Noaptea Muzeelor

Noaptea MuzeelorNoaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a saptea editie. Evenimentul este patronat si anul acesta de Secretarul General al Consiliului Europei si, de asemenea, de UNESCO, care s-a alaturat Noptii Muzeelor in anul 2009.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania este partener oficial al evenimentului la nivel international, coordonand desfasurarea Noptii Muzeelor in Romania si asigurand o promovare ampla si coerenta a activitatilor organizate de muzeele romanesti, potrivit site-ului evenimentului.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc in anul 2011 evenimentul.

In Romania, peste 60 de muzee isi asteapta vizitatorii in nocturna.

Excelez - eveniment educational

Excelez - eveniment educationalPe 14 si 15 mai, la Hotel Intercontinental, are loc Excelez, un eveniment educational adresat tuturor persoanelor, indiferent de varsta, interesate de dezvoltarea lor profesionala si personala.

Workshopuri, funshopuri, expozitie oferte cursuri, book corner, career corner, povesti de succes, coaching - le gasiti pe toate in cadrul unui singur eveniment.

Nu uita sa va inscrieti pe site la fiecare workshop in parte daca nu ati facut-o inca. Vedeti tot programul evenimentului aici.

Taxa de intrare/zi/persoana: 5 lei





Muzica la Palatele Brancovenesti

Muzica la Palatele BrancovenestiDuminica, 15 mai, de la ora 17:00, in sala Scoartelor din Palatul Mogosoaia, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la trecerea in eternitate a ultimului romantic austriac Gustav Mahler (Viena - 18 mai 1911), doua dintre cele mai importante interprete ale miniaturii vocal - camerale va propun o serata muzicala cu adevarat speciala, informeaza site-ul PalateBrancovenesti.

Cea mai valoroasa soprana dramatica a scenei lirice romanesti, Sorina Munteanu, si Vasilica Stoiciu Frunza, o minunata pianista a genului cameral, vor prezenta doua cicluri din creatia mahleriana.

Recitalul se inscrie in cadrul Stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti", editia a III-a, eveniment organizat de Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

Bilet intrare in muzeu: 5 lei (2 lei - pret redus)

Concert la Casa de Cultura a Studentilor din Capitala

Concert la Casa de Cultura a Studentilor din CapitalaCorul SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti va invita la un concert inedit, sambata, 14 mai, de la ora 19:00, potrivit CCS.ro.

Concertul va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor (str. Plevnei nr.61), in Sala Mare - amfiteatru din incinta institutiei (etaj II) si va avea ca invitat de onoare pe dirijorul italian Francesco Saverio Messina.

Concertul din 14 mai face parte dintr-un proiect de schimb de experienta intre Corul SOUND din Romania si Corul CANTICA NOVA din Milazzo, Italia.

Intrarea la spectacol va fi libera.

Primordial la Bucuresti

Primordial la BucurestiIn data de 14 mai 2011, Wings Club din Bucuresti va fi gazda unui concert extraordinar Primordial, in care trupa isi va promova cel mai nou album, "Redemption at the Puritan's Hand", ce urmeaza a fi lansat in aceasta luna la Metal Blade Records. Alaturi de Primordial, pe scena clubului bucurestean vor urca si trupele I Divine (Ungaria) si Claymore (Bulgaria), anunta CalendarEvenimente.

Biletele pentru concert s-au pus in vanzare la pretul de 50 lei.

Spectacol de animatie in Brasov

Spectacol de animatie in BrasovAsociatia Culturala Museion va invita pe 14 mai 2011, de la ora 10:30, la spectacolul de animatie Magique, creat de Silvian Duica si Daniel Rosca, conform Museion.ro.

Scenografia/Constructie papusi: Daniel Rosca

Pictura: Diana Popescu

Scenariul/Regia/Coloana sonora: Silvian Duica

Cu: Daniel Rosca si Silvian Duica



Brasov: "Despre iubire la om", la Teatrul Dramatic

Brasov: "Despre iubire la om", la Teatrul DramaticDuminica aceasta, de la 19:00 la 21:00, va puteti intalni si in cea mai recenta premiera a Teatrului Sica Alexandrescu, "Despre iubire la om", pe care regizorul Alexandru Dabija o semneaza, arata IubescBrasovul.ro.

