Vasile Blaga Am un Nokia vechi, de opt ani

Vasile Blaga, fost Ministru de Interne, prefera sa foloseasca telefonul mobil doar pentru apeluri si SMS-uri, “deci nu am nevoie de ceva complex. Am un Nokia de vreo opt ani, nici nu stiu modelul, dar imi place, este rezistent si ma tine bateria vreo trei zile”, spune el pentru Wall-Street.ro.

El spune ca nu il va schimba si ca daca cumva se va strica isi va lua tot un telefon similar. “Sunt mai conservator”, se descrie el. Pe de alta parte insa, Blaga detine un iPad de pe care trimite e-mail-uri.

Cristian Diaconescu: Imi trebuie telefon simplu, cu taste vizibile

Cristian Diaconescu: Imi trebuie telefon simplu, cu taste vizibileCristian Diaconescu, vicepresedinte al Senatului, detine un Nokia model mai vechi, “de vreo doi ani. Nu stiu ce model este, are culoarea neagra”, spune el.

Pentru e-mail-uri foloseste un laptop Acer si la serviciu are desktop. Diaconescu nu detine tableta PC, spunand ca “am alte treburi, ce-mi trebuie mie tableta?”.

“Imi trebuie un telefon simplu, cu taste vizibile, ca nu prea mai vad bine, ce-mi trebuie mie touchscreen?”, spune el.


Robert Negoita Am primit un BlackBerry cu clapeta

Omul de afaceri si deputatul Robert Negoita a primit de la un prieten un BlackBerry, in urma cu un an. Nu cunoaste modelul dar spune ca este “acela, cu clapeta”.

“Mai citesc mail-uri pe el dar de trimis, niciodata. Pentru asta, am un iPad. Nu sunt eu chiar fan al gadget-urilor, dar am nevoie de ele”, spune deputatul.

Anterior, Negoita a avut “numai Nokia” si nu exclude intoarcerea la aceasta marca, in viitor.

Gheorghe Flutur: Am un Nokia vechi, m-am obisnuit cu el

Gheorghe Flutur: Am un Nokia vechi, m-am obisnuit cu elFostul Ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, nu este pasionat de tehnologii moderne, multumindu-se cu un "Nokia vechi".

"M-am obisnuit cu el si nu este o prioritate sa-mi cumpar un telefon nou. Am unul de serviciu, dar nici nu-l folosesc pe acela", spune el, pentru Wall-Street.ro.

Pe langa acest telefon, Flutur detine un laptop "care nu este puternic" dar de care se foloseste pentru a trimite mail-uri. "De cativa ani laptop-ul a devenit indispensabil".

Paleologu: N-am bani de aruncat pe un mobil scump

Paleologu: N-am bani de aruncat pe un mobil scumpTheodor Paleologu, vicepresedinte al PDL, detine un Nokia vechi. “Daca ar fi sa se strice, tot Nokia mi-as luat – cat mai simplu si cat mai ieftin, ca n-am bani de aruncat”, spune el.

Pe langa telefon, Paleologu mai detine laptop si desktop si nu are tableta PC.

Titus Corlatean Am un Nokia mai vechi, dar vreau BlackBerry

Vicepresedintele PSD, Titus Corlateanu, spune ca detine in prezent un Nokia E61i, insa asteapta sa apara un nou model de BlackBerry, cu touch screen, in toamna. “Mi-a recomandat un prieten si «merg pe mana lui»”, a spus Corlatean.

De pe Nokia intra pe Internet destul de rar, e-mail-urile le trimite de pe laptop. El detine si o tableta PC Samsung, luata de un prieten de-ai lui.

Mircea Cinteza: Am un Samsung Galaxy 9000, imi place agenda

Mircea Cinteza: Am un Samsung Galaxy 9000, imi place agendaSenatorul si fost Ministru al Sanatatii Mircea Cinteza se arata extrem de incantat de telefonul Samsung Galaxy 9000, in special datorita vitezei acestuia si a agendei bine pusa la punct. "Pentru politicieni este foarte important sa ai bine organizata agenda de contacte. In rest, telefonul mai face 40 de lucruri dar pe care eu nu le folosesc niciodata", spune el.

