1. Louis Vuitton - Bulgari

1. Louis Vuitton - BulgariLVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, cel mai mare producator de bunuri de lux din lume, a preluat o participatie majoritara in cadrul producatorului italian de bijuterii Bulgari, saptamana aceasta.

Conform termenilor tranzactiei, LVMH va emite 16,5 milioane de actiuni, cu scopul de a plati 152,5 milioane de actiuni detinute de familia Bulgari.

In plus, compania franceza va demara ooferta publica de cumparare a titlurilor detinute de actionarii minoritari, oferind un pret de 12,25 euro/unitate.

2. Ferragamo - Peter Woo

2. Ferragamo - Peter WooGrupul de moda italian Ferragamo a vandut, saptamana trecuta, 8% din brandul de haine de lux Salvatore Ferragamo omului de afaceri din Hong Kong, Peter Woo, potrivit FashionMag India.

China a dezvoltat, in ultimul timp, un apetit crescut pentru bunurile de lux.

Ferruccio Ferragamo, seful companiei Salvatore Ferragamo Italian Spa, spera ca prin noul acord cu miliardarul Peter Woo sa intareasca pozitia grupului pe piata chineza, care a devenit un punct cheie pentru industria de lux mondiala.


3. Louis Vuitton - Gitanjali

3. Louis Vuitton - GitanjaliLuna trecuta, LVMH a anuntat ca va cumpara prin divizia sa de investitii, L Capital, compania fondata in 1966 in India, Gitanjali Gems, care se ocupa cu taierea si slefuirea de diamante, informeaza Fashion United.

Potrivit unor surse din piata, LVMH ar plati intre 100 si 125 milioane dolari pentru compania indiana.

Sursa foto: Gitanjali Group

4. Gianfranco Ferre - Paris Group

4. Gianfranco Ferre - Paris GroupConglomeratul de restaurante si magazine de branduri de lux Paris Group, din Dubai, a salvat casa de moda Gianfranco Ferre de la faliment, luna trecuta, dupa cum arata Financial Times.

Paris Group, care detine licente pentru brandurile Pierre Cardin, Versace, Cerruti si Boss in Rusia si Orientul Mijlociu, va investi 25 milioane euro in compania cumparata luna trecuta.

Banii vor fi folositi pentru a plati o parte din datoriile casei de moda, dar si pentru deschiderea a 50 de magazine Gianfranco Ferre la nivel global.

Sursa foto: Pul.se

5. Prada

5. PradaLa sfarsitul lunii ianuarie, casa de moda italiana Prada si-a anuntat intentia de a incepe un proces de vanzare de actiuni intr-o oferta publica pe bursa din Hong Kong, care arc reste valoarea companiei la 6 miliarde euro.

Prada, controlata de directorul executiv al companiei, Patrizio Bertelli, si sotia acestuia, Miuccia Prada, a inregistrat vanzari in crestere cu 51% in primele noua luni ale anului trecut, numai in Asia (fara Japonia).

Extinderea globala a casei de moda din Italia a dus la o crestere semnificativa a veniturilor si profiturilor Prada, potrivit Businessweek.

Sursa foto: Fashion-forum


6. Louis Vuitton - Hermes

6. Louis Vuitton - HermesGrupul francez LVMH a cumparat, in octombrie 2010, un pachet minoritar de actiuni in cadrul companiei Hermes pentru suma de 1,45 miliarde euro.

LVMH, care detine branduri precum Moet, Hennessy si Louis Vuitton, a achizitionat un pachet de 14,2% din actiunile Hermes, urmand sa detina in final 17,1% din companie. Hermes va ramane in continuare o afacere de familie, membrii acesteia detinand 70% din companie.

Sursa foto: Secondcitystyle