Achizitionarea site-ului de socializare Bebo de catre AOL

Achizitionarea site-ului de socializare Bebo de catre AOLAvand in vedere ca i-a costat pe americanii de la AOL circa 850 milioane de dolari, Bebo ar fi putut sa aspire macar la pozitia de frate mai mic al Facebook-ului.

Cu toate acestea, AOL a decis, la scurt timp dupa achizitionarea retelei sociale al carei nume vine de la sintagma “blog early, blog often” sa o vanda. Suma incasata de compania media nu a depasit 10 milioane de dolari.

Recent, AOL a anuntat ca va face o serie de disponibilizari masive, pentru a se alinia la standardele firmelor concurente. Astfel, gigantul va concedia mai bine de 20% din totalul fortei de munca a companiei, ceea ce reprezinta aproximativ 900 de pozitii.

Sursa fotografiilor: www.businessinsider.com

Achizitionarea si inchiderea a Dodgeball de catre Google

Achizitionarea si inchiderea a Dodgeball de catre GooglePovestea este deja cunoscuta printre specialistii din domeniu: Dodgeball era o aplicatie foarte populara de tip check-in, pe vremea cand aplicatiile check-in nu erau inca populare.

Google a cumparat-o si a inchis-o, dupa ce a devenit neperformanta.
Fondatorul ei, Dennis Crowley a demisionat de la Google pentru a-si incepe propria afacere, pe care a numit-o Foursquare. De fapt, aceasta noua aplicatie este doar o versiune putin imbunatatita a mai vechiului Dodgeball, dar care este evaluata la 500 de milioane de dolari.

Cu alte cuvinte, daca isi doreste aceasta aplicatie, Google va trebui, cel mai probabil sa plateasca dublu pentru aducerea Foursquare in portofoliu. Asta in ciuda faptului ca Foursquare ar fi fost deja a lor daca i-ar fi dat mana libera creatorului Dodgeball, inainte ca acesta sa plece.

Biroul Google Romania a fost deschis la finalul anului trecut. Pana la finalul anului in curs, oficialii locali ai companiei au anuntat ca urmaresc sa creeze o echipa de 7-8 oameni, in care a fost deja cooptata Bogdana Butnar .



Refuzarea iPod de catre RealNetworks

Refuzarea iPod de catre RealNetworksDesi multi oameni cred ca iPod-ul a rasarit peste noapte din mintea lui Steve Jobs, situatia reala nu sta chiar asa.

Ideea originala a unui player MP3 de mici dimensiuni care sa fie conectat la un magazin online ii apartine lui Tony Fadell.
Acesta, care la vremea respectiva era doar un consultant independent, a incercat sa isi prezinte ideea celor de la RealNetworks, care l-au refuzat fara sa clipeasca. Urmatorii pe lista lui au fost cei de la Apple si restul e istorie, o istorie in valoare de cateva miliarde de dolari.

Profitul Apple pe al doilea trimestru fiscal a crescut cu 95% pana la 6 mld. $, in special datorita vanzarilor de iPhone-uri, in timp ce veniturile companiei s-au majorat cu 83%, pana la 24,7 mld. $.

Refuzul Yahoo de a cumpara Facebook

Refuzul Yahoo de a cumpara FacebookDupa ce Google a cumparat YouTube, Yahoo a simtit nevoia unei achizitii majore. Cu toate acestea, negocierile ce au avut loc intre Terry Semel, CEO la Yahoo si deja celebrul Mark Zuckerberg s-au incheiat in jurul sumei de 1 miliard de dolari.

Desi nu se stie exact cine a dat primul inapoi, potrivit surselor, cauza a fost fie scaderea pretului actiunilor Yahoo, fie pretul prea mare cerut ulterior de Zuckerberg.

Astazi, Facebook este una dintre cele mai mari companii din lume, fiind evaluata la peste 50 de miliarde de dolari.

De curand, un grup de investitori a anuntat ca vrea sa vanda actiuni ale retelei de socializare in valoare de un miliard de dolari pe piata secundara de tranzactionare din SUA, pret care evalueaza compania la peste 70 de miliarde de dolari.

Acceptarea monopolului Microsoft asupra produselor IBM

Acceptarea monopolului Microsoft asupra produselor IBMAceasta este una dintre cele mai fascinante povesti de succes din toate timpurile. Cand IBM a decis ca va produce computere personale, erau absolut convinsi ca valoarea rezida in hardware, nu in software.

Bill Gates nu era chiar de aceeasi parere. Astfel, cand IBM i-a rugat pe cei de la Microsoft sa le creeze un program original special pentru produsele lor, Microsoft a acceptat. Conditia a fost impunerea unei licente pentru ceilalti producatori, iar IBM a fost de acord.

Rezultatul? IBM le-a inmanat pe tava cea mai valoroasa franciza tehnologica din istorie: sistemele de operare pentru desktopuri. Astazi, valoarea de piata a Microsoft atinge 220 miliarde de dolari.

Potrivit ultimelor date oficiale, vanzarile Microsoft au crescut cu 13% in primele trei luni ale acestui an, la 16,4 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 31%, la 5,2 miliarde de dolari.


Pentru topul complet, intrati pe Business Insider.