Ray Dalio

Ray DalioRay Dalio a crescut in Jackson Heights, Queens, tatal sau fiind un muzician de jazz.

Dalio si-a cumparat primele actiuni la Northeast Airlines, in anii 1960, cu banii castigati ca ajutor pe un teren de golf. Acesta avea doar 12 ani, iar pretul actiunilor s-a triplat in cele din urma.

In 1967, Ray Dalio s-a inscris la Universitatea din Long Island. Dupa terminarea facultatii, acesta s-a angajat la Bursa din New York (NYSE), inainte de a se inscrie la Harvard Business School.

Dalio a mai lucrat la Dominick LLC si la Shearson Hayden Stone, dupa care si-a infiintat propriul sau fond de investitii, Bridgewater Associates, intr-un apartament din New York, in 1973.

In prezent, Bridgewater este cel mai mare fond de hedging din lume.

foto: bwater.com

John Stumpf

John StumpfJohn Stumpf a crescut intr-o ferma din Minnesota, iar pana cand s-a casatorit a impartit aceeasi camera cu fratii sai.

In liceu a avut note foarte slabe si, pentru ca parintii nu aveau bani, dupa absolvire s-a angajat ca brutar.

Intr-un final a ajuns la Universitatea St. Cloud, dupa care s-a angajat ca recuperator la First Bank. Stumpf a urmat apoi un MBA la Universitatea din Minnesota.

In prezent, acesta este presedintele bancii Wells Fargo.

foto: wellsfargo.com

Jon Corzine

Jon CorzineJon Corzine a crescut la o ferma din statul Illinois.

Tatal sau era fermier si vindea asigurari, in timp ce mama sa era casnica si terminase doar scoala primara.

Corzine a devenit peste ani presedinte si CEO al Goldman Sachs. Dupa plecarea de la Goldman, averea sa era estimata la 350 milioane dolari.

Jon Corzine a mai fost senator si guvernator al statului New Jersey. Dupa, acesta a devenit CEO al fondului MF Global, care a intrat recent in faliment.

foto: wikipedia.org

Gary Gensler

Gary GenslerGary Gensler, presedintele Commodity Futures Trading Commission (CFTC), a crescut intr-o casa modesta din Baltimore, Maryland.

Tatal sau a fost furnizor de tigarete si de automate de pinball pentru barurile locale.

Gensler a absolvit o scoala publica si mai tarziu s-a inscris la Universitatea din Pennsylvania, unde a obtinut diploma de licenta si un MBA.

Apoi, Gensler s-a angajat la Goldman Sachs, unde a stat timp de 18 ani si a devenit milionar.

Dupa ce a parasit banca, acesta a lucrat pentru Departamentul de Trezorerie al SUA. In prezent este presedinte al CFTC.

foto: cftc.gov

Chris Gardner

Chris GardnerPovestea lui Chris Gardner este probabil una dintre cele mai cunoscute, o parte din viata sa fiind ecranizata in cadrul peliculei „Pursuit of Happyness” (In cautarea fericirii – n.r.), in care rolul principal este jucat de catre Will Smith.

Gardner este in prezent director executiv al firmei de brokeraj Gardner Rich & Co, insa lucrurile nu au stat intotodeauna asa.

La un moment dat, acesta a trebuit sa traiasca alaturi de fiul sau prin caminele pentru oamenii strazii din San Francisco.
In acea perioada, Gardner era un broker stagiar la Dean Witter Reynolds si castiga doar 1.000 de dolari pe luna, suma care nu ii ajungea pentru a-si acoperi toate cheltuielile.

Chris Gardner a reusit pana la urma sa obtina un loc de munca full-time in cadrul companiei, iar, in prezent, este milionar.

foto: wikipedia.org

Sidney Weinberg

Sidney WeinbergLegendarul CEO al Goldman Sachs, Sidney Weinberg, s-a nascut intr-o familie saraca de polonezi din Brooklyn.

Weinberg a renuntat la liceu si s-a angajat la varsta de 16 ani ca asistent de portar la Goldman Sachs pentru doar 3 dolari pe saptamana.

Nepotul fondatorului bancii, Paul Sachs, a avut o pasiune pentru Weinberg si l-a promovat la departamentul de sortare a corespondentei. Acesta l-a mai ajutat in continuarea studiilor si l-a trimis la Colegiul Browne, din Brooklyn.

Apoi, Sidney Weinberg i s-a oferit un loc de munca la Bursa din New York din partea Goldman Sachs. Acesta a pornit de jos si ajuns, cu trecerea anilor, partener, senior partner si, in cele din urma, director executiv.

