Bon Jovi la Bucuresti

Bon Jovi la BucurestiTrupa americana BON JOVI va concerta pentru prima data in Romania in cadrul turneului european 2011. Show-ul Bon Jovi va avea loc duminica, 10 iulie 2011, in Piata Constitutiei din Bucuresti, potrivit CalendarEvenimente.

Turneul formatiei BON JOVI din 2011 are un inceput promitator dupa succesul avut in 2010, fiind formatia cu cele mai mari incasari conform Billboard si Pollstar, un titlu dobandit pentru a doua oara in doar trei ani. Formatia va concerta in Statele Unite, Canada si in Europa.

La nivel global, castigatoarea premiului Grammy a vandut peste 125 de milioane de albume si a sustinut mai mult de 2.700 de concerte in peste 50 de tari pentru 35 de milioane de fani.

“BON JOVI GREATEST HITS”, cel mai recent material discografic al trupei, a debutat pe locul 1 in intreaga lume in luna Noiembrie, albumul continand o retrospectiva a ultimelor trei decenii, atingand cele mai inalte pozitii in top.

Grupul Bon Jovi si-a creat un stil muzical propriu, nascut din rock-ul agresiv, caracteristic acelei epoci, dar cu accente mai "indulcite", care l-au facut sa fie apreciat de publicul larg.

Cele mai cunoscute albume semnate Bon Jovi sunt "Slippery When Wet" (1986), "New Jersey" (1988) si "Keep the Faith" (1992).

Trupa este formata din Jon Bon Jovi (voce, chitara), Richie Sambora (chitara, backing vocals), Tico Torres (tobe, percutie) si David Bryan (clape, pian, backing vocals).

BILETELE sunt disponibile la urmatoarele categorii de preturi:

VIP - 479,3 lei
Tribuna - 372,8 lei
Golden Circle - 298,2 lei
Normal Circle - 186,4 lei
Peluza Parlament - 159,8 lei

Intrarea se va face incepand cu ora 15:00.



Raliul Sibiului

Raliul SibiuluiRaliul Sibiului 2011, etapa a cincea in Campionatul National de Raliuri Dunlop, va avea loc in perioada 7 - 9 iulie 2011, potrivit CalendarEvenimente.

In ultima zi a raliului, sambata 9 iulie, sunt programate sase probe speciale, cu incepere de la ora 10:00.

In cele zece editii precedente, doar cinci piloti au reusit sa se impuna pe specialele din Raliul Sibiului, piloti care au in palmares cel putin un titlu national: Mihai Leu in 2001, Titi Aur in 2002, 2003, 2005 si 2006, Bogdan Marisca in 2004 si 2007, Jarkko Miettinen in 2008 si 2009 si Gergo Szabo in 2010.

Gala de box profesionist la Bucuresti

Gala de box profesionist la BucurestiLucian Bute va boxa sambata, 9 iulie in gala sustinuta de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cu challengerul obligatoriu stabilit de IBF, francezul Jean Paul Mendy, potrivit site-ului retelei Eventim.

Lucian Bute, celebrul pugilist roman la categoria supermijlocie, campion mondial in versiunea IBF, s-a nascut la Galati, iar in anul 2003 a devenit boxer profesionist, semnand un contract cu clubul canadian Interbox.

Are in palmares 28 victorii din 28 meciuri, dintre care 23 prin KO. Locuieste in orasul Montreal, fiind antrenat de Stephane Larouche, cel care i-a antrenat si pe fostii campioni mondiali Eric Lucas si Leonard Doroftei.

Lucian Bute a castigat titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007, dupa un meci cu columbianul Alejandro Berrio.

Bute este al treilea roman care castiga un titlu mondial la profesionisti dupa Leonard Doroftei si Mihai Leu.

Francezul Jean-Paul Mendy are 37 de ani si, ca si Lucian Bute, e neinvins in cariera de profesionist.

Campion al Frantei la supermijlocie, Mendy e, in acest moment, numarul 15 mondial, din 870 de pugilisti, la aceasta categorie. Are in palmares 30 de meciuri disputate la profesionisti: 29 de victorii (16 prin KO), un meci egal.

Jean-Paul Mendy nu s-a mai batut din iulie anul trecut, de la meciul castigat in fata lui Sakio Bika, cel pe care Bute l-a invins acum patru ani.

