ArtMania la Sibiu

ArtMania la SibiuFestivalul ArtMania din cetatea Sibiului are loc in cea de-a doua saptamana a lunii august, respectiv in intervalul 8-14 august 2011, potrivit CalendarEvenimente.

Program concerte: vineri, 12 august - Lacrimas Profundere, Helloween, Tarja Turunen si sambata, 13 august - Republica, Lacuna Coil si Sonata Arctica.

Festivalul ArtMania 2011 prezinta un program cultural bogat si diversificat, adaptat publicului si atmosferei cetatii medievale prin concerte, expozitii si evenimente speciale dedicate artelor frumoase timp de sapte zile in luna august.

Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 12 si 13 august.

Cu peste 25 de ani de activitate, 13 albume de studio, nenumarate turnee mondiale si peste cinci milioane de albume vandute, Helloween, pe buna dreptate, conduce in toate clasamentele topurilor “Metal”.

Cu o istorie de peste 10 ani in spate, Sonata Arctica s-au impus pe piata muzicala internationala inca de la primul album, Ecliptica, lansat in 1999. De-a lungul carierei, Sonata Arctica a primit patru discuri de aur pentru vanzarile de albume, nominalizari la premiile Emma pentru cea mai buna trupa sau cel mai bun album rock/metal si a cantat alaturi de Nightwish, Dio, Stratovarius, Iron Maiden, Rhapsody sau Alice Cooper.

Pentru iubitorii stilului gotic reprezentat prin muzica, ArtMania Festival a invitat la Sibiu Lacrimas Profundere. Ei canta Gothic Rock din 1993, iar pentru stilul lor unic Napalm Records ii reprezinta din 1999.

Pentru o experienta live de neuitat, recomandam prezenta vineri, 12 august, la ArtMania Festival. Recunoscuta pentru incredibila sa voce si prezenta scenica impunatoare, Tarja Turunen a reusit la cel de-al treilea album al carierei sale solo sa se impuna in randul celor mai bune productii ale momentului. Concertul Tarjei va fi urmat de o petrecere dedicata artistei.

Legenda rock a Italiei contemporane, Lacuna Coil, un nume omniprezent in media muzicala din Romania, aclamat de publicul festivalului inca de anul trecut, isi dedica ziua de sambata, 13 august, participantilor la ARTmania Festival 2011. Lacuna Coil va canta in aceeasi zi cu Republica si Sonata Arctica.

Republica vine pentru prima oara in Romania la ArtMania Festival 2011, pe 13 august. Englezii canta tehno-pop-punk-rock si au primit multe premii, fiind alaturi de nume precum Garbage, printre cele mai de succes trupe de rock alternativ ale anilor '90, cu un sound mult mai agresiv si mai electronic.

Pretul unui abonament pentru toata durata festivalului este de 150 lei, in timp ce pretul unui bilet pentru o zi de concert este de 90 lei.

Sursa foto: ArtMania.ro

Festivalul Anonimul in Delta

Festivalul Anonimul in DeltaFestivalul International de Film Independent Anonimul, editia a VIII-a, va avea loc in perioada 8 - 14 august 2011, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, potrivit CalendarEvenimente.

Cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova, de anul acesta Head of International Programming in cadrul Institutului de Film din Doha, pentru Competitia de Lungmetraj a celei de-a 8-a editii sunt:

Gromozeka, regia Vladimir Kott, Rusia, 2011 Competitia Oficiala, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011

The House/Casa, regia Zuzana Liova, Slovacia- Cehia, 2011 Forum, Berlinale 2011

The Journal of Musan/ Jurnalul lui Musan, regia Jung-bum Park, Coreea de Sud, 2010 Tiger Award, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011

Majority/Majoritate, regia Seren Yüce, Turcia, 2010 Trofeul Luigi de Laurentiis, Venetia 2010

Outbound/Periferic, regia Bogdan George Apetri, Romania, 2010 Premiul Boccalino d'Oro pentru Cea mai buna interpretare - Ana Ularu, Festivalul International de Film de la Locarno, 2010

