10. Rihanna (29 mil. dolari)

10. Rihanna (29 mil. dolari)Cantareata, originara din Barbados, a castigat, in medie, 1 milion de dolari pe concert, intr-o serie de 38 de aparitii pe o perioada de 12 luni.

In plus, Rihanna a avut si alte surse de venit de pe urma vanzarilor masive ale noului album “Loud”.

Vedeta pop a incasat sume consistente si din colaborarile cu brandul de cosmetice CoverGirl si deodorantele Secret, de la Procter &Gamble.

9. Jay-Z (37 mil. dolari)

9. Jay-Z (37 mil. dolari)Rapperul american de 41 de ani are mai multe afaceri, care nu tin, neaparat de industria muzicala.

Astfel, pe langa albumele care i-au adus opt premii Grammy, Jay-Z, pe numele sau adevarat Shawn Carter, este patronul retelei de cluburi “40/40” , co-proprietar al echipei de baschet New Jersey Nets, din NBA si creatorul liniei vestimentare Rocawear, potrivit New York Times.

Pe langa acestea, Jay-Z mai are afaceri in domeniul hotelier, al productiei de cosmetice, publicitate si chiar a fost interesat de achizitionarea unor titluri ale echipei de fotbal britanice Arsenal.

Pentru el, 2010 a fost primul an in care a reusit performanta de a depasi veniturile sotiei sale, de asemenea cantareata,Beyonce.

8. Brad Paisley (40 mil.dolari)

8. Brad Paisley (40 mil.dolari)Mai putin cunoscut la noi in tara, dar foarte apreciat in Statele Unite, Brad Paisley este un cantaret de muzica country, in varsta de 38 de ani, al carui stil este usor umoristic si ironic.

Cea mai mare parte a averii acumulate anul trecut de Paisley se datoreaza sponsorizarilor si asocierii imaginii artistului cu diverse branduri.

Pe langa colaborarile cu producatorul auto Chevrolet, brandul de apa imbuteliata Skinny Water sau producatorul de barci cu motor Sea Ray, cantaretul se descurca bine in topurile americane, ceea ce i-a adus mai multe contracte pentru acest an.


7. Dave Matthews Band (51 mil. dolari)

7. Dave Matthews Band (51 mil. dolari)Dave Matthews este un cantaret de origine sud-africana stabilit in statul american Virginia, al carui stil penduleaza intre rock alternativ si blues rock.

Hiturile “Big Whiskey” si “GrooGrux King” l-au propulsat pe el si trupa sa in topurile americane in 2009 si de atunci formatia este in turneu prin America.

Formatia condusa de Matthews incaseaza in medie 1 milion de dolari pe concert, turneul ajungand deja la 68 de aparitii in ultimele 12 luni.

6. The Eagles (60 mil. dolari)

6. The Eagles (60 mil. dolari)Rockerii fara varsta de la Eagles continua sa incaseze bani seriosi din vechile hituri.

In ciuda faptului ca nu au mai lansat de multi ani un cantec nou care sa aiba succes la public, acesta din urma este destul de incantat de discografiile mai vechi ale trupei din Los Angeles.

Cea mai mare parte din veniturile lor vin din concertele live, pe care le sustin cu casa inchisa.

5. Paul McCartney (67 mil. dolari)

5. Paul McCartney (67 mil. dolari)Fostul coleg de trupa al lui John Lennon este cel mai de succes compozitor din istoria muzicii contemporane potrivit Cartii Guinness a Recordurilor.

Sir McCartney castiga foarte mult din drepturile de autor pentru mai bine de 300 de melodii de succes din intreaga lume si este una dintre cele mai bogate persoane din Marea Britanie, cu o avere estimata in 2010 la 475 milioane lire sterline (535 mil. euro), potrivit cotidianului britanic The Telegraph.

Cu toate acestea, fostul Beatle a pornit intr-un nou turneu anul trecut, incasand circa 130 milioane de dolari in 30 de show-uri pe o durata de 12 luni.

4. Lady Gaga (90 mil. dolari)

4. Lady Gaga (90 mil. dolari)Popularitatea canteretei a ajuns anul acesta la apogeu. Pe numele ei adevarat Stefani Joanne Angelina Germanotta, artista a incasat 170 de milioane de dolari pe 137 de concerte tinute in 22 de tari si asta numai in ultimele 12 luni.

Cunoscuta si pentru aparitiile publice controversate, Lady Gaga a devenit un fenoment printre fanii muzicii pop din intreaga lume.
Show-urile ei, adevarate spectacole vizuale, o costa mult pe cantareata, desi ea incaseaza destul de mult din contractele adiacente.

Pe langa incasarile din concertele live, artista castiga bani si din difuzarea masiva a pieselor ei la radio, din vanzarile albumelor si contractele cu Polaroid, Virgin Mobile, Monster Cable sau Viva Glam.

3. Elton John (100 mil. dolari)

3. Elton John (100 mil. dolari)In cei peste treizeci de ani de cariera muzicala, Sir Elton a vandut peste 250 de milioane de albume in intreaga lume.

Popularitatea artistului britanic este inca intacta si astfel, in ultimele 12 luni a avut 102 concerte live, de pe urma carora a incasat 204 milioane de dolari.

Faptul ca de curand a avut, impreuna cu partenerul sau de viata David Furnish, un fiu cu ajutorul unei mame surogat i-a ridicat si mai mult rangul de celebritate.

Cantaretul, in varsta de 62 de ani si Furnish, in varsta de 48 de ani si-au oficiat legatura de peste 12 ani in 2005, potrivit DailyMail.

2. Bon Jovi (125 mil.dolari)

2. Bon Jovi (125 mil.dolari)Bon Jovi, care urmeaza sa concerteze in si in Romania pe 10 iulie, in Piata Constitutiei din Bucuresti, este un alt cantaret care nu a incetinit deloc in cariera odata cu varsta.

In cele 74 de concerte tinute in ultimele 12 luni de artist si trupa sa, Jon Bon Jovi a incasat 200 de milioane de dolari.

In aceeasi perioada, artistul a reusit sa lanseze si un album “greatest hits” , ale caror vanzari ii vor spori, cu siguranta, profiturile pe 2011.

1. U2 (195 mil. dolari)

1. U2 (195 mil. dolari)Trupa irlandeza, originara din Dublin si condusa de la fel de celebrul solist Bono este un alt exemplu de longevitate pe scenele mondiale, cu o cariera de peste 35 de ani.

Cel mai recent turneu al lor, cu o durata de doi ani va consta din reprezentatii live pe intreg mapamondul. Estimarile legate de vanzarile totale ale acestui turneu mondial se ridica la 700 de milioane de dolari.

Pe intreaga perioada a turneului, peste 7 milioane de oameni sunt asteptati sa asculte trupa rock in concertele live.

In 2010, solistul trupei irlandeze a achizitionat 1,5% din Facebook prin intermediul firmei de investitii Elevation Partners in schimbul sumei de 195 milioane de dolari. Valoarea totala a actiunilor sale se ridica in prezent la 728 mil. dolari, dupa ce Facebook a fost evaluata in luna ianuarie la 50 mld. dolari.

Pentru lista completa a celor mai profitabili muzicieni, intrati aici.