Reticenta fata de scaderea taxelor

Reticenta fata de scaderea taxelor"Ideea ca o scadere a taxelor ar putea creste veniturile prin conformare voluntara este pozitiva. A functionat in cazul cotei unice, in conditii de crestere economica. Nu spun ca nu functioneaza, nici ca functioneaza, este necesara o analiza tehnica in acest sens. Punctul meu de vedere ar fi ca astazi sunt reticent vizavi de riscurile fata de un sistem care nu e foarte echilibrat", spunea Vladescu la inceputul anului.

Fara cresteri salariale la bugetari

Fara cresteri salariale la bugetariMinistrul Finantelor declara in februarie ca nu sunt posibile cresteri salariale in sectorul bugetar, comentand faptul ca peste 40.000 de functionari din administratia locala au intrerupt lucrul pentru doua ore pentru a protesta fata de reducerea salariilor.

Vladescu, despre Bursa

Vladescu, despre Bursa"Nu discutam de facilitati fiscale si consider ca investitorii sunt egali in fata sistemului de taxare. Atat timp cat avem cota unica, este bine sa ramanem la acest sistem".

“Vom sustine un proces de educare a intreprinzatorilor romani ca pe langa creditul bancar sa invete sa finanteze diverse forme de finantare. De asemenea, sustinem in continuare titlurile de stat si orice alta solutie care sa eficientizeze si sa creasca atractivitatea bursei”. Citeste mai multe aici.

Nu putem creste solid in lipsa avansului exporturilor

Nu putem creste solid in lipsa avansului exporturilorRomania nu poate avea o crestere economica solida si de durata in lipsa unei cresteri a exporturilor, declara in februarie ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Pensia trebuie impozitata

Pensia trebuie impozitata"Exista diverse forme de venit in Romania, printre care si pensiile. Pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor. La momentul realizarii venitului, ar trebui ca intreg venitul sa fie taxat. Deci orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza", spunea Vladescu la inceputul anului.

Despre eficienta angajatilor de la stat

Despre eficienta angajatilor de la statPotrivit lui Vladescu, eficienta angajatilor din sectorul public din Romania este printre cele mai slabe din Europa, in contextul in care 10,2% din produul intern brut (PIB) al Romaniei se duce catre cheltuieli cu salarizarea bugetarilor.

"In Romania chetuielile bugetare sunt mult peste eficienta, mult peste ceea ce ne putem permite".

Promisiune nerespectata: "Nu vom mari taxele si impozitele"

Promisiune nerespectata: "Nu vom mari taxele si impozitele"Eliminarea evaziunii fiscale este o prioritate, in conditiile in care guvernul nu intentioneaza sa majoreze taxele si impozitele, afirma in martie ministrul Finantelor Publice.

Despre banii europeni

Despre banii europeniFondurile europene sunt o sursa importanta de bani pentru firme, dar si pentru autoritati, pe care Romania nu are cum sa le compenseze altfel, de aceea sistemul de absorbtie a fondurilor europene trebuie sa fie functional, iar ceea ce il afecteaza trebuie sesizat, in opinia lui Vladescu.

Vladescu spunea in mai: Nu se creste TVA-ul

Vladescu spunea in mai: Nu se creste TVA-ulMinistrul de Finante Sebastian Vladescu dadea asigurari, dupa o scurta intalnire cu reprezentantii misiunii FMI in Romania din luna mai, ca taxa pe valoarea adaugata (TVA) nu va fi majorata, fiind purtate in prezent discutii despre largirea bazei de impozitare.

Suntem in fine tunning"

"Variantele pe care le discutam s-au restrans, maine probabil vom avea decizia finala. Ramane sa discutam si cu primul ministru si in Guvern (...) Mai avem una sau doua (variante - n.r.). Acum suntem la... cred ca expresia preferata a guvernatorului este fine tunning. Deci suntem in zona de fine tunning. Ramane sa vedem care este cea mai buna modalitate de a iesi din situatia extrem de dificila in care ne aflam, fara sa afectam speranta de crestere economica".

Demisionez daca nu castig "batalia" cu evaziunea fiscala

Demisionez daca nu castig "batalia" cu evaziunea fiscalaMinistrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spunea in luna mai ca isi va da demisia daca in sase luni nu scade evaziunea fiscala.

Despre reducerea salariilor si a pensiilor

Despre reducerea salariilor si a pensiilorMinistrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spunea ca planul de reducere a salariilor si pensiilor este cea mai buna solutie, atat pentru romanii afectati anul trecut de criza, cat si pentru cei care vor fi afectati prin aplicarea acestui plan.

Nu avem suficienti bogati care sa sustina saracii

Nu avem suficienti bogati care sa sustina saraciiVladescu sustinea ca nu avem suficienti oameni bogati care sa fie supraimpozitati, astfel incat sa ii sustina pe cei saraci, in conditiile in care populatia cu spirit antreprenorial din Romania este redusa.

Statul nu are bani pentru mediul privat

Statul nu are bani pentru mediul privatStatul nu are bani la buget pentru a adopta masuri de sustinere a sectorului privat si a afacerilor din Romania, explica foarte clar ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, care sugera ca nemajorarea impozitelor a fost chiar un ajutor dat companiilor.

Despre functia de ministru

Despre functia de ministruDesi sustine ca este foarte stresat, Sebastian Vladescu vedea functia de ministru al Finantelor Publice ca fiind o mare provocare pe care nu se astepta sa o traiasca.

Despre disponibilizarea bugetarilor

Despre disponibilizarea bugetarilorStatul ar trebui sa disponibilizeze cel putin 100.000 de bugetari ca sa poata acorda salarii decente celor care ar urma sa ramana in sistem, in opinia lui Vladescu.

"Avem in acordul cu Fondul Monetar (FMI, n.r.) o cifra foarte clara, care spune ca numarul personalului bugetar va trebui redus de la numarul de astazi, care e 1.360.000, la 1.290.000 in cursul anului viitor. Deci asta inseamna circa 70.000 de oameni", a precizat Vladescu.

Cei care le plang de mila pensionarilor sunt inconstientii

Cei care le plang de mila pensionarilor sunt inconstientiiMinistrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca schimbarea sistemului de pensii este o prioritate a Guvernului si o problema de responsabilitate pentru toti, inclusiv pentru cei care "le plang astazi de mila pensionarilor".

Impozitarea progresiva, o solutie

Impozitarea progresiva, o solutieRomania trebuie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem, declara in luna iulie Sebastian Vladescu.

Romania nu are probleme de lichiditate

Romania nu are probleme de lichiditateSituatia pietelor financiare nu este dramatica, iar Romania nu are in prezent probleme de lichiditate, preocuparea Ministerului Finantelor fiind costul finantarii, in functie de care poate fi asigurat sau nu cadrul bugetar pentru proiectele de investitii, a declarat Sebastian Vladescu.

Romania se afla pe drumul cel bun

Romania se afla pe drumul cel bunRomania se afla pe drumul cel bun, iar masurile de austeriate adoptate de Guvern vor stimula economia, a afirmat recent ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, intr-un interviu acordat Bloomberg.