Shelter/Adapostul, regia Dragomir Sholev, Bulgaria, 2010 Marele Premiu, Festivalul International de Film de la Sofia, 2011
Wasted Youth/ Tinerete Irosita, regia Argyris Papadimitropoulos, Jan Vogel, Grecia, 2011 Competitia Oficiala, Festivalul International de Film de la Rotterdam, 2011

Cele sapte titluri concureaza pentru Marele Premiu al Festivalului de Film Anonimul in valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

La sectiunea de scurtmetraj s-au inscris un numar de 300 de scurtmetraje de fictiune si animatie din 37 de tari. Inscrierile s-au deschis in februarie 2011 si s-au incheiat in iunie 2011. Selectia realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor cuprinde 32 de scurtmetraje de fictiune si respectiv 21 de scurtmetraje de animatie.

Sursa foto: www.festival-anonimul.ro

Summerwell la Buftea

Summerwell la BufteaPe durata a doua zile (13 si 14 august 2011), domeniul Stirbey din Buftea va gazdui evenimentul Summer Well Festival, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Program:
Sambata, 13 august:

Plan B (Marea Britanie, hip-hop/soul);
Noisettes (Marea Britanie, indie rock);
Mystery Jets (Marea Britanie, indie);
Graffiti6 (Marea Britanie, pop-rock);
Chew Lips (Marea Britanie, dance/pop).

Duminica, 14 august:

Interpol (SUA, post-punk);
The Raveonettes (Danemarca, indie rock);
The Wombats (Marea Britanie, indie pop);
Chapel Club (Marea Britanie, alternative rock);
Alex Clare (Marea Britanie, indie/electro).

Biletele costa 99 lei si pot fi cumparate direct de pe easytickets.ro si eventim.ro sau de la magazinele Orange. Odata achizitionate, biletele sunt valabile pentru ambele zile.

Sursa foto: Summerwell.ro

FanFest la Rosia Montana

FanFest la Rosia MontanaEditia a VI-a a Festivalului FanFest, va avea loc in perioada 12-14 august, potrivit organizatorilor.

FanFest vine si in acest an sa ne adune laolalta, pe noi toti cei carora ne pasa de Rosia Montana si, implicit, de istoria, cultura, natura si oamenii acestei tari.

Prin muzica, teatru, film, activism, conferinte si actiuni de
sustinere directa a Patrimoniului Cultural si comunitatii din Rosia
Montana.

Timp de trei zile te poti bucura de peisajele Muntilor Apuseni, poti cunoaste istoria de 2.000 de ani a Rosiei Montane si pe oamenii locului si poti participa la numeroasele evenimente organizate cu aceasta ocazie: concerte in aer liber, spectacole de teatru, proiectii speciale de film, conferinte, tururi ghidate prin localitate si imprejurimi, targuri de produse traditionale culinare si de ”home-made”.

Venind la FanFest 2011 te poti convinge direct de valoarea extraordinara si unica a patrimoniului cultural de aici, care i-a determinat pe expertii romani si internationali sa propuna Rosia Montana pentru includerea in lista monumentelor UNESCO.

De asemenea, participarea la festivalul muzical-cultural FanFest 2011 este cel mai frumos mod in care poti protesta impotriva proiectului de distrugere iremediabila a localitatii si in care poti sustine varianta alternativa de dezvoltare durabila, bazata pe valorificarea resurselor inepuizabile ale zonei – de la peisajele montane la galeriile antice romane, medievale si moderne, arhitectura traditionala, povestile si legendele locului.

Vineri, sambata si duminica vor fi prezenti Luna Amara, Sarmalele Reci, Aria Urbana, Alternativ Quartet, Mojo Barells Band, Junetrip, Trupa OM, Maya, Adhoc, Dusty old records, Fierbinteanu di altii, iar spre dimineata petrecerea va continua cu mixurile eclectice ale DJ-ilor: Kaya Sound, Limun, Atomic Midget, Injektah, Mihai Liquid, Djubei, Dj Padre, Burner Greene, Yogi, Koko, Tabac & Phla feat Pietonu' di ale Vj - Flowerstepper & Spacebunny.






