Festivalul de film rusesc KINO+

Festivalul de film rusesc KINO+Universitatea din Bucuresti (Catedra de filologie rusa si Departamentul Servicii pentru Studenti) si Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania anunta lansarea celei de-a treia etape a celei mai prestigioase manifestari culturale dedicate artei cinematografice rusesti din Romania - Festivalul Kino+, informeaza CalendarEvenimente.

Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din Romania debuteaza simultan la Brasov (Biblioteca judeteana “George Baritiu”), Timisoara (Casa de cultura a studentilor) si Targu-Mures (Teatrul Scena) cu saptamana 11-17 iulie 2011, dupa care isi va continua calatoria prin alte 10 judete ale tarii (Iasi, Suceava, Botosani, Neamt, Bacau, Galati, Braila, Tulcea, Ialomita, Constanta) pana spre finalul lunii august.

Marele public va avea acces gratuit la filme de calitate in regia mai multor generatii de regizori rusi traduse de studentii Universitatii din Bucuresti.

Caravana premierelor cinematografice rusesti pe marele ecran din Romania ofera spre vizionare o gama variata de filme, unele realizate in maniera traditionala a scolii de film rusesc, altele dintr-o perspectiva inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric.

Accesul este liber.

Program de weekend:

VINERI, 15 IULIE - Brigada artistica de agitatie “Da-n dusman!” (2007), regizor Vitali Melnikov - Tragicomedie

SAMBATA, 16 IULIE - Sirli-mirli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Mensov - Comedie, film farsa

DUMINICA, 17 IULIE - Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev - Drama, aventuri, razboi, film istoric

Sursa foto: www.kino-plus.ro

Vara de jazz si poezie la Mogosoaia

Vara de jazz si poezie la MogosoaiaDuminica, 17 iulie 2011, de la ora 19:00, la Palatul lui Brancoveanu de la Mogosoaia, poetul Lucian Vasilescu va rezona cu ritmurile improvizate de Ana Maria Leonte (voce), Ciprian Pop (chitara) intr-un show intitulat „Standards”, parte din programul de vara al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, informeaza CalendarEvenimente.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Palatele Brancovenesti si Consiliul General al Muncipiului Bucuresti

Intrarea este libera pentru toti pasionatii de jazz si poezie.

Sursa foto: www.palatebrancovenesti.ro

Licitatia de Orientalism la Mamaia

Licitatia de Orientalism la MamaiaIn cadrul Licitatiei de Orientalism editia 2011, care are loc la Mamaia, iubitorii de arta au ocazia de a-si imbogati colectiile cu opere fermecatoare, care transmit dragostea pentru tinuturile orientale, realizate de artisti precum Nicolae Darascu, Iosif Iser, Kimon Loghi, Samuel Mutzner, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza si multi altii.

In cadrul Licitatiei de Orientalism, organizata de Casa Artmark este scoasa la vanzare o selectie de 79 opere exceptionale, estimate la o valoare totala de aproape 1 milion de euro, realizate de artisti romani reprezentativi, care infatiseaza fascinatia pentru exotismul oriental, regasit fie mai aproape, in satele si plajele Dobrogei, fie in calatoriile care i-au purtat pe acestia in Asia sau Africa, potrivit organizatorilor.

Licitatia de Orientalism va avea loc pe data de 17 iulie 2011, la Hotelul Vega din Mamaia, incepand cu ora 20.30.

Bucuresti, cartier de vara

Bucuresti, cartier de varaLa initiativa Comisiei pentru Cultura a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale si directiile specializate organizeaza evenimentul BUCURESTI - CARTIER DE VARA, in parteneriat cu Primariile Sectoarelor 1, 2, 3 si 5, potrivit site-ului ArCuB.

Intre 17 iulie si 20 septembrie zilele de week-end sunt rezervate atmosferei de vacanta.

Timp de 10 saptamani, de vineri pana duminica, sunteti invitati la o plimbare de seara presarata cu spectacole de teatru, manifestari de cultura urbana, concerte, dans si multa voie buna.

Parcurile Bazilescu, National, Titanii si Sebastian iau peste vara locul salilor de spectacol.