Phil Falcone

Phil FalconePhil Falcone, fondatorul Harbinger Capital, are o avere de 2,2 miliarde dolari si locuieste intr-un apartament de 27 de camere din zona Upper East Side din Manhattan.

Totusi, viata nu a fost intotdeauna asa pentru unul dintre cei mai puternici oameni din domeniul fondurilor de investitii.

Falcone, cel mai tanar membru al unei familii cu noua copii, a trait intr-o casa saracacioasa din Chisholm, Minnesota. Tatal sau a lucrat la o firma de utilitati, iar mama sa la o fabrica.

Falcone a fost un talentat jucator de hockey, pozitie din care a avut posibilitatea de obtine o bursa de studii la Harvard.

Mai tarziu, acesta a jucat hockey profesionist la o echipa din Suedia. In urma unei accidentari, Falcone a renuntat la cariera de sportiv si s-a angajat pe Wall Street ca trader. Restul este istorie.

foto: wikipedia.org

Lloyd Blankfein

Lloyd BlankfeinFiul unui postas si a unei receptionere, directorul executiv al Goldman Sachs, a avut o copilarie grea.

Lloyd Blankfein s-a nascut in Bronx si a crescut in Brooklyn, unde a impartit dormitorul alaturi de bunica sa.

Pentru a castiga niste bani, Blankfein a lucrat ca salvamar si ca vanzator la stadionul Yankee.

Acesta a obtinut o bursa la Harvard, dar anii de colegiu nu au fost usori. Lloyd Blankfein, care era mult mai sarac decat colegii sai, a trebuit sa lucreze in restaurantul campusului pentru a putea sa se intretina.

Bancherul de 56 de ani a primit in ultimii cinci ani o compensatii financiare de 131,74 milioane dolari.

foto: wikipedia.org

Glenn Dubin

Glenn DubinMiliardarul Glenn Dublin, co-fondatorul si CEO la fondul de hedging Highbridge Capital Management, a crescut in Washington Heights din Manhattan.

Tatal sau era sofer de taxi, iar mama sa lucra ca administrator la un spital.

Acesta a terminat o scoala publica si a absolvit Universitatea Stony Brook, cu specializarea in economie.

Dublin a infiintat Highbridge Capital Management alaturi de prietenul lui din copilarie, Henry Swieca.


George Soros

George SorosGeorge Soros s-a nascut in Budapesta intr-o familie saraca, tatal sau fiind scriitor.

Din cauza ocuparii naziste, acesta s-a mutat cu familia in Anglia, unde unchiul sau i-a platit cursurile la London School of Economics.

Pentru a castiga niste bani, Soros a avut diferite locuri de munca mici, cum ar fi portar sau chelner. Dupa absolvire, acesta s-a angajat la banca Singer & Friedlander.

In prezent, George Soros (81 de ani), are o avere de 22 miliarde dolari.

Leon Cooperman

Leon CoopermanFondatorul Omega Advisors, Leon Cooperman, are o avere estimata la 1,8 miliarde dolari.

Cooperman a crescut in Bronx, iar tatal sau a fost instalator.

Parintii lui erau imigranti si el a fost primul copil din familie care a terminat liceul. Cooperman s-a inscris la Hunter College din Manhattan si mai tarziu a absolvit un MBA la Columbia.

Cand a terminat scoala, Cooperman nu avea bani, era dator unei banci pentru ca luase un imprumut destinat studentilor si avea un copil de sase luni de care trebuia sa aiba grija.

Pana la urma s-a angajat la Goldman Sachs, unde a lucrat timp de 25 de ani, devenind pana la urma partener si CEO al Goldman Sachs Asset Management.

Dupa Goldman, el a fondat fondul de hedging Omega Advisors.

foto: goldmansachs.com

T. Boone Pickens

T. Boone PickensMiliardarul T. Boone Pickens a crescut in Oklahoma in timpul Marii Crize Economice si mai tarziu s-a mutat cu familia in Texas.
Tatal sau a lucrat in industria petroliera.

Pickens a castigat o bursa de baschet la Texas A&M si s-a transferat la Oklahoma A&M, unde s-a specializat in geologie.
Dupa absolvire, acesta s-a angajat in industria de petrol.

In prezent, Pickens este presedintele companiei BP Capital (Boone Pickens Capital).

La cei 83 de ani ai sai, Pickens este unul dintre cei mai de succes afaceristi din industria energetica din SUA, cu o avere de 1,45 miliarde dolari.