Festival Medieval la Suceava

Festival Medieval la SuceavaIn perioada 11 - 14 august 2011, in Cetatea de Scaun a Sucevei se va desfasura Festivalul de Arta Medievala Stefan cel Mare - editia a V-a, potrivit CalendarEvenimente.

Actori ambulanti, papusari si cascadori vor oferi publicului turniruri medievale intre cavaleri, spectacole cu foc, dansuri, cantece medievale si scoli de lupte

In cadrul Festivalului de Arta Medievala "Stefan cel Mare" au loc turniruri si spectacole de teatru in cetate (precum “Viforul” sau „Apus de soare” a lui Delavrancea), dansuri medievale, povesti cavaleresti, jonglerii si cascadorii cu steaguri si foc, spectacole pentru copii, concerte de muzica medievala.

Pe strazile orasului se desfasoara in fiecare an si o spectaculoasa parada. Festivalul este organizat de Primaria Suceava, Consiliul Judetean Suceava si Muzeul Bucovinei.

Sursa foto: CalendarEvenimente

Festivalul Verii la Bucuresti

Festivalul Verii la BucurestiA doua editie a targului tematic intitulat “AuGust de Vacanta,, are loc in perioada 12 – 28 august 2011 si se va desfasura in Parcul “Alexandru Ioan Cuza” (fostul Parc I.O.R, in zona bisericii maramuresene), potrivit organizatorilor.

Targul este compus din standuri in care vizitatorii vor gasi produse si obiecte specifice conceptului (complex expozitional cu standuri de prezentare a unei oferte originale de vacanta, cu un meniu de combinatii literar - gastronomice).

Deasemenea, vor mai fi amenajate standuri cu sucuri, inghetata, suveniruri, carti, jucarii, albume de arta, harti, oferte turistice, cosmetice, obiecte realizate de artisti plastici si artisti populari, enciclopedii gastronomice precum si produse alimentare din aceeasi diversitate culturala.

Pe toata perioada de desfasurare a targului, copii se vor bucura de ateliere de pictura si multe jocuri dedicate lor.





Festivalul de film istoric la Rasnov

Festivalul de film istoric la RasnovCetatea Rasnov gazduieste in perioada 5 - 15 august 2011 un eveniment care a devenit deja traditie: a III-a editie a Festivalului de Film Istoric, informeaza CalendarEvenimente.

Timp de 11 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi si mai valoroase filme documentare si de fictiune (peste 50 de titluri), spectacole, dezbateri si conferinte pe teme istorice cu invitati de marca.

Anul acesta, organizatorii au ales sa oglindeasca in selectia de filme din festival si in evenimentele speciale cateva teme istorice importante: Atentatele teroriste din Statele Unite (septembrie 2001), Migratii si colonizari, Destramarea Uniunii Sovietice, Zidul Berlinului si Opt secole de la colonizarea Cavalerilor Teutoni in Transilvania.

Vor exista, de asemenea. momente speciale dedicate actorului Stefan Iordache, regretatului cineast Nicholas Dimancescu si aniversarii implinirii a 90 de ani de catre Regele Mihai I al Romaniei.

Atmosfera festivalului va fi intretinuta de 20 de evenimente culturale grupate pe doua tematici principale: Colonizari culturale si Peste opt secole de cultura germana.

Spectatorii se vor putea bucura de concerte vocal - instrumentale de muzica veche, jazz, tango si bossa nova, recitaluri de harpa celtica, vibrafon, orga, spineta, flaut si violoncel, proiectii de film mut acompaniate de muzica live, un concert aniversar dedicat Regelui Mihai, un spectacol de dans, doua expozitii de pictura si multimedia, prezentarea unui instrument muzical in premiera in Romania, precum si de multe alte surprize.

Evenimentele se vor desfasura in gradina Cetatii Rasnovului, la cinematograful din oras si in centrul istoric.

Sursa foto: www.ffir.ro

Festivalul Mangalia

Festivalul MangaliaIn perioada 10 - 15 august 2011 va avea loc cea de-a doua editie a Festivalului Mangalia, in Portul Turistic Mangalia, potrivit paginii oficiale a municipiului.

