Cum a evoluat piata in T2, pe ansamblu

Cum a evoluat piata in T2, pe ansambluPiata locala de asigurari generale, in cadrul careia isi desfasoara activitatea un numar de 18 companii, a inregistrat in trimestrul al doilea din acest an, un volum al primelor brute subscrise de circa 3,2 miliarde de lei, conform datelor publicate de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), din care o pondere de 98% revine primelor zece companii, in functie de cifra de afaceri.

Fata de a aceeasi perioada de anul trecut, podiumul a ramas ocupat de aceleasi societati, in timp ce compania Ardaf a iesit din topul primelor 10 companii, fiind inlocuita de Carpatica Asig, societate care a urcat de pe pozitia a 13-a.

Cifra de afaceri la nivel de industrie in trimestrul al doilea din 2009, cumula 3,6 miliarde de lei, in conditiile in care nu toate companiile au prezentat raportari, ceea ce semnifica o scadere de circa 400 de milioane de lei a pietei in perioada de analiza.

Continua sa navighezi pe acest slideshow pentru a vedea cum arata ierarhia companiilor pe piata de asigurari generale in al doilea trimestru.

Locul 10 - Carpatica Asig

Locul 10 - Carpatica AsigCompania Carpatica Asig se situeaza pe locul 10 pe piata de asigurari generale in trimestrul al doilea din acest an, in functie de valoarea primelor brute subscrise, in urma unei cresteri de 127 de procente la 168 de milioane de lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a afisat un nivel de 74 de milioane de lei.

Anul trecut, Carpatica Asig ocupa pozitia a 13-a in clasamentul total al companiilor cu activitate pe piata asigurarilor generale, in functie de cifra de afaceri.

Fata de trimestrul intai al acestui an, cand a realizat prime brute subscrise de 197 milioane de lei, societatea a inregistrat o scadere de 14%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 165 milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 50 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 105 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Carpatica Asig a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 365 milioane de lei, pe piata de asigurari generale.



Locul 9 - Euroins

Locul 9 - EuroinsAsiguratorul Euroins, membru Eurohold, se pozitioneaza in trimestrul al doilea din acest an pe locul noua in clasamentul companiilor de pe piata de asigurari generale, cu un volum al primelor brute subscrise in valoare de 176 de milioane de lei.

Anul trecut compania se situa pe aceeasi pozitie in topul primelor zece companii de profil pe aceasta piata.

Rezultatul inregistrat de companie, in perioada mentionata, se afla in stagnare fata de volumul afacerilor realizat in trimestrul doi din 2009, si in crestere cu 128% in raport cu nivelul inregistrat in primul trimestru din acest an, de 77 de milioane de lei.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 116 de milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 96 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 127 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Euroins a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 253 de milioane de lei, pe piata de asigurari generale.

Locul 8 - Generali Asigurari

Locul 8 - Generali AsigurariCompania de asigurari Generali se situeaza pe locul 8 in clasamentul trimestrului doi de pe piata de asigurari generale din acest an in functie de valoarea primelor brute subscrise. Anul trecut, Generali ocupa aceeasi pozitie.

Afacerile Generali, in perioada mentionata, s-au ridicat la valoarea de 189 de milioane de lei, in scadere insa fata de acum un an cu 5%, cand a realizat prime brute subscrise de 201 milioane de lei.

Raportat la trimestrul intai al acestui an, cand a afisat prime brute subscrise de 94 de milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere de 100% a afacerilor.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 206 de milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 109 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 191 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Generali a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 283 de milioane de lei, pe piata de asigurari generale.

Locul 7 - Uniqa Asigurari

Locul 7 - Uniqa AsigurariCompania Uniqa Asigurari a coborat o pozitie, fata de anul trecut, pana pe locul 7 in clasamentul asiguratorilor de pe piata de asigurari generale, in trimestrul al doilea din acest an in functie de valoarea primelor brute subscrise, in urma unei scaderi de 16 procente a afacerilor.

Astfel, afacerile companiei s-au ridicat la valoarea de 216 de milioane de lei, in perioada mentionata, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a afisat un nivel de 248 milioane de lei, si ocupa pozitia a sasea.

Fata de primele trei luni ale acestui an, cand a realizat prime brute subscrise in valoare de 115 milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere de 87%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 219 milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 135 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 136 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Uniqa Asigurari a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 331 milioane de lei, pe piata de asigurari generale.


Locul 6 - Asirom VIG

Locul 6 - Asirom VIGAsirom VIG, companie membra a grupului Vienna Insurance Group cu activitate pe piata locala, a realizat in trimestrul al doilea o valoare a primelor brute subscrise de 236 de milioane de lei, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 21%, de la nivelul de 301 milioane de lei.