Teatrul Metropolis va invita in parcurile bucurestene sa vizionati spectacolul A FI SAU CE VA FI... de Lyle Victor Albert, in regia lui Alexandru Jitea. Reprezentatiile vor avea loc in zilele de 16, 17, 23 iulie si 28 august 2011.

Intrarea este libera.

Program:

Sambata, 16 iulie, ora 20:00 - parcul Sebastian, sector 5
Duminica, 17 iulie, ora 20:00 - parcul Crangasi / Moghioros, sector 6

Sursa foto: CalendarEvenimente

Expozitia internationala de grafica la Cluj

Expozitia internationala de grafica la ClujPe perioada verii, Carturesti Cluj gazduieste expozitia internationala de grafica FELICITY (change your city, change your life), potrivit CalendarEvenimente.

E vorba de postere realizate prin tehnici grafice diverse, selectate in urma unui concurs pe care organizatorii l-au dorit "o sansa de exprimare, manifestare, simbolizare si imaginare a unor solutii pentru un oras mai bun, capabil sa dea valoare vietii locuitorilor sai".

Obiectivul principal al proiectului FELICITY a fost promovarea unei dezbateri in jurul unor teme ca integrarea diverselor culturi si religii, nevoile cetatenilor, inovatiile tehnologice, comunitatea ca protagonist, interactiunea dintre zona urbana si natura.

La Cluj, ele au ajuns pentru prima data in timpul Zilelor Arhitecturii editia 2011, fiind expuse la biroul de arhitectura Planwerk - orzganizatorii multumind Asociatiei Studentilor Arhitecti pentru oportunitatea de a le oferi si unui public mai larg, in spatiul librariei Carturesti.

Expozitia poate fi vizitata intre 1 iulie - 1 septembrie 2011 la Libraria Carturesti din Iulius Mall, Cluj-Napoca.

Sursa foto: CalendarEvenimente

Raliu hard enduro la Sibiu

Raliu hard enduro la SibiuEditia cu numarul opt a celui mai dificil raliu hard enduro din lume va face o incursiune in timp, pe traseul din acest an fiind inclusa si o poteca utilizata de daci acum mai bine de 2.000 de ani, potrivit Sibiul.ro.

Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie in Sibiu, iar pe 19 iulie se va ajunge in zona Orastie urmand ca fini?ul sa fie consemnat in centrul istoric al Sibiului pe 20 iulie.

La aceasta editie sunt inscrisi rideri din 32 de tari, numarul celor care se incumeta sa descopere dificultatile Carpatilor depasind 200.

Centrul Sibiului va rasuna incepand cu ora 9:00 de zgomotul produs de unii dintre cei mai buni rideri din lume, aceasta fiind ora la care va incepe sesiunea de calificari pentru Prolog.

La ora 14:00, Prologul va debuta oficial, primii 16 rideri de la fiecare clasa (Profi, Expert Single, Trial Expert, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team) urmand sa faca show pentru a stabili ordinea de start pentru prima zi in munti.

Duminica, se va pleca in prima zi in care riderii vor avea de infruntat obstacolele naturale din Carpati. In aceasta zi, se va ajunge in Fagaras.

Sursa foto: Sibiul.ro

Targ de handmade la Timisoara

Targ de handmade la TimisoaraSambata, 16 iulie, si duminica, 17 iulie, Cloud Factory ii invita pe timisoreni pe malul Begai, langa apa, vaporase si copacei, sa se destinda intr-o atmosfera creativa, informeaza TimisoaraAzi.

In aceste doua zile, Terasa D'arc gazduieste membrii asociatiei care vor expune noile "inventii" din domeniul handmade: cercei, pandantive, hainute si sapunuri colorate in pas cu calduroasa vara.

Tot acolo, la atelierul deschis de manufacturat papusi, doritorii vor gasi ace, ata si materiale textile refolosibile numai bune pentru a-si putea confectiona papusa dorita.

Evenimentul Cloud Factory se desfasoara intre orele 12,00 si 21,00.

Sursa foto: Timisoreni.ro

Festival provensal la MTR, Bucuresti

Festival provensal la MTR, BucurestiMuzeul Taranului Roman va invita in perioada 15 - 17 iulie la Targul Provensal, sa regasim un crampei din Franta in inima micului Paris, informeaza CalendarEvenimente.

