Samsung

SamsungSamsung Electronics a raportat un profit trimestrial la nivelul maxim al ultimilor doi ani, depasind estimarile analistilor, in conditiile in care vanzarile de televizoare si telefoane mobile au crescut semnificativ, scrie Bloomberg.

Rezultatul din cel de-al doilea trimestru a urcat cu 5,2%, la 1,8 miliarde dolari, iar vanzarile au avansat cu 16%.

Cel mai mare producator asiatic de cipuri si telefoane mobile a mentinut o perspectiva prudenta privind vanzarile din a doua jumatate a anului, deoarece moneda coreeana s-ar putea aprecia si competitia se va intensifica.

LG

LGLG, al treilea producator de telefoane mobile din lume, a afisat in trimestrul al doilea o crestere a profitului net cu 62%, la 1.150 miliarde woni (923 milioane dolari), pe fondul cererii puternice de telefoane mobile, televizoare si aparate electrocasnice.

In aceeasi perioada a anului trecut, LG inregistrase un profit net de 707 miliarde woni, in timp ce in primele trei luni din 2009, compania avusese pierderi nete de 198 miliarde woni.

Profitul operational a atins un record de 1.130 miliarde woni (903 milioane dolari) in perioada aprilie-iunie, peste estimarile analistilor de 988 miliarde woni. Vanzarile globale au urcat la 14.500 miliarde woni, in linie cu estimarile analistilor.

LG, care concureaza cu Nokia Oyj si Samsung Electronics Ltd pe piata telefoniei mobile, a vandut un numar record de 29,8 milioane telefoane mobile in al doilea trimestru, fata de 22,6 milioane unitati in perioada ianuarie-martie.

Cititi si Gigantii din IT&C, adapostiti de criza: Profituri in crestere