Boston Consulting Group

Boston Consulting GroupStudiul BCG vorbeste despre factorii care asigura sustenabilitatea unui business si cum favorizeaza cresterea profitului.

Studiul se adreseaza investitorilor care implementeaza initiative precum reducerea emisiilor de carbon, micsorarea consumului de energie sau investesc in tehnologii verzi.

Astfel, 31% dintre companiile intervievate au declarat ca aplicarea acestor initiative contribuie la dezvoltarea afacerilor.

La interviuri au participat 2.800 de directori din toate sectoarele economice din intreaga lume.

General Electric Global Innovation

General Electric Global InnovationStudiul initiat de General Electric si implementat de compania de cercetare si consultanta StrategyOne vrea sa identifice motoarele inovatiei si sa analizeze oportunitatile si provocarile din jurul lor.

Tema raportului se refera la modul cum criza economica a afectat posibilitatea de a inova.

In urmatorul deceniu se asteapta ca majoritatea inovarilor sa vina de la companiile mari, guverne si de la parteneriatele mari.

Tarile care favorizeaza cel mai mult inovatia sunt Statele Unite, Germania, Japonia si China.

La studiu au participat 3000 de manageri din 22 de tari.


PWC- Global CEO Survey

PWC- Global CEO SurveyStudiul urmareste modul in care sectorul privat reuseste sa se adapteze si sa se dezvolte in conditiile unei piete volatile.

La interviuri au participat 1258 de directori executivi din 60 de tari.

Raportul reflecta viziunea managerilor cu privire la posibilitatile de crestere si la posibilitatile de adaptare pe noi piete.
Jumatate dintre directorii executivi intervievati din pietele dezvoltate sunt de parere ca economiile emergente sunt foarte importante pentru viitorul companiilor, precum si 68% dintre executivii care deja activeaza intr-o astfel de economie.

80% dintre CEO sunt ingrijorati cu privire la cresterea economica pe o piata volatila, 56% au fost afectati intr-un fel sau altul de criza datoriilor din Europa si mai mult de jumatate nu sunt de acord cu marirea presiunilor fiscale ca masura de iesire din recesiune.


Ernst & Young Globalization Index

Ernst & Young Globalization IndexRaportul Ernst & Young radiografiaza cele mai mari 60 de economii din lume conform gradului de globalizare raportat la PIB si confrunta datele obtinute cu un sondaj, la care au participat 1000 de manageri, despre evolutia PIB global si regional in urmatorii patru ani.

Astfel, raportul prevede ca rata de crestere a PIB global va fi de 3,4% in 2012.

Efectul de globalizare va continua expansiunea pana in 2015, cu efecte mai pronuntate in economiile emergente medii, precum Vietnam, Malaezia, Mexic, Columbia si in tari europene mai mici, ca Belgia, Danemarca, Slovacia si Austria.

Previziunile mai arata ca PIB total al pietelor emergente va creste in medie cu 5,3% in 2012, iar pana in 2014, aproape trei sferturi (70%) din cresterea economica va fi datorata acestor economii, in special tarilor BRIC (Brazilia, Rusia, India si China)


Studiul FTI Eurozone

Studiul FTI EurozoneRaportul intocmit de compania de cercetare FTI Consulting a adunat parerile a 800 de manageri din Asia, Orientul MIjlociu si America de Nord.

Studiul a scos la iveala faptul ca 45% din firmele din Asia doresc sa faca achizitii strategice in Europa in urmatoarele 12 luni, comparativ cu 14% in Orientul Mijlociu si 7% in America de Nord.

In Asia 67% din companii vor sa investeasca in inovatie, iar 50% sunt axate pe dezvoltarea organica.

In privinta zonei euro, 64% din respondenti cred ca cel putin una din cele 17 tari membre va iesi din uniune pana la sfarsitul lui 2012. Cu toate acestea, 69% dintre participanti sunt de acord ca lideri tarilor din care fac parte se sprijine Uniunea Europeana in procesul de revenire economica.



