Locul 1: Marea Britanie

Locul 1: Marea BritanieRegatul Unit este statul cu cea mai mare rata a obezitatii, potrivit Business Insider, care citeaza Der Spiegel. Astfel, in Mare Britanie, 24,5% dintre adulti sufera de obezitate.

Locul 2: Irlanda

Locul 2: IrlandaPe locul al doilea in topul tarilor europene cu cei mai multi adulti obezi se afla Irlanda, unde 23% din adulti au o greutate exagerata.

Locul 3: Malta

Locul 3: MaltaClasamentul este continuat de Malta. Aici, 22,3% din populatia adulta este obeza.

Locul 4: Islanda

Locul 4: IslandaPe locul al patrulea in topul tarilor europene cu cea mai mare rata a obezitatii se afla Islanda. Aproximativ 20,1% dintre adultii din Islanda sunt foarte grasi.

Locul 5: Luxemburg

Locul 5: LuxemburgLocul al cincilea in clasamentul tarilor cu cei mai multi obezi este ocupat de Luxemburg, unde 20% dintre adulti au o greutate exagerata.

Locul 6: Lituania

Locul 6: LituaniaLituania se afla pe pozitia a sasea in topul tarilor din Europa cu cei mai multi obezi. Circa 19,7% dintre adulti sunt obezi.

Locul 7: Ungaria

Locul 7: UngariaVecinii din Ungaria ocupa locul al saptelea in clasamentul celor mai grasi europeni. Circa 18,8% dintre adulti din Ungaria sunt obezi.

Locul 8: Grecia

Locul 8: GreciaCu 18,1% dintre adulti obezi, Grecia se afla pe locul al optulea in topul tarilor europene cu cea mai mare rata a obezitatii.

Locul 9: Estonia

Locul 9: EstoniaPe locul al noulea in topul tarilor europene cu cei mai multi obezi se afla Estonia. Aici, 18% dintre adulti sufera de obezitate.

Locul 10: Cehia

Locul 10: CehiaPe locul al zecelea in clasamentul tarilor cu cei mai multi obezi se afla Cehia. 17,1% dintre adultii cehi au o greutate exagerata.

Romania, tara europeana cu cei mai putini obezi

Romania, tara europeana cu cei mai putini obeziRomania ocupa ultimul loc in topul tarilor europene cu cei mai multi obezi. Doar 7,9% dintre adulti romani au o greutate exagerata.

La coada clasamentului, dar cu mai multi obezi decat are Romania, se mai afla Elvetia (8,1% dintre adulti) si Italia (9,9%).