Bank of America

Bank of AmericaProfitul net al Bank of America a scazut in primul semestru cu 15,6%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 6,305 miliarde dolari, iar provizioanele de risc s-au redus de la 26,755 miliarde dolari la 17,910 miliarde dolari.

Profitul net din dobanzi a urcat in primele sase luni de la 24,127 miliarde dolari la 26,649 miliarde dolari, se arata in raportul financiar al Bank of America pentru primul semestru.

Pentru al doilea trimestru, banca a raportat un profit net de 3,123 miliarde dolari, fata de 3,224 miliarde dolari anul trecut. Profitul din al doilea trimestru a depasit estimarile, noteaza Reuters, citat de Mediafax.

"Rezultatele reflecta provizioane mai mici, situatia in aceasta privinta imbunatatindu-se pentru al patrulea trimestru consecutiv
, si vanzarea unor active neimplicate in afacerile de baza, in conditiile in care compania se concentreaza pe consolidarea operatiunilor importante si renuntarea la activele fara contributie directa la asigurarea de servicii financiare pentru clienti. Elementele pozitive au fost contrabalansate partial, printre altele, de profitul redus din afacerile cu credite ipotecare si de costuri mari asociate cu o taxa aplicata in Marea Britaniei asupra anumitor plati de bonusuri", mentioneaza raportul.

Citigroup

CitigroupProfitul net al Citigroup, a treia mare banca din SUA, a crescut cu 21% in primul semestru, la 7,12 miliarde de euro, insa a scazut in trimestrul al doilea cu 37%, la 2,7 miliarde de dolari, din cauza rezultatelor slabe ale diviziei de investment banking.

Veniturile nete la sase luni au scazut cu 13%, la 47,5 miliarde de dolari, de la 54,5 miliarde de dolari in primul semestru al anului trecut, potrivit raportului financiar al grupului american, scrie Mediafax.

In trimestrul al doilea, banca a raportat un profit de noua centi pe actiune, aproape dublu fata de cinci centi cat anticipau analistii consultati de Reuters.

Pentru perioada aprilie-iunie veniturile Citigroup au scazut cu 26%, la 22,1 miliarde de dolari.

JPMorgan Chase

JPMorgan ChaseJPMorgan Chase & Co, a doua cea mai mare banca din State Unite, a anuntat ca profitul din trimestrul al doilea a crescut cu 76% datorita reducerilor facute la provizioane pentru ipoteci neperformante si la imprumuturi prin carti de credit, scrie BusinessWeek.

Profitul net din trimestrul al doilea a ajuns la 4,8 miliarde dolari fata de 2,72 miliarde dolari, cat era in aceeasi perioada a anului trecut si comparativ cu 3,33 miliarde dolari, cat era in primul trimestru.

Jamie Dimon, directorul executiv al bancii, care a mentinut profitabilitatea bazandu-se pe veniturile din investment banking, a declarat ca rezultatele sunt inca inacceptabile deoarece imprumurile pentru consum si intarzierea platilor sunt inca ridicate.