Meciul Bute - Mendy se va disputa pe 9 iulie la Complexul Romexpo din Bucuresti, de la ora 23:00.

Pretul biletelor:

Categoria V 70 lei
Categoria IV 110 lei
Categoria III 175 lei
Categoria II 350 lei
Categoria I 600 lei

Pentru cei care vor sa vada meciul intr-un mod inedit, fara a plati bilet, exista varianta de vizionare a meciului live, de pe fatada magazinului Cocor din Bucuresti.

Crosul Sperantei la Brasov

Crosul Sperantei la BrasovSambata, 9 iulie, incepand cu ora 8:00, HOSPICE Casa Sperantei da startul la examenul de caritate.

Crosul se desfasoara in Brasov, in parcul Nicolae Titulescu (vis-a-vis de Hotel Aro Palace). Inscrierile si ridicarea numerelor de concurs incepe la ora 8:00, la foisorul de sah.

Toata lumea, de la mic la mare este binevenita sa participe la crosul HOSPICE Casa Sperantei pentru ca astfel sa contribuie la alinarea durerii a 1700 de bolnavi incurabili.

Noutatea la cea de a 3-a editie a crosului „Alearga tu pentru ei!” este cursa pentru familii. Asadar nu considerati ca sambata asta nu puteti veni la cros pentru ca nu aveti cu cine lasa copiii. Ii luati cu voi si alergati cu ei sau le aratati cum pot sa fie cei mai grozavi suporteri pentru familie.

Echipele familii vor avea libertatea sa decida cum alearga cele 3 ture de parc: toti impreuna, fiecare pe rand sau grupati cate doi, si sunt incurajati sa-si creeze si sa se faca remarcati prin “uniforma familiei” sau prin „blazonul familiei”, mai ales daca acesta face referire la o persoana draga.

Toti concurentii pot aduce la start o fotografie sau un mesaj pentru persoana careia ii dedica alergarea. Poate fi cineva drag care se lupta cu boala, cu durerea sau pe care il/o poarta in suflet, un erou care ii motiveaza in viata. Contributia caritabila a concurentilor se poate limita la donatia de inscriere, dar ii incurajam sa incerce mai mult de atat: sa-si mobilizeze prietenii si colegii pentru a asigura o zi fara durere pentru un pacient HOSPICE (350 lei).

STARTUL la prima categorie se va da la ora 9:15. Startul la fiecare categorie se da separat pentru feminin/masculin (se poate da impreuna numai in cazul unui numar mic de inscrisi/categorie). Premierea se face dupa fiecare categorie sau dupa doua categorii.

Donatiile de inscriere: copii – 20 lei, familii trei persoane- 50 lei, adulti – 30 lei, studenti – 20 lei, prescolari – 10 lei.

Organizatori: Fundatia HOSPICE Casa Sperantei, Primaria Municipiului Brasov in parteneriat cu Asociatia Bucharest Running Club.

Crosul constituie un antrenament public pentru Bucharest International Marathon din 9 octombrie 2011.

Festivalul International de Teatru la Cluj si Sibiu

Festivalul International de Teatru la Cluj si SibiuFestivalul International de Teatru "Stagiunea de vara" se va desfasura in perioada 7 - 9 iulie 2011 la Sibiu si Cluj-Napoca si se afla la cea de-a IV-a editie, potrivit CalendarEvenimente.

Festivalul isi propune sa reuneasca in timpul verii, intr-un mini sezon teatral, teatre profesioniste din tara si din strainatate si personalitati ale vietii culturale europene.

Pe parcursul celor 3 zile de festival, organizatorii ofera posibilitatea sibienilor de a participa la cele 2 workshop-uri: „LET'S PLAY TOGETHER”-Teatrul Inspiratiei si Jocului, coordonat de Claudia Motea si „PLIERI” 2011, avand ca partener Atelierul de text si imagine Semn al Casei de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca.

Festivalul este realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu - Primara Municipiului Sibiu si Consiliului Judetean Sibiu.

