10 miliarde de mesaje

10 miliarde de mesajeLa inceputul acestei luni Twitter ajungea la peste 10 miliarde de mesaje, dupa ce in noiembrie 2008, compania a depasit pragul de un miliard de mesaje trimise, iar dupa un an (noiembrie anul trecut) a ajuns la cinci miliarde de tweet-uri, adica mesaje care nu pot depasi mai mult de 140 de caractere.

Luna trecuta, site-ul de microblogging depasea cota de 50 de milioane de mesaje trimise zilnic, iar daca isi mentine ratele de crestere in iulie Twitter ar putea ajunge la 20 de miliarde de tweet-uri trimise.

Orasul cu cei mai multi utilizatori de Twitter este Londra, iar printre cei care folosesc site-ul de microblogging se numara Bill Gates, Ashton Kutcher, Oprah Winfrey, Barack Obama si Traian Basescu.

Twitter are mai mult de 58 milioane de utilizatori globali in fiecare luna si este a treia cea mai populara retea sociala dupa Facebook si MySpace.

Puteti citi Wall-Street si pe Twitter - @WallStreetRo: urmariti in timp real cele mai importante subiecte pe care le tratam!

+ Recomandarile Wall-Street - 30 de oameni de media de urmarit pe Twitter

Un american a trimis primul mesaj pe Twitter din spatiu

Un american a trimis primul mesaj pe Twitter din spatiu"Salut Twitterverse! (joc de cuvinte intre "twitter" si "universe" - n.r.)", asa suna primul tweet trimis din spatiu. Jocul de cuvinte dintre twitter si universe a fost scris de catre Timothy Creamer, un inginer de zbor american de la Nasa.

Comunicarea a fost posibila datorita imbunatatirii sistemului informatic al statiei spatiale internationale, care permite membrilor sai sa aiba acces personal la internet. Inainte, tweet-urile (micro-mesaje de maximum 140 de caractere) trimise de astronauti erau expediate mai intai prin posta electronica pe Terra, inainte de a fi publicate.

Twitter, disponibil prin Yahoo Mail

Twitter, disponibil prin Yahoo MailTwitter a semnat un parteneriat cu Yahoo prin care permite utilizatorilor sa acceseze continutul site-ului prin Yahoo Mail si Yahoo Sports.

Motorul sau de cautare si site-ul de stiri Yahoo va publica actualizarile in timp real ale Twitter despre diferite teme, parteneriat asemanator cu cel incheiat cu gigantul Google.

Directorul executiv al companiei, Carol Bartz, declara in urma cu un an ca intentioneaza sa colaboreze cu site-uri de social networking, ca YouTube, Twitter, Facebook si Skype, pentru a oferi experiente asemanatoare cu a acestora cand utilizatorii acceseaza platforma Yahoo.

Twitter angajeaza oameni care sa-i aduca profit

Twitter angajeaza oameni care sa-i aduca profitReteaua sociala cu aproximativ 100 de angajati a anuntat ca vrea sa construiasca o echipa care sa lanseze produse prin care compania sa obtina venituri pe termen scurt si profit.

Investitia in astfel de proiecte semnaleaza ca generarea de venituri a devenit o prioritate pentru Twitter, dupa ce si-a propus sa evolueze de la o simpla retea sociala la o companie online sustenabila.

“Compania a intrat in faza in care profitul conteaza”, sustin analistii.

Twitter ar putea obtine 25 milioane dolari din acordurile cu Google si Microsoft.

Astfel, cautarea mesajelor pe site-ul Google ar putea genera aproximativ 15 milioane dolari, iar acordul similar cu motorul de cautare Bing (detinut de Microsoft) va aduce retelei sociale castiguri de 10 milioane dolari, au declarat persoane apropiate situatiei, conform Bloomberg.

Evaluat la 1 mld. dolari

Evaluat la 1 mld. dolariTwitter a incheiat o tranzactie cu Insight Venture Partners pentru o investitie de aproximativ 50 milioane dolari, reteaua sociala fiind evaluata astfel la un la un miliard dolari, dupa cum scria in septembrie blogul TechCrunch. Pana acum, Twitter a primit finantari de aproximativ 160 de milioane de dolari.

Finantarea vine la scurt timp dupa ce site-ul a anuntat schimbarea termenilor si conditiilor care ofera site-ului oportunitatea de a afisa reclame pe paginile utilizatorilor.

