Bulgaria

BulgariaEconomia Bulgariei a scazut cu 1,5% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Raportat la trimestrul al doilea al anului trecut, Bulgaria se alatura statelor cu scadere economica, grup din care mai fac parte Romania (-0,5%), Grecia (-3,5%), Spania (-0,2%) si Letonia (-3,9%).

Investitiile directe straine in Bulgaria au scazut cu 78% in prima jumatate a anului, comparativ cu perioada similara din 2009, la 358,5 milioane de euro, nivel echivalent cu 1% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit datelor bancii nationale bulgare, preluate de agentia Novinite.

Ungaria

UngariaEconomia Ungariei a stagnat in trimestrul al doilea fata de primele trei luni, in pofida cresterii exporturilor, al carei efect a fost amortizat de masurile de austeritate care au sufocat cererea interna.

PIB-ul Ungariei a stagnat in trimestrul al doilea fata de primele trei luni ale anului, dupa o crestere de 0,6% in perioada ianuarie-martie, potrivit datelor prezentate de biroul de statistica de la Budapesta.

Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, economia ungara a crescut cu 1%, accelerand de la un avans de numai 0,1% in primul trimestru.

Ucraina

UcrainaEconomia Ucrainei a inregistrat o crestere de 6% in trimestrul al doilea, cel mai rapid ritm dupa cel atins in intervalul similar din 2008, sustinuta de exporturi, potrivit datelor comitetului pentru statistica publicate luni, citate de Bloomberg.

Analistii anticipau un avans de 5,9%, scrie Mediafax.

Fata de primele trei luni ale anului, cresterea a fost de 3,9%, potrivit datelor preliminare. PIB-ul Ucrainei a crescut pentru al doilea trimestru consecutiv, dupa ce anul trecut.

Datele economice ale Serbiei nu au fost date publicitatii.