Program Sambata, 9 iulie:

10:00 Printul Cireselor 50' - Teatrul GONG Sibiu (RO)
18:00 Hänsel si Gretel 50 ' - Teatrul de Papusi PUCK Cluj-Napoca (RO)
19:00 Iubeste-ma America 60' - Claudia Motea (Canada)
11 - 14 Ateliere “Let's play tougether” - coordonator Claudia Motea (Canada) 16 - 18 Workshop “PLIERI” 2011 - Casa de Cultura a Studentilor Cluj-Napoca (RO).


Curtea Comediantilor la Rasnov

Curtea Comediantilor la RasnovSocietatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti si Primaria Rasnov in parteneriat cu Fundatia pentru Tineret a Municipiului Bucuresti organizeaza in perioada 2 - 10 Iulie 2011 o noua editie CURTEA COMEDIANTILOR, informeaza CalendarEvenimente.

Editia a XII-a a proiectului “Curtea Comediantilor - Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala”

Program:
• 9 Iulie 2011, Cetatea Rasnov - atelier deschis publicului, acesta putand participa la diferite ateliere (ateliere de manuit papusi, dansuri medievale, teatru si improvizatie, cascadorie si jonglerie, lupte), dar si sa asiste la repetitiile comediantilor
• 10 iulie 2011, Cetatea Rasnov - Stagiunea comediantilor - publicul va putea sa faca o escapada in timp printre comediantii veniti in Cetate care-si prezinta spectacole de papusi, farse si jocuri medievale, commedia dell'arte, dansuri medievale si traditionale, lupte si cascadorie, muzica medievala, renascentista si traditionala, jonglerii, jocuri cu foc (lucrate in ateliere sau invitate).
• La Ateliere vor participa grupuri artistice de tineri din tara: Compania de arta STUDIO 24, - CCS Bucuresti, Grupul de muzica medievala si traditionala TRUVERII - CCS Bucuresti, studenti UNATC, Teatrul de Papusi MARIONART - Bucuresti, Micii Comedianti de Rosenau.
• La Stagiunea comediantilor se va alatura celor de mai sus lautistul Nicolae Szekely din Hunedoara.
Editia din 2007 a fost onorata cu Mentiune la sectiunea Arta si Cultura din cadrul Galei Societatii Civile.



Festival de opera in aer liber la Hunedoara

Festival de opera in aer liber la HunedoaraConsiliul Judetean Hunedoara si Primaria municipiului Hunedoara, prin Asociatia Culturala DevArt si ArtCor Agency Vienna va invita in perioada 3 - 10 iulie la festivalul international OPERA NIGHTS, primul festival de opera in aer liber din Romania, potrivit CalendarEvenimente.

Programul va cuprinde mai multe spectacole de opera, proiectii cinematografice, expozitii si concerte, iar ultima seara a festivalului va fi incununata de „La Traviata” de Giuseppe Verdi.

Opera Nights, festival inedit organizat in premiera la Castelul Corvinilor, va fi deschis in seara de 3 iulie, cu o expozitie de fotografii unice, legate de istoria Hunedoarei si siderurgiei. Seara va continua cu un concert de jazz si doua proiectii cinematografice.

Gala de opera Opera Nights va debuta vineri, 8 iulie, de la orele 21:00, in curtea interioara a Castelului Corvinilor, cu un spectacol al Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta, dirijat de Koichiro Kanno (Japonia).

Sambata, 9 iulie, va avea loc concertul "Bijuterii muzicale", in care sunt reunite arii celebre din opere interpretate de sopranele Daniela Vladescu, Madalina Sandu si Catarina Lal Coresi (Austria), baritonii Krum Galabov (Bulgaria) si Catalin Toropoc, basii Constantin Acsinte si Theodore Coresi (Austria), tenorul Hector Lopez (Mexic) si violonistul Cristian Ruscior (Viena).

Festivalul se incheie cu reprezentatia operei "La Traviata" de Verdi, o coproductie a Vienna Opera Company si a Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski" Constanta, in regia Cristinei Cotescu, dirijor Koichiro Kanno.

Biletele pentru spectacolele de opera se gasesc la casieriile Teatrului de Arta Deva, Casei de cultura Deva si Castelul Corvinilor Hunedoara.

Costul unui bilet este de 20 lei, iar un abonament pentru cele trei zile (8 - 10 iulie) poate fi cumparat cu 50 de lei. Numarul de locuri este limitat la 450.

