Locul 10: Juventus Torino

Locul 10: Juventus TorinoJuventus se afla pe pozitia a zecea, cu venituri de venituri de 205 milioane de euro, chiar daca performantele fotbalistice au lipsit.

“Batrana Doamna” a primit 22,2 milioane de euro de la UEFA pentru locul al treilea ocupat in grupele Champions League si pentru jocurile ulterioare din Cupa UEFA.



Continua sa navighezi pe acest slideshow pentru a vedea ce alte cluburi italiene figureaza in Top 10 si care este clubul de fotbal cu cele mai mari incasari din lume.

Locul 9: Internazionale Milano

Locul 9: Internazionale MilanoInternazionale Milano, ultima castigatoare a Ligii Campionilor, este pe locul al noualea in clasamentul intocmit de Deloitte, cu venituri de 224,8 milioane de euro.

Sezonul 2009/2010 a fost cel mai bun din istoria clubului de fotbal, care a reusit, sub comanda lui Jose Mourinho, sa castige titlul si Cupa Italiei, precum si UEFA Campions League.

Locul 8: Liverpool

Locul 8: LiverpoolLiverpool ocupa locul al optulea, cu venituri de 225,3 milioane de euro. Echipa engleza a pierdut o pozitie fata de sezonul 2008/2009.

Locul lui Liverpool in clasamentul din sezonul 2010/2011 este amenintat serios de alte doua cluburi britanice, Manchester City si Tottenham Hotspur.

Veniturile generate de spectatori s-au cifrat la 52,4 milioane de euro, in crestere usoara fata sezonul 2008/2009, chiar daca audienta a scazut cu 2%.

Locul 7: AC Milan

Locul 7: AC MilanReintoarcerea in UEFA Champions League, cea mai importanta competitie fotbalistica din Europa, i-a permis lui AC Milan sa avanseze trei locuri fata de sezonul 2008/2009, inregistrand venituri de 235,8 milioane de euro.

De asemenea, depasirea fazei grupelor le-a pus in cont milanezilor 23,8 milioane de euro, fata de doar 0,4 milioane de euro, cat au primit pentru parcursul din Cupa UEFA, in 2008/2009.

Locul 6: Chelsea Londra

Locul 6: Chelsea LondraChelsea Londra, clubul detinut de miliardarul rus Roman Abramovici, se afla pe locul al saselea, cu 255,9 de milioane de euro.

In clasamentul natiunilor, Anglia este pe primul loc, cu sase cluburi prezente in top 20, dintre care trei intre primele zece.

Locul 5: Arsenal Londra

Locul 5: Arsenal LondraPozitia a cincea este ocupata de echipa londoneza Arsenal, cu venituri de 274,1 de milioane de euro.

Unul din factorii care au contribuit la performanta financiara a clubului de fotbal este numarul mare de spectatori atrasi la meciurile de acasa. Arsenal a avut o audienta medie de 59,765 de fani pe propria arena.

Incasarile aferente fiecarei partide s-au ridicat la 4,2 milioane de euro.

Locul 4: Bayern Munchen

Locul 4: Bayern MunchenBayern Munchen se afla pe locul al patrulea in topul veniturilor, cu 323 de milioane de euro.

In vreme ce clubul de fotbal din Munchen a reusit sa-si pastreze aceeasi pozitie pe care o ocupa si in ierarhia sezonului precedent, alte doua formatii germane – Werder Bremen si Borussia Dortmund, au parasit clasamentul primelor 20 de echipe din 2009/2010.

Locul 3: Manchester United

Locul 3: Manchester UnitedLiderul campionatul Angliei incheie podiumul celor mari cluburi generatoare de venituri din intreaga lume, cu 349,8 milioane de euro.

Manchester United ocupa aceeasi pozitie in clasament ca anul trecut, chiar daca si-a majorat veniturile cu 22,8 milioane de euro.

Locul 2: FC Barcelona

Locul 2: FC BarcelonaFC Barcelona joaca poate cel mai frumos fotbal din toata lumea si a reusit recent sa depaseasca un record vechi de 40 de ani, dupa ce a realizat 16 victorii consecutive.

Performantele de pe terenul de joc sunt evidentiate si prin pozitia secunda pe care o ocupa in clasamentul Deloitte, cu venituri anuale de 398,1 milioane de euro.

La sfarsitul anului trecut, clubul catalan a semnat cel mai mare contract de sponsorizare din istoria fotbalului. Qatar Foundation va plati 165 de milioane de euro, timp de cinci ani, pentru ca jucatorii Barcelonei sa poarte pe tricouri logo-ul fundatiei.

Locul 1: Real Madrid

Locul 1: Real MadridReal Madrid se afla pe prima pozitie in clasamentul intocmit de compania de audit si consultanta, care face referire la veniturile incasate in sezonul competitional 2009/2010.

Clubul spaniol a realizat venituri de 438,6 milioane de euro, in crestere cu 37,2 milioane de euro fata de sezonul precedent.

Real Madrid se afla pe primul loc in top si la sfarsitul sezonului 2008/2009.