Spectacolul pleaca de la o dramatizare, realizata de Niculae Urs, a povestirii Marfa vie de Anton Pavlovich Chekhov (Cehov), publicata in 1882. Este una dintre lucrarile de tinerete ale autorului, inainte de a scrie piesele care i-au adus notorietate si ca dramaturg.

Alexandru Dabija este unul dintre regizorii iubiti de publicul brasovean. Spectacolele montate aici (dintre care Fratii de Sebastian Barry sau Asteptandu-l pe Godot de Samuel Beckett) au tinut afisul teatrului ani de zile.

Pret: 15 lei; redus pentru elevi, studenti: 10 lei

Sursa foto: IubescBrasovul

Clujul, mai aproape de Japonia

Clujul, mai aproape de JaponiaExpozitia foto "Clujul, mai aproape de Japonia", care se desfasoara incepand cu data de 14 si tine pana pe 18 mai, reprezinta primul demers organizat in cadrul unei campanii de solidarizare a publicului din Romania in legatura cu recenta tragedie din Japonia, potrivit Clujlife.com.

"Clujul, mai aproape de Japonia" este prima manifestare dintr-o serie de opt expozitii ce vor fi organizate in patru orase din Romania: Cluj-Napoca, Bucuresti, Brasov si Timisoara.

Fotografiile care vor fi prezentate au fost realizate atat de specialisti, cat si de martori, participanti directi la tragedia din 11 martie 2011.





Noaptea Dependentilor de Trailere

Noaptea Dependentilor de TrailereIn aceasta sambata, de la ora 19:00, sunteti invitati la Noaptea Dependentilor de Trailere, ce are loc in Cluj, dupa cum informeaza site-ul Clujlife.com.

Veti viziona 80 de trailere sortate pe categorii, de la comedie, drama, SF, western sau upcoming, pana la animatie si badass movies, timp de patru ore.

NDT imbina cinematografia cu advertisingul, trailerele fiind produse comerciale, reclame menite sa vanda filmul. In pauze, distractia publicului va fi asigurata prin momente de stand-up, mixaje live si rap freestyle, iar la final after-party surpriza.

Pret intrare: 5 lei

Festivalul Tarafuri si Fanfare Sibiu 2011

Festivalul Tarafuri si Fanfare Sibiu 2011Festivalul Tarafuri si Fanfare Sibiu va avea loc în contextul Noptii Muzeelor si al Zilei Internationale a Muzeelor, aflam de pe Sibiul.ro.

Prima seara de festival va avea loc pe 14 mai, incepand cu ora 19:00, la scena de pe lac, iar cea de-a doua seara (15 mai) va incepe la ora 18:00, cu momente de muzica si joc popular pe aleile muzeului, urmate, de la ora 19:00, cu un nou spectacol pe scena.

In prima seara de festival, intrarea va fi gratuita pentru toate categoriile de public, iar in cea de-a doua seara accesul se va face pe baza biletelor, invitatiilor si abonamentelor anuale.

Maratonul International Transilvania

Maratonul International TransilvaniaMaratonul International Transilvania, ajuns la cea de a –IX- a, va avea loc in data 15 mai 2011, anunta Sibiul.ro.

Acest eveniment este organizat de Primaria Municipiului Medias, prin Directia pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret, Federatia Romana de Atletism, Primaria Sighisoara, iar directorul competitiei este Johann Menning.

Inscrierile se vor face cel tarziu cu 60 minute inaintea startului.

Plecarea sportivilor - maraton va avea loc in data de 15 mai, la ora 7:00, de la Hotel Central Medias. Plecarea sportivilor pentru 10.000 m va avea loc in data de la ora 8:30, de la Hotel Central Medias.

Taxa de participare la competitie pentru 10 km si 40 km este de 36 lei si se va achita la sedinta tehnica sau cu 60 de minute inaintea startului.


Seara teatrului basarabean la Iasi

Seara teatrului basarabean la IasiAsociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor (ATRAG) organizeaza duminica, 15 mai, orele 19:00, in sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, seara teatrului basarabean, potrivit Iasi.InOras.ro.

Spectacolul prezentat va fi "Pomul Vietii", dupa Dumitru Matcovschi, in regia lui Alexandru Cozub. Al doilea an consecutiv, actorii Teatrului National "Mihai Eminescu" din Chisinau, participa in cadrul campaniei Adevarata Basarabie, desfasurata la Iasi in perioada 4-21 mai.

Pret bilet: 10 lei