Program:

Piata provensala - delicatese, dulciuri si bauturi fine;

Handmade - soare si aroma de lavanda in moda verii, atelier de hartie manuala;

Antique, vintage, ceramica traditionala, carte franceza, jocuri si jucarii;

Atelier de pictura si desen: „Cautandu-l pe Cezanne”, lavanda, maslini, leandri si floarea soarelui;

Jazz Manouche, muzica provensala, teatru si film


Sursa foto: MuzeulTaranuluiRoman.ro

Dracula Business Camp la Bran

Dracula Business Camp la BranDracula Business Camp va avea loc intre 17 si 22 iulie 2011, in Bran, judetul Brasov, potrivit site-ului IubescBrasovul.

Programul acestui eveniment va fi focusat pe management de proiecte, avand ca scop de dezvoltarea abilitatilor de planificare, implementare si leadership necesare in dezvoltarea proiectelor si evenimentelor.

Profilul celor 30 de participanti este divers, dar au in comun faptul ca sunt tineri antreprenori doritori de dezvoltare profesionala si personala.

Trainerii si temele sustinute sunt:

* Stela Andrei - Defining Vision and Setting Objectives
* Laszlo Pacso - Events Management
* Catalin Silvestru - Activity Planning
* Iulian Olariu - Time Management
* Aurelian Sofica - Leadership in Project Management
* Eusebiu Burcas - Finances Management

Sursa foto: CalendarEvenimente

Tagul imobiliar Project Expo la Bucuresti

Tagul imobiliar Project Expo la BucurestiTargul Imobiliar PROJECT EXPO intampina vara cu o editie speciala dedicata programului Prima Casa 4. Evenimentul se va desfasura in perioada 15 - 17 iulie 2011, la Palatul Copiilor din Bucuresti, informeaza CalendarEvenimente.

Majoritatea expozantilor au oferte care se incadreaza in limita impusa de programul guvernamental si, mai mult de atat, in perioada celor trei zile de eveniment, cumparatorii au parte de discounturi si oferte speciale, asa cum deja v-ati obisnuit la fiecare editie PROJECT EXPO.

Nu vor lipsi nici suprizele special dedicate vizitatorilor, cum ar fi tombola cu premii pe loc sau spatiul de joaca pentru copii.

Program de vizitare: vineri-sambata - 10:00-18:00 si duminica 10:00-17:00.

Intrarea este libera.

Sursa foto: ProjectExpo.ro

Circul Orlando la Cluj

Circul Orlando la ClujCircul Orlando vine in Cluj-Napoca incepand cu data de 8 iulie si pana in 17 iulie, informeaza CalendarEvenimente.

Circul ofera un spectacol pe zi, de la ora 19:30, iar sambata si duminica doua spectacole pe zi, de la orele 16:30 si 19:30.

Circul Orlando este singurul circ privat din Romania. Acesta ofera spectacole senzationale cu elefanti, cai, camile, lame, zebre, clowni si bineinteles, acrobati.

Circul este condus de Orlando Oprescu, un acrobat de numai 24 de ani, care este cel mai tanar director de circ din Europa.

Sursa foto: CirculOrlando.ro



Jazz fusion la Brasov

Jazz fusion la BrasovO formula relativ noua si foarte interesanta de muzicieni atat ca provenienta si background, cat si ca abordare vor canta impreuna la Brasov sambata, 16 iulie, de la ora 20.00 in Deane's Irish Pub&Grill din centrul istoric al orasului.

Petra Acker (voce The Others, Tep Zepi, Chilli Familli), Jimmy Cserkesz (chitara Slang, Urma, Organic Duo) si Aron Ferencz (cajon) vor canta pentru doua ore in pubul brasovean Deane's.

Ca gen de muzica, ei au preluat teme soul si r’n’b (cu influente braziliene si jazz) de la artisti precum Jimmy Hendrix, Peter Gabirel, Erykah Badu, Dave Matthews, Raul Midon, Esperanza Spalding si le-au transformat intr-un stil original si inedit.

Intrarea este libera.