Centrala nucleara de la Qinshan

Centrala nucleara de la QinshanProiectul de extindere a centralei nucleare de la Qinshan se ridica la 2,2 miliarde dolari. Astfel, centrala nucleara chinezeasca va avea cele mai multe reactoare din lume.

Sursa foto: wikipedia commons

Autostrada care leaga Asia de Europa

Autostrada care leaga Asia de EuropaChina este una dintre cele 32 de tari care au semnat un acord pentru constructia unei autostrazi care sa traverseze continentul asiatic si sa ajunga in Europa.

Investitia se este estimata la 44 miliarde dolari.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Cea mai lunga cale ferata de mare viteza

Cea mai lunga cale ferata de mare vitezaChinezii se pot lauda cu proiectul unei cai ferate care leaga Beijing-ul de Shanghai, fiind astfel cea mai lunga linie de mare viteza din lume.

Proiectul este estimat sa coste 33 miliarde dolari.

Sursa foto: M.I.C Gadget via flickr

Terminalul de la Aeroportul International Beijing

Terminalul de la Aeroportul International BeijingTerminalul Aeroportului International din Beijng este cel mai mare proiect de constructii din China si al treilea ca marime din lume.

Investitia se ridica la 3,5 miliarde dolari.

Sursa foto:thewamphyri on flickr



Turnul din Shanghai va avea 128 de etaje

Turnul din Shanghai va avea 128 de etajeTurnul din Shanghai va avea 128 de etaje si va fi ridicat pana in 2014. Cladirea va fi cea mai inalta din China si a doua din lume.

Sursa foto: Wiki Commons

Cel mai mare parc eolian din lume

Cel mai mare parc eolian din lumeParcul eolian de la Jiuquan va fi cel mai mare din lume la momentul in care proiectul va fi incheiat, in 2013.

Investitia in proiectul eolian se ridica la 18,2 miliarde dolari.

Sursa: Land Rover Our Planet via flickr

Hangzhou: cel mai mare pod peste mare

Hangzhou: cel mai mare pod peste mareChina mai are in proiect si podul din golful Hangzhou, cel mai lung pod care traverseaza o mare. Costurile de constructie se ridica la 16 miliarde dolari.

Sursa foto: hto2008 on flickr

Portul Tianjin este printre cele mai mari din lume

Portul Tianjin este printre cele mai mari din lumeZona industriala din portul Tianjin este una dintre cele mai mari din lume, investitia fiind de aproape 460 miliarde dolari.

Sursa foto: Mr. T in DC via flickr


Platforma energetica de la Ningdong

Platforma energetica de la NingdongPlatforma industriala si energetica de la Ningdong, in provincia Ningxia, va fi operationala in 2020 si va genera venituri de 30,3 miliarde dolari.

Investitia de 45,4 miliarde dolari va dubla PIB-ul regiunii.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Cel mai rapid tren inter-city, cu o viteza de 450 km/h

Cel mai rapid tren inter-city, cu o viteza de 450 km/hTrenul denumit maglev va fi cel mai rapid din lume si va leaga Shanghai de Hangzhou. Proiectul costa 5 miliarde dolari si permite atingerea unei viteze de circa 450 km/h.


Sursa foto: wikipedia commons