Programul Festivalului din weekend include concerte ale unor cantareti si formatii ca: Proconsul, Claudia Pavel, Mirabela Dauer, Angela Similea, Amadeus, Alexandra Ungureanu si Crush, Directia 5, Dan Balan, ROA, Play & Win, Anda Adam si Iris.

Sursa foto: Mangalia.ro

Concert Deftones la Bucuresti

Concert Deftones la BucurestiDeftones a inclus in turneul lor european si Romania si vor concerta pe 13 august, la Arenele Romane, in Bucuresti, potrivit CalendarEvenimente.

Concertul va avea loc in cadrul manifestarilor Alternative Summer Day. In deschidere vor canta trupele romanesti Parazitii, Luna Amara, Implant pentru Refuz si White Walls.

Fanii trupei americane vor avea ocazia sa asculte in cadrul concertului de pe 13 august piesele de pe noul album al trupei, Diamond Eyes, dar si cele de pe albumele mai vechi, Around the fur, Adrenaline sau White Pony.

Noul turneu european Deftones va incepe in luna august si pentru a raspunde cereririi din Romania, in turneu a fost inclusa si tara noastra.

Daca fanii trupei au fost dezamagiti cand anul trecut trupa nu a inclus si Romania in turneul de promovare a ultimului lor album Diamond Eyes, anul acesta au ocazia sa-i asculte in cadrul Alternative Summer Day, eveniment ce isi doreste incepand cu anul acesta sa aduca si in tara noastra trupe cu traditie ale genului alternativ si nu numai.

Pretul biletelor:
110 lei in perioada 1-12 august
130 lei in ziua concertului - 13 august
Accesul este interzis persoanelor sub 18 ani!

Sursa foto: CalendarEvenimente



Targ de produse bio la Suceava

Targ de produse bio la SuceavaCamera de Comert si Industrie Suceava in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava si Shopping City Suceava va invita sa gustati din delicioasele produse traditionale prezentate in cadrul celei de-a IV-a editii a expozitiei cu vanzare Bio Alimenta Bucovina, in perioada 12 - 15 august, informeaza CalendarEvenimente.

Timp de 4 zile vizitatorii se vor putea delecta cu magiun de Topoloveni, balmos, berbec la ceaun, branza de burduf in coaja de brad, muschi haiducesc, gulas, cozonaci de casa, pastrav in cobza si vor putea incerca tuica si palinca pregatite special pentru eveniment.

Pe langa acestea, expozantii nostri va mai asteapta cu preparate din carne (cabanos, caltabosi, carnaciori de oaie, carnati ardelenesti, carnati de casa, carnati traditionali, carnati de vita, ceafa afumata, costita afumata, kaiser, muschi file, muschi impletit, muschi montana, slanina afumata, sunculita taraneasca, toba, carnati taranesti, muschiulet de porc, sunca, sorici, jambon traditional, carnati de casa, parizer dietetic de vita, pastrama de vita, pastrama de oaie), dar si lactate (branza de burduf, branza cu chimen, ardei si busuioc, cascaval cu chimen, cas afumat, cascaval, urda, unt de casa; telemea, iaurt, sana, lapte batut, branza de vaci, urda, cas, branza topita) sau produse de panificatie si patiserie (chec cu nuca, stafide si rahat, covrigei sarati cu chimen, ciocolata de casa, salam de biscuiti, placinte, gogosi traditionale, nuga, dulciuri de casa naturale, poale in brau, prajitura cu branza dulce si stafide, prajitura cu bezea de nuca, prajitura cu nuca, cornulete cu magiun, torturi traditionale, colac traditional, prajituri de casa, painea bunicii, paine alba pe vatra, paine alba la tava, paine integrala, lipii), produse bio si ceaiuri terapeurice.