Societatea se situeaza pe pozitia a sasea in perioada mentionata, in clasamentul asiguratorilor de piata de asigurari generale, in conditiile in care, dupa trimestrul al doilea din 2009, ocupa pozitia a cincea, in urma Allianz-Tiriac, Omniasig, Astra Asigurari si BCR Asigurari.

Raportat la trimestrul intai al acestui an, cand a realizat prime brute subscrise de 141 de milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere de 67%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 266 milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 145 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 164 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Asirom a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 377 de milioane de lei, pe piata de asigurari generale.

Locul 5 - BCR Asigurari

Locul 5 - BCR AsigurariCompania BCR Asigurari, membra a grupului Vienna Insurance Group in Romania, se situeaza pe locul cinci pe piata de asigurari generale in trimestrul al doilea din acest an, in functie de valoarea primelor brute subscrise, in urma unei scaderi de 22% de procente la 237 de milioane de lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a afisat un nivel de 304 de milioane de lei.

In trimestrul al doilea din 2009, compania se situa pe pozitia a patra in clasamentul asiguratorilor de pe piata de asigurari generale.

Fata de trimestrul intai al acestui an, cand a realizat prime brute subscrise de 126 milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere de 88%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 251 milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 83 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 181 milioane de lei.

Pentru primul semestru, BCR Asigurari a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 363 milioane de lei, pe piata de asigurari generale.

Locul 4 - Groupama Asigurari

Locul 4 - Groupama AsigurariCompania Groupama Asigurari se situeaza pe locul al patrulea in topul trimestrului doi de pe piata de asigurari generale din acest an in functie de valoarea primelor brute subscrise, in crestere cu 56% la 368 de milioane de lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a afisat un nivel de 235 milioane de lei.

Groupama Asigurari a realizat un salt de trei pozitii fata de acum un an, cand ocupa locul sapte in acest clasament.

Fata de trimestrul intai al acestui an, cand a realizat prime brute subscrise de 179 milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere de 105%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 373 de milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 282 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 411 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Groupama Asigurari a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 547 milioane de lei, pe piata de asigurari generale.

Locul 3 - Omniasig VIG

Locul 3 - Omniasig VIGCompania Omniasig VIG se situeaza pe locul al treilea in clasamentul asiguratorilor de pe piata de asigurari generale in trimestrul al doilea din acest an in functie de valoarea primelor brute subscrise, coborand fata de anul trecut cu o pozitie.

Cifra de afaceri a companie a suferit o scadere de 18% la valoarea de 484 de milioane de lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a afisat un nivel de 596 milioane de lei.

Fata de trimestrul intai al acestui an, cand a realizat prime brute subscrise de 235 de milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere usor peste 100%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 488 de milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 347 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 419 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Omniasig a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 719 milioane de lei, pe piata de asigurari generale.

Locul 2 - Allianz-Tiriac Asigurari

Locul 2 - Allianz-Tiriac AsigurariCompania Allianz-Tiriac Asigurari se situeaza pe locul al treilea in clasamentul trimestrului doi de pe piata de asigurari generale din acest an in functie de valoarea primelor brute subscrise, coborand de prima pozitie ocupata acum un an.

Anul trecut, Allianz-Asigurari era urmata in clasament de Omniasig si Astra Asigurari.

Ajustarea de pozitie vine in urma scaderii cu 21% la 496 de milioane de lei a afacerilor companiei in trimestrul doi, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a afisat un nivel de 628 milioane de lei.

Raportat la trimestrul intai al acestui an, cand a realizat prime brute subscrise de 255 milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere de 94%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 557 de milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 222 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 394 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Allianz-Tiriac a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 751 milioane de lei, pe piata de asigurari generale.



Locul 1 - Astra Asigurari

Locul 1 - Astra AsigurariCompania Astra Asigurari a urcat pe primul loc in clasamentul asiguratorilor de pe piata de asigurari generale, in trimestrul al doilea din acest an in functie de valoarea primelor brute subscrise, in urma unei cresteri de 40 de procente a afacerilor la 575 milioane de lei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a afisat un nivel de 408 milioane de lei, si ocupa pozitia a treia.

Anul trecut, Astra Asigurari se situa in urma Allianz-Asigurari si Omniasig.

Fata de primele trei luni ale acestui an, cand a realizat prime brute subscrise in valoare de 327 de milioane de lei, societatea a inregistrat o crestere de 75%.

De asemenea, tot in trimestrul doi al acestui an, valoarea primelor brute incasate de companie s-a ridicat la 505 milioane de lei, indemnizatiile nete platite la 227 milioane de lei, iar rezerva neta de prima la suma de 593 milioane de lei.

Pentru primul semestru, Astra Asigurari a raportat o valoare a primelor brute subscrise de 902 milioane de lei, pe piata de asigurari generale.