Digital Sky Technologies

Digital Sky TechnologiesDigital Sky Technologies (DST) este una dintre firmele de investitii ale miliardarului rus Yuri Milner.

Fondata in 2005, compania a investit masiv in branduri ca Facebook, Groupon sau Zynga, dar si in firme mai mici si mai putin cunoscute din China.

Conform acordului de finantare al Facebook, Goldman Sachs a investit 450 milioane de dolari, iar compania rusa a adus alte 50 de milioane de dolari. Anterior, investitorii rusi au investit circa 500 milioane de dolari in Facebook.

Potrivit surselor citate de Financial Edge, urmatorul brand vizat de rusii de la Digital Sky Technologies ar fi Spotify, un serviciu online de muzica foarte popular printre europeni.

De asemenea, firma are peste 1 miliard de dolari pentru viitoare achizitii din social media pe urmatorii cinci ani.

Sursa foto: www.ceoworld.biz.com

Elevation Partners

Elevation PartnersFondata cam in acelasi timp cu DST de catre Bono, solistul trupei U2 si cativa parteneri ai sai, Elevation Partners este o firma de private equity care ofera infuzii de capital companiilor dornice sa se extinda, cu conditia sa imparta castigurile si deciziile manageriale.

In portofoliul companiei se gasesc nume ca Facebook (firma detine 1% din actiunile site-ului de socializare, pentru care a platit 90 de milioane de dolari), Yelp (pentru care a platit aproximativ 95 milioane dolari) sau Forbes.

In total, portofoliul firmei de investitii contine active in valoare de 1,9 miliarde de dolari.

Recent, solistul trupei britanice U2, Bono a achizitionat, prin intermediul firmei, actiuni Facebook in valoare de peste 700 milioane de dolari.

Sursa foto: www.thedailybeast.com

Sequoia Capital

Sequoia CapitalSequoia Capital este una dintre cele mai vechi in bransa si mai de succes firme de venture capital.

Fondata in 1972, firma a participat la cresterea uluitoare a unor nume ca Apple, Google, YouTube, Cisco, Yahoo, Electronic Arts sau PayPal.

Portofoliul Sequoia Capital include, in acest moment, mai multe nume sonore din zona social media, printre care LinkedIn, Tumblr si YouTube, dar si cateva branduri care se vor face, cu siguranta, cunoscute in viitor, ca Airbnb, Blippy si Churn Labs.

Potrivit Wall Street Journal, americanii de la Sequoia arata un interes crescut pentru companiile chineze, cea mai recenta achizitie fiind Qihoo 360 Technology, a carei oferta initiala a adus o crestere de 134% pentru titluri.

Sursa foto:
www.dinarstandard.com

Kleiner Perkins Caufield & Byers

Kleiner Perkins Caufield & ByersO alta veterana in materie de investitii cu grad crescut de risc, Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) a fost fondata tot in 1972 si administreaza fonduri in valoare de cateva miliarde de dolari.

Strategia lor de baza consta in pastrarea unei relatii stranse cu companiile finantate, desi numarul acestora a depasit 150 de-a lungul timpului. Atragerea in echipa a unor specialisti de marca, printre care se numara, mai nou, si Meg Whitman, fosta CEO la eBay, nu face decat sa sporeasca increderea investitorilor in deciziile firmei.

De curand, firma a anuntat infiintarea unui fond de 250 milioane de dolari special pentru domeniul social media, miscare sprijinita de branduri ca Facebook, Amazon sau Comcast.

Start-up-urile aflate pe lista firmei sunt Cafebots, Flipboard, Jive si Lockerz, toate aflate la inceput de drum.

Sursa foto: www.sneijers.net

Andreessen Horowitz

Andreessen HorowitzLa polul opus, Andreessen Horowitz este una dintre cele mai noi firme de investitii de tip venture capital, infiintata in 2009.

Cu toate acestea, Marc Andreessen a fost printre fondatorii Netscape si, alaturi de Ben Horowitz, a mai infiintat Opsware, care a fost achizitionata de Hewlett-Packard pentru aproximativ 1,6 miliarde de dolari, potrivit estimarilor.

Ca un alt argument, firma ar fi inceput activitatea cu un buget de 300 de milioane de dolari, care a ajuns, la finele lui 2010 pana la 650 de milioane dolari. Dupa investitia initiala in Skype, cei doi au ales sa majoreze capitalul Zynga, Digg, Foursquare si, mai nou, Twitter.

In ceea ce priveste planurile de viitor ale fondului de investitii, sursele citate de Financial Edge sustin ca urmatoarele ar fi Facebook si Groupon.

Business-ul de cupoane si reduceri online Groupon, lansat in urma cu doi ani si care a atins venituri de 500 mil. dolari in 2010, a atras o runda de finantare record din partea investitorilor in valoare de 950 mil. dolari, cei mai increzatori fiind chiar Andreessen Horowitz si Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Sursa foto: www.facebook.com