a lansat in luna mai doua noi fonduri mutuale, unul specializat in plasamente diversificate - Diverso Europa Regional - si unul cu investitii in actiuni – Actiuni Europa Regional .

Portofoliul Diverso Europa Regional va fi structurat intr-un mix de actiuni (50%), obligatiuni si instrumente de pe piata monetara (50%), urmarindu-se realizarea de plasamente cu randament potential mai ridicat, in conditiile asumarii unor riscuri mai mari.

Investitiile realizate de catre Actiuni Europa Regional se vor concentra preponderent in actiuni de pe piete reglementate (90%), precum si in obligatiuni si instrumente monetare (10%).

Principala sursa de crestere a perfomantei fondului este aprecierea valorii actiunilor din portofoliului, plasamentele de acest tip generand un randament potential, dar si riscuri mai ridicate.

Contracte futures EUR/RON

Contracte futures EUR/RONDin luna aprilie, Royal Bank of Scotland (RBS) Romania a devenit market maker pe contractul futures EUR/RON de la Bursa de Valori Bucuresti.

Astfel, lichiditatea pe aceste contracte este asigurata de catre RBS in limita unui milion de euro, iar volumul minim este de 1.000 contracte pe fiecare din cele patru scadente.

Spread-ul maxim (diferenta dintre pretul de cumparare si cel de vanzare - n.r.) este de 0,5% pentru scadenta apropiata, 1% pentru a doua scadenta, 1,5% pentru a treia si 2% pentru seria cu cea mai indepartata scadenta.

Prin intermediul acestui contract, companiile si investitorii se pot apara impotriva cursului valutar.