Senatorul recunoaste ca inainte de a cumpara telefonul Samsung nu "se dadea in vant" dupa aceasta marca. Pe viitor, va prefera, cel mai probabil, tot terminale produse de aceasta companie. "Vizual, Samsung Galaxy 9000 arata excelent si nu se zgarie usor".

Pe langa acesta, Cinteza detine si un iPad pe care il foloseste insa foarte putin. "Daca esti ordonat nu este nevoie sa te folosesti de iPad pentru a citi sau scrie mail-uri. Iti aloci o anumita perioada de timp, zilnic, pentru a te pune in fata laptop-ului si a raspunde la mail-uri", considera el.

Senatorul spune ca a observat doua categorii de politicieni. "Sunt cei «high-tech», cu telefoane foarte noi, pasionati de ele, care stiu sa le foloseasca capacitatile la maxim, si cei care folosesc terminale ieftine, elementare, acele «Nokia de la birou»".



Sorin Pandele: Imi foloseste BlackBerry Curve

Sorin Pandele: Imi foloseste BlackBerry CurveDeputatul Sorin Pandele spune ca a achizitionat BlackBerry curve din Romania, punand pe el numarul de serviciu. "Nu am facut o cercetare amanuntita, mi-a placut cum arata si l-am achizitionat. Imi foloseste pentru a trimite e-mail-uri".

El detine si un iPad si un laptop. "Sunt unele lucruri pe care le fac mai rapid pe iPad decat pe laptop dar nu l-am inlocuit pe acesta cu gadgetul Apple", mai spune el.

Tudor Chiuariu: BlackBerry Torch pentru mail; azi imi iau tableta Evolio

Tudor Chiuariu: BlackBerry Torch pentru mail; azi imi iau tableta EvolioDebutatul PNL si fostul Ministru al Justitiei Tudor Chiuariu se arata pasionat de telefoanele business BlackBerry datorita accesului facil la e-mail si interconectivitatii bune dintre telefoane. El detine in prezent un BlackBerry Torch si un Nokia "de serviciu" pe care nu prea il foloseste insa.

"Am BlackBerry de cinci ani, ma ajuta foarte mult sa raspund la mail-uri, eu fiind si avocat. iPad-ul il folosesc pentru documente si uneori cand trebuie sa scriu mai mult si pentru a trimite mail-uri", spune el, subliniind ca se incadreaza in categoria mai "high-tech de politicieni romani".

Desi detine deja un iPad el spune ca vrea sa sustina economia romaneasca si isi va achizitiona foarte curand un model Evolio nou lansat pe piata. "Am citit ca este foarte bun, sa vedem daca o sa-mi placa si mie! In principiu insa, o sa cumpar unul", spune el.

Andreea Vass: Nokia E72 si "un iPhone, de serviciu"

Andreea Vass: Nokia E72 si "un iPhone, de serviciu"Chiar daca nu e politician, Wall-Street.ro a consultat-o si pe Andreea Vass, consiler al premierului Emil Boc. Ea se declara o impatimita a terminalelor finlandezilor de la Nokia. "Am Nokia de foarte multi ani si m-am obisnuit cu meniurile, cu softul. Pe viitor cred ca tot Nokia o sa-mi cumpar dar nu as spune nu unui telefon poate similar dar mai performant".

iPhone-ul "de serviciu" il foloseste mai rar. Consilierul detine si un iPad pe care nu il foloseste aproape deloc pentru a se relaxa ci pentru comunicare, a citi comunicate de presa sau instiintari oficiale.

"Laptop-ul meu a devenit deja computer «de birou». Nu il mai tin cu mine de mult, imi sunt de ajuns aceste terminale mobile".