Ultrabook-urile pentru buzunarul tuturor

Ultrabook-urile pentru buzunarul tuturorAnul 2011 a introdus curentul denumit generic “ultrabook”. Acesta nu reprezinta altceva decat un laptop foarte subtire, de dimensiuni reduse, dotat cu cele mai noi tehnologii in materie. 2012 va fi anul ultrabook-urilor. Iar batalia se va da intre Apple si ceilalti producatori de top. Peste 50 de ultrabook-uri vor aparea pe piata in 2012, potrivit unor informatii publicate de cens.com. In mod normal, un laptop ultraportabil vine echipat cu procesor Intel, dar competitorul AMD a anuntat ca va intra in cursa pe acest segment in 2012.

Foto cover: itechnewz.com

HTC Edge si alte smartphone-uri echipate cu procesoare quad-core

HTC Edge si alte smartphone-uri echipate cu procesoare quad-coreProcesorul quad-core Tegra 3 dezvoltat NVIDIA a fost deja lansat pe piata, iar producatorii de telefoane inteligente sunt nerabdatori sa foloseasca noua dimensiune a vitezei pe 4 nuclee. Primul smartphone anuntat ca va dispune de Tegra 3 este HTC Edge, un telefon masiv cu un ecran de 4.7 inci si sistem de sunet audio integrat de la Beats, divizia de echipamente audio a celebrului rapper Dr. Dre.

Foto: knowyourcell.com


Tabletele cu sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich

Tabletele cu sistemul de operare Android Ice Cream SandwichAndroid Honeycomb OS, sistemul de operare dezvoltat de Google, a avut foarte multe bug-uri, motiv pentru care gigantii americani au lansat un update al acelei versiuni la 3.2, insa nici de aceasta data lucrurile nu s-au schimbat foarte mult in bine. Din fericire, Ice Cream Sandwich, cel mai nou sistem de operare creat de Google pentru dispozitivele mobile va functiona in egala masura atat pe smartphone-uri cat si pe tablete.

Asus Eee Pad Transpormer Prime este prima tableta hibrid care poate rula Android versiunea 4.0 Ice Cream Sandwich si drumul abia a fost deschis.

Foto: asus.com


Nokia Lumia 800 a resuscitat Windows Phone, Lumia 900 va intari concurenta

Desi lansat in luna noiembrie a acestui an, Nokia Lumia 800 este un deschizator de drumuri pentru Windows Phone 7, fiind cel mai reprezentativ smartphone pentru sistemul de operare dezvoltat de Microsoft. Chiar si asa, finlandezii de la Nokia nu uita ca au de recuperat terenul pierdut din cauza sistemului de operare Symbian si vin tare din urma cu Lumia 900, un smartphone foarte asteptat in toata lumea ce va fi lansat in luna februarie a anului viitor. Va reusi combinatia Nokia Lumia 900-WindowsPhone? Cifrele vor spune totul!

Foto: gsmarena.com


iPhone va suferi schimbari majore in 2012

iPhone va suferi schimbari majore in 2012Cu acelasi design si cateva schimbari aduse la nivelul functionalitatii fata de versiunea precedenta, iPhone 4S a dezamagit anul acesta. Totusi, in 2012 este anuntat un nou model de smartphone al celor de la Apple care va beneficia de un ecran mai mare, un design mai subtire si o conexiune 4G, capabila sa inregistreze viteze de peste 21 Mbps. Viitorul telefon este asteptat la mijlocului anului viitor, cel mai probabil in toamna lui 2012.



Urmatorul Nexus, made by Motorola?

Urmatorul Nexus, made by Motorola?Intentiile gigantilor americani de la Google au fost cat se poate de clare,odata cu achizitionarea diviziei mobile a celor de la Motorola. Cum Android castiga tot mai mult teren pe piata sitemelor de operare pentru dispozitivele mobile, Nexus, telefonul optimizat pentru Google si dezvoltat de americani, incorporeaza caracteristicile unui telefon ultra-performant. Tocmai de aceea, ne putem astepta ca spre finalul anului viitor sa asistam la prima versiune Nexus pe un terminal Motorola. Dar intrebarea este, va renunta Google la Samsung dupa lansarea a doua telefoane Nexus excelente?

BlackBerry echipat cu cel mai nou sistem de operare

BlackBerry echipat cu cel mai nou sistem de operareRIM, compania care detine divizia de telefoane BlackBerry, mizeaza anul viitor pe noul sistem de operare QNX ca fiind “secretul” care va salva businessul telefoanelor mobile inteligente. QNX OS ruleaza in prezent pe tableta BlackBerry PlayBook, dar sunt capitole unde mai trebuie lucrat intrucat sistemul de operare nu dispune de un e-mail client nativ, calentar sau acces la BBM. Zvonurile arata ca BlackBerry 10 va fi telefonul echipat cu sistemul de operare QNX, acesta urmand sa apara dupa jumatatea anului viitor.

Noua generatie MacBook

Noua generatie MacBookO multime de zvonuri circula in randul viitoarei generatii de laptopuri MacBook, care sustin ca 2012 va aduce schimbari si in randul portabilelor Apple. Cele mai vehiculate sunt posibilitatea introducerii rezolutiei de inalta calitate pe MacBook Pro - dar si a ultrabookurilor MacBook Air cu o diagonala de 15”.

Viitoarea tableta Samsung Galaxy Tab va revolutiona industria

Viitoarea tableta Samsung Galaxy Tab va revolutiona industriaSamsung pregateste lansarea unei noi tablete Galaxy Tab de 11.6 inch la Mobile World Congress (MWC) din luna februarie. Potrivit BGR, noua tableta va fi echipata cu un display de 11.6” avand o rezolutie de 2560x1600px, iar dimensiunea va fi apropiata de cea a actualei tablete Samsung Galaxy Tab 10.1 datorita unei rame foarte subtiri pe care producatorul corean o va implementa.



iPad 3

iPad 3Pana in acest moment nu se cunosc foarte multe date legate de viitoarea tableta a celor de la Apple. Tot ce se stie este ca americanii au pornit motoarele de productie pentru tabletele iPad care vor fi livrate pe piata la finalul lunii februarie, inceputul lunii martie. Pe langa ecranul cu o rezolutie mai buna, iPad 3 va avea acces si la retelele de mare viteza 4G.

Un nou Kindle Fire

Un nou Kindle FireInca din prima zi s-a zvonit ca Amazon va lucra la doua tablete: una de 7 inch si un alt model de 10”. Acum ca modelul de dimensiuni reduse este disponibil pe piata, multi analisti asteapta o versiune mai mare a tabletei Kindle Fire care va fi pe piata in primele luni ale lui 2012.

A treia generatie Samsung Galaxy S

A treia generatie Samsung Galaxy SDe la Samsung se asteapta ca in cadrul Mobile World Congress, de anul viitor, sa prezinte viitoarea generatie Samsung Galaxy S. Prea multe informatii despre Galaxy S III nu se cunosc, dar cel mai probabil va veni echipat cu un procesor quad-core si va beneficia de cele mai noi tehnologii in domeniu. Cine va castiga batalia pe segmentul telefoanelor inteligente in 2012? Samsung sau Apple?

Foto: techradar.com