Margaret Cargill

Margaret CargillMargaret Anne Cargill este un filantrop american si mostenitorul conglomeratului agroalimentar Cargill. Ea s-a aflat, la un moment dat, pe locul 164 intre cei mai bogati americani, cu o avere de 1,8 miliarde dolari.

Ea a donat peste 200 milioane de dolari, majoritatea ca anonim, in perioada 1990 si pana la moartea sa in 2006. In 2011, activele care i-au apartinut, in valoare de aproape 6 miliarde dolari, au fost donate catre Anne Ray Charitable Trust si Fundatia Margaret Cargill.

Sursa informatii: Economy Watch

Wang Jianlin

Wang JianlinLa varsta de 57 de ani, Wang Jianlin este unul dintre cei mai bogati dezvoltatori imobiliari din China, prin Dalian Wanda Group. Activele sale includ noua milioane de metri patrati de investitii imobiliare, hoteluri, cinematografe, statiuni si cladiri comerciale.

In functie de avere, Forbes l-a nominalizat anul trecut pe locul 232 in lume, cu active nete in valoare de 7,1 miliarde de dolari. Cat a donat? Forbes, Wang Jianlin este cel mai mare filantrop din China, oferind aproape 200 milioane de dolari in 2011.

Sursa foto: World Economic Forum

Richard Jacobson

Richard JacobsonCu doar 3.500 de dolari in economii personale din activitatea la Monsanto Chemical Company, Richard Jacobson si-a inceput cariera cu o afacere in sectorul de transport maritim si rutier, care s-a extins, in cele din urma, intr-un conglomerat de investitii, depozitare, vehicule si logistica.

Relativ un necunoscut, Jacobson are o istorie lunga de donatii. Ccontributiile sale sunt majoritatea in statul Iowa, in special pentru nuiversitati si institutii de cercetare. Anul trecut, el a donat 100 de milioane de dolari unei clinici.

Charles Feeney

Charles FeeneyCharles Feeney este un om de afaceri american de origina irlandeza si co-fondator al grupului Duty Free Shoppers.

Dovezi ale activitatii filantropice ale lui Feeney au aparut numai atunci cand el a mers public cu donatii in anul 1997. Donatiile sale sunt extinse. Peste un miliard dolari pentru educatie, in Irlanda si 950 milioane dolari catre Universitatea Cornell, cea mai mare parte, prin The Atlantic Philanthropies. Pana in prezent, Atlantic Philanthropies a donat mai mult de 5 miliarde dolari incepand cu anul 1982.

Sursa foto: inspirational-people.com

William Dietrich II

William Dietrich IIProprietar al Dietrich Industries din Pittsburgh, William Dietrich al II-lea a fost al doilea cel mai mare filnatropist din America, anul trecut.

Inainte de moartea sa in 2011, Dietrich a oferit cea mai mare parte din averea catre colegii, organizatii non-profit si comunitatii. Donatia sa in valoare de 265 milioane dolari pentru Universitatea Carnegie Mellon ramane cea mai mare suma primita de universitate si una dintre cele mai mari donatii catre invatamant din istoria Americii.

Sursa foto: cmu.edu

David Dornsife

David DornsifeAnul trecut, David si Dana Dornsife au donat 200 de millioane de dolari unei universitati din California, reprezentand cel mai mare cadou primit in istoria universitatii.

David Dornsife, in varsta de 68 de ani, este absolvent si presedinte al Herrick Corporation, producator si contractor de otel din Stockon, California.

Lu Zhiqiang

Lu ZhiqiangSimilar cu Wang, Lu Zhiqiang (59 de ani) si-a construit singur averea, fiind unul dintre cei mai bogati oameni din industria de real estate din China. In 2010, Lu a tinut prima pagina a ziarelor cand a platit suma de 405 milioane de dolari pentru 29% in cadrul Legend, cel mai mare investitor in producatorul chinez de computere, Lenovo.

Lu a atras atentia, de asemenea, si prin donatiile sale generoase. In 2011, el a oferit 85 de milioane de dolari pentru victimele cutremurului din China. Averea familiei sale se ridica la 4,7 miliarde de dolari.

Sursa foto: china.org.cn