Agentiile de recrutare

Agentiile de recrutareGasirea unui job devine o treaba mult mai usoara cand te ajuta cineva avizat.

In Statele Unite, agentiile care ofera locuri temporare de munca si serviciile de recrutare au inregistrat o crestere de 18%, potrivit AnythingResearch.com.

In ciuda volatilitatii de pe pietele internationale, angajarea de personal calificat ofera companiilor posibilitatea de extindere, pastrand, totodata, flexibilitatea. Estimarile analistilor de la IBISWorld arata o crestere a industriei de recrutare cu 5% pe an pana in 2016.

In Romania, targurile de joburi si-au revenit dupa cativa ani mai slabi din punct de vedere al numarului de locuri de munca oferite, iar companiile din diferite domenii abia asteapta noi profesionisti in echipele lor.

Produsele organice/bio

Produsele organice/bioAfacerile cu produse organice continua sa evolueze pe un trend ascendent in ultimii ani, in special pe nisele producatorilor de gustari si specialitati care pot fi servite la birou.

In Statele Unite, gustarile organice au reprezentat 5% din totalul vanzarilor de produse organice in 2009, potrivit Asociatiei Comerciantilor de Produse Organice. Cresterile cele mai insemnate s-au inregistrat in vanzarile catre scoli si cladiri de birouri, datorita initiativelor educative de tipul celor care promoveaza mancarea sanatoasa.

In Romania, piata produselor cosmeticelor naturale reprezinta circa 1% din intreaga industrie a cosmeticelor, evaluata la aproximativ 550 mil. Euro in 2009. In tarile din vest procentul se ridica la peste 5%.

Scolile de limbi straine

Scolile de limbi straineCresterea diversitatii populatiei, alaturi de globalizarea industriilor inseamna un numar mai mare de oameni care vor sa fie invatati limbi straine la un nivel conversational. Engleza este vedeta cursurilor de acest gen, fiind cea mai cautata limba straina la nivel mondial, potrivit Inc.com.

In Statele Unite, cursurile de limbi straine reprezinta o industrie de 1 miliard de dolari, cu o rata de crestere anuala de 13%, potrivit specialistilor de la AnythingResearch.com. Astfel, scolile de limbi straine reprezinta, potrivit raportului realizat de Inc.com, a cincea nisa ca viteza de crestere a afacerilor in acest domeniu in 2011.

In Romania, cei mai mari angajatori multinationali cauta profesionisti cunoscatori de cel putin doua limbi straine. Astfel, la targul de joburi Angajatori de Top, mai multe companii au pus la bataie zeci de joburi in domenii ca serviciile pentru clienti, unde limbile straine sunt obligatorii.

Matrimoniale si matchmaking online

Matrimoniale si matchmaking onlineCupidon s-a mutat pe Internet in ultimii ani. Industria de matrimoniale online din Statele Unite a crescut cu 2,3% intre 2008 si 2011 si se estimeaza ca va mai creste cu o rata de 2,8% pana in 2016.

Aceasta crestere este datorata marjelor de profit mari, in comparatie cu costurile mici de lansare a acestor site-uri. In plus, etichetarea negativa a celor care isi cunosc partenerii online s-a diminuat in ultima perioada.

Unele studii arata ca pana la 30% din cuplurile casatorite recent s-au cunoscut prin intermediul unor site-uri matrimoniale.

In Romania, desi aceasta functie a fost cumva preluata de site-urile de socializare online, care nu se ocupa exclusiv cu serviciile matrimoniale, piata de online-dating era estimata in 2009 la aproximativ 2 milioane de euro, cu un potential mare de crestere in urmatorii ani.

Sursa foto: www.inc.com

Inchirierea echipamentelor sportive

Inchirierea echipamentelor sportiveIn Statele Unite, veniturile companiilor care inchiriaza echipamente sportive si de camping, cum ar fi corturi, ski-uri, barci cu vele, barci cu motor sau echipamente de snorkeling ar putea depasi pragul de 1 miliard de dolari pana in 2013, potrivit AnythingResearch.com.

Aceasta industrie a crescut cu 10% in 2010, in ciuda fragmentarii puternice. Astfel, in medie, o companie specializata pe acest tip de servicii castiga in jur de 450.000 dolari pe an.

In Romania, aceasta nisa nu este foarte exploatata inca, desi numarul turistilor cazati in Romania a crescut cu 14% in primele doua luni ale acestui an, potrivit INS (Institutul National de Statistica).

Sursa foto: www.adoos.ro

Jucariile din materiale reciclate

Jucariile din materiale reciclateDupa scandalul culorilor ce contin plumb, multi oameni se reorienteaza catre jucariile ecologice, ce nu contin nici un produs chimic si fabricate de cele mai multe ori din materii prime durabile.

In Statele Unite, jucariile produse din materiale reciclate reprezinta doar o mica parte din industria producatoare de jucarii, de 21,87 miliarde de dolari , dar acest tip de obiecte destinate copiiilor castiga in fiecare zi mai multa notorietate.

De exemplu, un raport eliberat de NPD Group, o companie de cercetare de piata, arata ca in sectorul retail, segmentul jucariilor fabricate din materiale reciclate isi depaseste industria-mama cu 150%.

Compania Green Toys din California, care produce jucarii exclusiv din materiale reciclate, a inregistrat cresteri ale vanzarilor de 80% in fiecare an incepand cu 2007.

In Romania, reciclarea este inca un obicei destul de strain romanilor, dar rezultatele campaniilor de promovare incep sa se vada. Astfel, anul trecut, romanii au reciclat anul trecut cu 60% mai multe ambalaje decat in 2009.

Sursa foto: www.businessinsider.com