Accenture Fast Forward to Growth

Accenture Fast Forward to GrowthRaportul companiei de consultanta in management Accenture urmareste evolutia companiilor care doresc sa isi extinda afacerilor in economiile emergente.

Conform studiului, la care au participat 588 de lideri economici din 85 de tari, 80% din cei intervievati au marturisit ca obiectivele lor de crestere sunt legate de pietele emergente, insa 73% sunt de parere ca eforturile pentru a castiga o cota de piata cat mai mare trebuie sa creasca in perioada urmatoare, altfel va fi prea tarziu.

40% dintre executivi au declarat ca nu au stabilit o stategie sau ca nu detin resursele operationale pentru a profita de oportunitatile din pietele tinta.


Forumul Economic Mondial Global Risks 2012

Forumul Economic Mondial Global Risks 2012Studiul reflecta factorii care pot ameninta dezvoltarea economica pe parcursul lui 2012. La el au participar 469 de experti.

Riscurile acopera toate domeniile posibile, ele fiind alese dintre domeniile: economic, geopolitic, social, tehnologic si mediul incojurator.

Factorii cei mai importanti care reies din studiu sunt dezechilibrele fiscale, responsabile pentru criza lichiditatilor si rata mari de inflatie, cresterea necontrolata a populatiilor, ce pot cauza crize alimentare si migratie in masa, caderea sistemelor informatice, datorita unor atacuri cibernetice sau a fraudarii si furtului de date si problema cresterii emisiilor de gaze cu efect de sera.


Studiul Deloitte

Studiul DeloitteRaportul companiei de consultanta financiara si audit Deloitte Touche Tohmatsu exploreaza atitudinea managerilor din mediul de afaceri in privinta obiectivului, impactului si leadership-ul afacerilor din societate .

Astfel, 75% dintre respondenti sunt de parere ca valoarea unei companii ar trebuie masurata dupa contributia pe care a aduce societatii si dupa profitul obtinut.

Jumatate din cei intervievati cred ca in viitor mediul de afaceri va fi cel ma va avea cel mai mare impact in rezolvarea problemelor societatii.

La studiu au participat 390 de manageri din sectoarul financiar, tehnologic, servicii, sanatate, farmaceutic si manufactura.

74% dintre respondenti reprezinta corporatii cu venituri anuale peste 500 milioane dolari, restul de 26% depasind venituri de 10 miliarde dolari anual.


Indicele de incredere global

Indicele de incredere globalStudiul publicat de Forumul Economic Mondial s-a bazat pe datele colectate de la 345 de experti din mediul de afaceri, administratii guvernamentale, organizatii internationale si medii academice.

Din date reiese ca 54% dintre expertii internationali se astepta la evenimente ce vor destabiliza echilibrul geopolitic in urmatoarele 12 luni, in crestere fata de procentul de 36% din trimestrul precedent, din cauza scaderii increderii in cooperarea globala.

Studiul sugereaza ca liderii companiilor si oficialii publici sa se concentreze pe stimularea cresterii economice si a numarului de locuri de munca.

60% dintre cei intervievati au declarat ca nu au incredere in actuala conducere globala, mai ales in capacitatea politicienilor de a rezolva problemele globale.

Edelman Trust Barometer

Edelman Trust BarometerStudiul examineaza gradul de incredere in patru tipuri de institutii- guverne, mediul de afaceri, media si organizatiile neguvernamentale.

Astfel, increderea in institutiile guvernamentele a scazut cu 9 procente la 43%. In 17 din cele 25 de tari in care s-a desfasurat sondajul, guvernele sunt considerate a fi vinovate de haosul financiar si politic din 2011.

Mediul de afaceri a scazut de la 56% la 53%, iar credibilitatea directorilor executivi s-a diminuat cu 12 procente pana la 38%, cele mai mari scaderi inregistrandu-se in Coreea de Sud si Japonia.

Sectorul privat din China a fost singurul care a inregistrat cresteri ale indicelui de incredere atingand 71%, cu 10% mai mult.