John Henry - Liverpool FC

John Henry - Liverpool FCJohn Henry a facut avere profitand de ineficientele pietei in calitate de manager de fond de hedging.

El a cumparat, mai intai, echipa de baseball Boston Red Sox, cu un grup de investitori - conducandu-i la primul World Series din 1918, scrie Business Insider.

Anul trecut, el a cumparat clubul Liverpool, chiar daca nu stia "aproape nimic" despre fotbal englez.

Americanii Tom Hicks si George Gillett, fostii proprietari ai clubului Liverpool, au avut un management dezastruos care a generat datorii. Acest lucru i-a suparat pe fanii echipei care pana la urma i-au fortat pe cei doi americani sa vanda clubul lui John Henry, potrivit publicatiei.

Randy Lerner - Aston Villa

Randy Lerner - Aston VillaRandy Lerner a fost bancher, avand si alte experiente de proprietar in lumea sportului.

El a detinut echipa de fotbal american Cleveland Browns inainte de a cumpara celebrul club englez Aston Villa de prima liga, din orasul Birmingham in 2006.

Lerner se bucura de cea mai buna primire din partea fanilor britanici, pentru un proprietar american de club.

Sursa: Wikipedia

Malcolm Glazer - Manchester United

Malcolm Glazer - Manchester UnitedMalcolm Glazer si-a contruit averea din mai multe afaceri.

A preluat controlul celui mai mare club din Anglia - Manchester United FC - in 2003, dar a ajuns rapid hulit de fanii echipei britanice, deoarece managementul sau dezastruos a adus clubului datorii de milioane de euro.

Stan Kroenke - Arsenal FC

Stan Kroenke - Arsenal FCStan Kroenke este un mogul a lumii sportive si ginerele fondatorului Wal-Mart, celebrul lant de magazine.

El detine mai multe francize in sport in orasul american Colorado si a cumparat, anul trecut, o participatie importanta in cadrul clubului londonez Arsenal.

Incet dar sigur, suporterii echipei Arsenal incep sa se sature de apetitul sau redus pentru cheltuieli.

Sursa foto: arsenal.com

Ellis Short - Sunderland

Ellis Short - SunderlandEllis Short si-a construit in private equity inainte de a opta pentru achizitiia unei echipe din prima liga engleza.

A preluat echipa de fotbal Sunderland in 2009, obisnuita cu pozitiile de mihloc ale clasamentului si pe care a scapat=o de la retrogradare in ultimele doua sezoane.

Thomas DiBenedetto - AS Roma

Thomas DiBenedetto - AS RomaThomas DiBenedetto este primul american care detine un club major din afara Angliei, scrie Business Insider.

Partener in cadrul Henry's Fenway Sports Ventures, DiBenedetto a preluat clubul italian AS Roma in sezonul trecut.

La clubul italian, DiBenedetto ar dori sa aduca si jucatori americani.

Sursa foto: asroma.it

John Berylson - Millwall

John Berylson - MillwallJohn Berylson este absolvent MBA la Harvard si ofiter in Marina SUA.

A castigat bani in industria bancara si preluat clubul Millwall in 2007, pe care l-a promovat in prima liga engleza, scrie Business Insider.

Sursa foto: Wikipedia

Philip Anschutz - Hammarby

Philip Anschutz - HammarbyPhilip Anschutz este omul din spatele gigantului de divertisment si sport AEG.

AEG detine o perticipatie de 49% la un club de fotbal suedez de talie redusa, Hammarby. AEG detine de asemenea LA Galaxy si Houston Dynamo.