De asemenea, sucevenii vor putea achizitiona ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii, produse bio, pernute terapeutice, comprese, saculeti cu plante, suplimente nutritive, condimente bio, dar si produse apicole (miere de albine, laptisor de matca, polen, licoare salajeana) si in plus dulceata de trandafiri, de gutui, de afine, de merisoare, de nuci verzi, de agrise, de cirese amare, sirop de brad, de papadie, de cirese amare, de capsuni, ulei natural de floarea soarelui presat la rece, nerafinat, cafea 100% naturala si kurtos kalacs.

Expozitia se va desfasura in perioada 12 - 15 august 2011, la Shopping City Suceava, si va putea fi vizitata zilnic intre orele 10:00 - 18:00.

Fatzada Street Fest la Brasov

Fatzada Street Fest la BrasovProiect fatzaDa -Street fest- Brasov, 13-14-15 august ”etica si estetica strazii tale” Strada Postavarului. Un proiect socio- cultural, de constientizare si implicare in procesul de restaurare a zonei istorice, informeaza IubescBrasovul.

O initiativa a Depoului de Arta Urbana, cu sustinerea Primariei Brasov si in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor, Agentia Metropolitana Brasov, Asociatia Culturala Kunstadt, Fundatia Istorica Romana, Fundatia Ithaka, Cons. Local Gabriela Urse, Carturesti, Accendo, Zona de Creatie, Galeria KronArt, Galeria Metaxa, Galeria Hora, Skateshop.

Trei zile de festivitati, cu concerte stradale de muzica clasica si jazz (fara scena si sisteme de sonorizare), cu teatru pentru copii si adulti, cu expozitii de fotografie, pictura, sculpturi kinetice, aranjamente florale, colectii de arta si de antique-uri, proiectii de filme documentare si scurt metraje, cu arta mestesugareasca, work shop-uri si prezentari de proiecte pentru centrul istoric.

Depoul de Arta Urbana aduce arta in mijlocul comunitatii si o foloseste ca unealta transformatoare si mijloc de comunicare, pentru a apropia brasovenii de institutiile locale, in efortul comun de restaurare a zonei istorice.

Toti locuitorii Postavarului sunt invitati sa participe activ, in cele trei zile festive din luna august. Este primul eveniment de acest gen, un gen de eveniment foarte popular in tarile vestice si Statele Unite, prin care locuitorii incep sa-si cunoasca vecinii, oamenii de cultura si instutiile culturale, Primaria si proiectele pentru zona istorica, arhitectii si proiectele lor, dar si firmele si institutiile care sprijina si se implica in proiectele de dezvoltare si restaurare a zonei istorice din Brasov.

Vrem sa adunam pareri, idei, solutii si initiative creative, pe care sa le discutam si sa le prezentam public. In acelasi timp, vrem sa facem cunoscute proiectele prezentate de Primarie, Ordinul Arhitectilor, Depoul de Arta Urbana, Centrele Culturale, ONG-uri, dar si proiecte si initiative private.

Prin ”fatzaDa street fest”, lansam propunerea de a crea o strada a artei si culturii, unde galeriile si atelierele de creatie sa fie cele care dau tonul.

Sursa foto: IubescBrasovul

Endurocross la Busteni

Endurocross la BusteniBusteni, capitala sporturilor extreme gazduieste in perioada 11 - 14 august 2011, pe Valea Cerbului, editia a 5-a a celui mai mare festival de endurocross pentru amatori din estul Europei - Moto Xcountry Festival, potrivit CalendarEvenimente.

Acest festival este un turnir al cavalerilor moderni rataciti in era computerizata, un eveniment deschis atat pilotilor profesionisti, cat si amatorilor de moto off-road din intreaga Europa.

Pilotii prezenti isi vor arata maiestria manuirii cailor putere intr-un spectacol nocturn de deschidere, urmat de trei zile de concurs, trei zile demonstratii off-road in pauzele dintre manse, cinci grupe valorice, 25 starturi spectaculoase si petreceri inedite in trei seri de camping, bar, ceaune si gratare.
Goana sub cerul liber este un mod de exprimare a dorintei de a stapani puterea in miscare si pasiunea pentru eleganta miscarii.

Sursa foto: www.xcountry.ro