Ursus Evolution la Iasi

Ursus Evolution la IasiUrsus Evolution Tour va asteapta in zilele de 9 si 10 iulie 2011 la PALATUL CULTURII din IASI pentru concerte extraordinare cu Les Elephants Bizarres, E.M.I.L., Cargo, Parazitii, Zdob & Zdub, Grasu XXL, Puya, Iris, etc, informeaza CalendarEvenimente.

La eveniment vor canta:
SAMBATA, 9 IULIE 2011 Les Elephants Bizarres E.M.I.L. ROA Junkyard Cargo Parazitii Zdob & Zdub
DUMINICA, 10 IULIE 2011 The Mono Jacks Guess Who Suie Paparude Grasu XXL Puya Iris

Spectacolele vor fi cu intrarea libera si vor avea loc la Palatul Culturii din Iasi.

Fusion Festival la Sibiu

Fusion Festival la SibiuPe data de 09 iulie 2011 va avea loc la Gura Raului, Sibiu, evenimentul intitulat Fusion Festival Romania, informeaza CalendarEvenimente.

Fusion Festival Romania este un eveniment de muzica, efecte vizuale, spectacol lasere, proiectii, iluminare arhitecturala, efecte pirotehnice, trupe de dansatori, reprezentatii cu foc, intr-un spatiu natural special, ce se intinde pe o suprafata de 100.000 m2, la baza Barajului Gura Raului, judetul Sibiu.

La Fusion Festival Romania veti avea parte de o serie de activitati inedite pe parcursul zilei: Parada Transilvana, Tiroliana si multe altele.

Restaurante, baruri, expozitii, standuri vor completa atmosfera unica pe care o veti intalni doar la Fusion Festival Romania 2011.

Pret bilete pe categorii:
Categoria I: 45 Lei
Categoria II: 30 Lei

Turul ciclist al Sibiului

Turul ciclist al SibiuluiTurul Ciclist al Sibiului se va desfasura in perioada 6 - 10 Iulie 2011 si va cuprinde 5 etape, potrivit CalendarEvenimente.

Clubul Sportiv Sibiu Sport Project organizeaza turul cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu si Consiliului Judetean Sibiu, in colaborare cu Federatia Romana de Ciclism si Triatlon, municipalitatile si autoritatile locale implicate, sub Regulamentul Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon si al Uniunii Cicliste Internationale.

Competitia este deschisa sportivilor de categorie Elita si Sub 23 ani.

Competitia va cuprinde 5 etape, totalizand 460,6 km dupa cum urmeaza:
Etapa 1 POLISANO, 10.6 KM, Contratimp pe echipe Poplaca - Sibiu.
Etapa 2, 197 KM Sibiu - Medias - Sighisoara - Agnita - Cincu - Avrig.
Etapa 3 AMBIENT, 145 KM Biertan - Medias - Barghis - Seica Mare - Ocna Sibiului - Sibiu - Paltinis (1442 m).
Etapa 4 CON A, 4 KM Contratimp individual in centrul istoric al Sibiului.
Etapa 5 BANCA CARPATICA, 94 KM Sibiu - Cisnadioara - Cisnadie - Sadu -Avrig - Balea Lac (2035 m).

Maraton in Bucegi

Maraton in BucegiClubul Pentru Protectia Naturii si Turism (CPNT Brasov) organizeaza, in perioada 7 - 10 iulie 2011, Marathon 7500 - o competitie care presupune parcurgerea unui traseu marcat integral in Muntii Bucegi, cu o diferenta de nivel pozitiva de aproximativ 7500 de metri, potrivit CalendarEvenimente.

Linia de Start/Finish va fi langa sediul Salvamont Pestera.

Maratonul cuprinde trei sectiuni (Elita, Hobby, Companii), fiecare sectiune avand cate trei categorii (feminin, masculin, mixt). Este obligatoriu ca echipele sa fie formate din doua persoane.

Varsta minima pentru inscrierea in concurs este 18 ani. Timpul efectiv de concurs este: 50 de ore pentru sectiunea Elita si 26 de ore pentru sectiunile Hobby si Companii, distanta parcursa fiind aprox. 90 km la sectiunea Elita si aprox. 45 km la sectiunile Hobby si Companii.