Pentru comparatie, rivalul Facebook este evaluat la aproximativ 10 miliarde dolari.

Twitter patrunde in publicitatea online

Twitter patrunde in publicitatea onlineIn primavara anului trecut reteaua sociala anunta ca va vinde publicitate prin serviciul ExecTweets, mutarea sa a venit dupa ce a fost criticat pentru ca nu a dezvoltat inca un model de business pentru a capitaliza popularitatea sa.

Potrivit TechCrunch, pana la finalul 2009 Twitter trebuia sa ajunga la venituri de patru milioane de dolari si sa lanseze un model de publicitate la inceputul lui 2010.

Conform aceluiasi site, targetul Twitter este ca pana la sfarsitul lui 2013 sa ajunga la venituri de 1,45 miliarde de dolari, profit net de 111 milioane de dolari si un miliard de utilizatori.


Twitter si Revolutia din Moldova

Pe 7 aprilie anul trecut, cand mii de tineri anticomunisti au inceput sa protesteze impotriva presedintei si parlamentului de la Chisinau acuzand frauda electorala, mesajele au fost postate pe Twitter.

In cele cateva zile de proteste, retele de socializare Twitter, Facebook si site-ul de continut video YouTube au fost sursele de informatii atat pentru cetatenii moldoveni cat si pentru cei din strainanate intrucat site-urile de stiri din Republica Moldova au fost blocate, iar presa oficiala transmitea informatii distorsionate, scria 9AM.ro in aprilie 2009 .

Twitter si fotografiile prin Twitpic

Twitter si fotografiile prin TwitpicIn 2008, Noah Everett a lansat Twitpic o aplicatie ce permite utilizatorilor Twitter sa posteze fotografii pe site-ul de microblogging. Site-ul este adesea folosit de acele persoane care realizeaza fotografii in timp real la un eveniment.

In 2009, Twitpic a ajuns la venituri din publicitate intre 1,5-2 milioane de dolari si un profit de 700.000 dolari, iar tinta este ca site-ul sa ajunga la finalul lui acestui an la afaceri de 3-4 milioane de dolari.

Twitpic este unul dintre cele mai accesate 100 de site-uri din lume si are in prezent aproximativ 6,5 milioane de utilizatori.

Potrivit enciclopediei pe internet Wikipedia Everett a primit o oferta de 10 milioane de dolari pentru a-si vinde creatia, dar acesta a refuzat.

Cum a devenit celebru Twitter la un festival din Texas?

Cum a devenit celebru Twitter la un festival din Texas?Un moment foarte important in evolutia Twitter a fost editia din 2007 a South by Southwest (SXSW), un festival dedicat filmului, muzicii si mediului online organizat din 1987 in fiecare primavara in statul Texas (SUA).

In timpul evenimentului, numarul de tweeturi a crescut de la 20.000 de mesaje la 60.000 pe zi, dupa ce vorbitorii din cadrul conferintelor organizate la acest festival au mentionat existenta Twitter, scrie Wikipedia, citand un articol din revista americana Newsweek.

“In curand, toata lumea vorbea si posta mesaje despre acest lucru nou care era un fel de instant messaging si blogging si poate seamana putin si cu trimiterea unui sir de telegrame”, scria atunci Steven Levy pentru Newsweek.

Just setting up my twttr

Just setting up my twttrJust setting up my twttr” (foto). Acesta este primul mesaj pe Twitter si a fost scris pe 21 martie 2006 de catre Jack Dorsey, unul dintre cei trei fondatori ai Twitter.

Ceilalti doi cofondatori sunt Evan Williams si Biz Stone.

Serviciul de mesaje cu pana in 140 de caractere este folosit pentru postarile online spontane care cuprind de la observatii personale la stiri de ultima ora si este cunoscut si ca "SMS-ul Internetului".

Ideea lansarii Twitter i-a apartinut lui Jack Dorsey si a aparut in timp unui brainstorming al companiei de podcasting Odeo. El voia ca prin acest serviciu de tip SMS sa genereze mai multe idei din partea celor care participau la sedinte, scrie Wikipedia.

Twitter a fost lansat public in iulie 2006, pana atunci fiind folosit intern de catre angajatii Odeo.

Compania Twitter a fost fondata in aprilie 2007 in San Francisco (California) si in prezent este condusa de Evan Williams (CEO- director executiv), Jack Dorsey (presedinte), Biz Stone (director de creatie) si Dicl Costolo (COO - director operational), potrivit TechCrunch.