PlayStation

PlayStationCategorie: Consola de jocuri video
Unitati vandute/vanzari: 300+ milioane unitati
Companie: Sony

Prima editie a consolei Sony PlayStation, lansata in 1995, a coincis cu intrarea companiei japoneze pe taramul producatorilor de console dedicata jocurilor video.

Cinci ani mai tarziu, Sony a inceput sa vanda a doua generatie a consolei care s-a bucurat de un succes incredibil - peste 150 milioane de unitati au fost vandute pana la inceputul anului 2011.

Consola PS3, care a aparut pe piata in 2006 nu s-a bucurat de acelasi succes ca si modelul anterior, insa franciza PlayStation a devenit cea mai populara din intreaga istorie, comercializand mai bine de 300 milioane de unitati.

Mai mult decat atat, consola a sporit considerabil vanzarile unor serii de jocuri precum Final Fantasy, Grand Theft Auto sau Gran Turismo.

Foto cover: openclipart.org


*NOTA: Lista celor mai bine vandute produse ale tuturor timpurilor a fost realizata de catre jurnalistii 247wallst.com, bazandu-se pe volumul total de vanzari de pe fiecare categorie in parte.


Lipitor

LipitorCategorie: Medicamente/Farmaceutic
Unitati vandute/vanzari: vanzari in valoare de 125 mld. dolari
Companie: Pfizer

Lipitor este unul din cele mai bine vandute medicamente care ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. Solutia farmaceutica a fost dezvoltata de catre Warner-Lambert, care mai tarziu s-a aliat cu gigantul Pfizer, si astfel din 1997 medicamentul a putut beneficia din plin de bugete generoase pentru promovare.

Astfel, pana in 2008, piata de advertising de medicamente din SUA s-a ridicat la 4,5 miliarde dolari, iar un an mai tarziu, Lipitor a beneficiat de cea mai mare expunere a unui medicament din toate timpurile.

Inca din 1997, medicamentul a generat vanzari totale de circa 125 miliarde dolari, ceea ce reprezinta circa 25% din totalul veniturilor Pfizer in tot acest timp.

Foto: captura marketplace.org

Toyota Corolla

Toyota CorollaCategorie: Auto
Unitati vandute/vanzari: 39 milioane de masini
Companie: Toyota

Seria automobilelor Toyota Corolla s-a pus in vanzare de mai bine de 40 ani, iar modelul a ajuns deja la cea de-a 11-a generatie. Inca de la primul automobil iesit de pe poarta fabricii, japonezii au vandut o masina la fiecare 40 secunde.

Totodata, Toyota a fost primul producatorul nipon de automobile care a deschis o fabrica in Statele Unite, in 1968.

In spatele Corolla, cel mai bine vandut automobil se afla Ford F-150 Pick-up.

Foto: wikipedia.org


Star Wars

Star WarsCategorie: Filme
Unitati vandute/vanzari: 4,54 miliarde de bilete vandute
Companie: 20th Century Fox

In anul 2009, “Avatar” a devenit cel mai bine vandut film american al tuturor timpurilor, desi Box Office Mojo sustine ca “Pe aripile vantului”, din 1939, ramane cel mai de succes film.

Chiar si asa, cand vine vorba de o intreaga serie a unui film, Star Wars, creatie a regizorului George Lucas, a inregistrat vanzari de peste 4,5 miliarde de bilete. Numai prima serie din cele cinci a contribuit serios cu peste 1,4 miliarde de dolari la incasarile din bilete.




iPad

iPadCategorie: gadgeturi/tablete
Unitati vandute/vanzari: 67 milioane unitati
Companie: Apple

Lansata in urma cu doar doi ani, tableta iPad a celor de la Apple a inregistrat vanzari de 67 milioane de unitati la nivel mondial, prin cele trei versiuni lansate pana acum.

In cifre exacte, rezultatul comercializarii iPad la nivel mondial este echivalent cu vanzarea tuturor calculatoarelor dezvoltate de Apple in ultimii 24 ani.

In jur de 12% din utilizatorii iPad din mediul de afaceri au renuntat la calculatoarele personale in schimbul tabletelor Apple, potrivit unui studiu IDGConnect,

Franciza Super Mario

Franciza Super MarioCategorie: Jocuri video
Unitati vandute/vanzari: 262 milioane unitati
Companie: Nintendo

Jocurile cu “personajul mustacios” Mario, realizate de catre compania japoneza Nintendo, au fost vandute pana acum la nivel global in sute de milioane de unitati.

Mario a debutat in 1981, iar in ultimii 30 de ani si-a facut aparitia in peste 31 de jocuri. Seria "Super Mario" a fost vanduta in circa 262 milioane de unitati.

Michael Jackson - Thriller

Categorie: Album/Muzica
Unitati vandute/vanzari: 110 milioane unitati
Companie: Epic Records

Cea de-a 30-a aniversare a albumului intitulat “Thriller” a lui Michael Jackson va avea loc in toamna acestui an.

Thriller a fost unul din primele albume care s-a bucurat de un succes neasteptat o data cu lansarea clipului, ceea ce a dus ca numarul de vanzari sa depaseasca orice record, devenind cel mai bine vandut album muzical in numai un an.

Michael Jackson a castigat opt premii Grammy in 1984 pentru Thriller, dar si titlul de cel mai bun album al anului.

Foto: captura newsok.com



Harry Potter

Harry PotterCategorie: carti
Unitati vandute/vanzari: 450 milioane unitati
Companie: Editura Scholastic

Prima editie a seriei Harry Potter a fost lansata in Statele Unite in anii ’90 si a contribuit serios la vanzarile intregii serii care s-au ridicat la 7,7 miliarde dolari pana in prezent.

Romanul scris de J.R. Rowling, unul din cel mai bine platiti autori din lume, a dus si la realizarea unui film, care la randul sau s-a bucurat de un succes fabulos.

iPhone

iPhoneCategorie: smartphone/gadgeturi
Unitati vandute/vanzari: 250 milioane de unitati
Companie: Apple

In cei cinci ani de la lansare, Apple a reusit sa egaleze recordul Nokia 1100, modelul introdus pe piata in 2003 care a atins pragul de vanzari de 250 milioane de unitati.

iPhone s-a impus insa pe piata smartphone-urilor, cu un pret mult mai mare. Astfel, cele peste 250 milioane de telefoane ale producatorului american au dus la un profit de aproximativ 150 miliarde de dolari pentru Apple.

Cubul rubic

Cubul rubicCategorie: jucarii
Unitati vandute/vanzari: 350 milioane unitati
Companie: Seven Towns Ltd.

Erno Rubik a creat primul prototip al “Magic Cube” in 1974, in capitala Ungariei, Budapesta. Un american a cumparat licenta si a denumit-o in Rubik Cube in 1980, creand din “banalul” cub o senzatie la nivel mondial.

Potrivit estimarilor, cubul Rubic a fost incercat si utilizat de peste o cincime din populatia totala a lumii.

Foto: wikipedia.org