JW Marriott - Deserturi uriase cu 30 de lei

JW Marriott - Deserturi uriase cu 30 de leiRestaurantele din cadrul JW Marriott Bucharest Grand Hotel sunt: JW Steakhouse, Cucina, Champions, Vienna Lounge, Pavilion Lounge si terasa de vara, The Garden.

Prima dintre acestea, Gladiatorul, este servit in Champions si Garden si este si cel mai popular desert de la Marriott, potrivit executive chef-ului Nicolae Lica.

“Numele i se trage de la alura lui impresionanta (portia pentru o singura persoana are in jur de 500 grame) si de la faptul ca este invincibil - nimeni nu il poate termina”, a adaugat acesta.

Concret, Gladiatorul este o felie de tort cu straturi generoase de crema de ciocolata alba si cu lapte, acoperit cu un invelis de ciocolata si servit cu sos de caramel si inghetata de nuci, totul la pretul de 28 de lei.

Cel de-al doilea desert, New York Cheesecake este servit in Steakhouse si are tot circa 500 de grame.

“Te frapeaza prin dimensiune - e un mini-tortulet in toata regula. Are tot cam 500g, per portie si este facut spre a fi impartit cu cei dragi”, a specificat Lica.

Prajitura este facuta cu crema de branza proaspata si biscuiti graham, garnisite cu zmeura proaspeta si frunze de menta, la pretul de 35 lei.


Radisson Blu - Crema caramel cu fistic la 35 lei

Radisson Blu - Crema caramel cu fistic la 35 leiLa restaurantl Prime Steaks and Seafood, din cadrul hotelului Radisson Blu, cel mai sofisticat desert este crema caramel cu fistic flambata cu lichior Grand Marnier, servita alaturi de o mini madeleine.

Pretul acestui desert este de 35 de lei, la care se mai poate adauga un pahar de vin special pentru desert, cum ar fi Chateau Vartely Muscat, la inca 60 de lei.

Prime este restaurantul-boutique din cadrul hotelului Radisson Blu, de pe Calea Victoriei, nr. 63-81.

Athenee Palace Hilton - Platou de branzeturi cu 46 lei

Athenee Palace Hilton - Platou de branzeturi cu 46 leiLa Cafe Athenee, preturile deserturilor oscileaza intre 20 si 30 de lei, iar denumirile sofisticate ii ametesc chiar si pe cei mai putin sensibili la haute cuisine: crema de zahar ars cu capsuni marinate in Martini (foto), fondant de ciocolata cu sos de zmeura, etc.

Cel mai scump desert de la Hilton este platoul de branzeturi fine europene, servit alaturi de miere si briose, care costa 46 de lei.

La Roberto's, principalul restaurantul din cadrul hotelului, un semifreddo de alune si vanilie flambat cu sambuca costa 28 de lei.

Restaurantul Roberto's este situat in incinta Athenee Palace Hilton, din Piata Revolutiei, pe strada Episcopiei, nr 1-3.

Bistro Epoque - Prajitura cu capsuni de 50 de lei

Bistro Epoque - Prajitura cu capsuni de 50 de leiRestaurantul din cadrul boutique hotelului Epoque, al carui meniu poarta semnatura celebrului chef francez distins cu 2 stele Michelin si proprietar al primului restaurant de lux din Paris, Guy Martin propune un desert insolit cu capsuni si ... rosii.

Acesta contine capsuni, rosii, ierburi si sorbet de zmeura, toate pregatite in stil mille feuille.

Desertul cu capsuni preparat de Arnaud Dunand, chef resident la Bistro Epoque, costa 50 de lei.

Bistro Epoque este situat in incinta Hotel Epoque, pe intrarea Aurora, nr 17 C, langa Gradina Cismigiu.

Agapitos - Tort de 69 lei

Agapitos - Tort de 69 leiTortul Biscotino este cel mai scump tort oferit de lantul de cofetarii grecesti Agapitos.

Acesta contine crema de vanilie, pasta fina de biscuit, blat de cacao si jeleu de portocala si costa 68,9 lei pe kilogram.

Cele cinci cofetarii Agapitos din Bucuresti se gasesc pe: B-dul Corneliu Coposu nr.4 (Agapitos Unirii), Str. Jean Louis Calderon, nr. 1-5 (Agapitos Rosetti), Calea Dorobanti nr.99 (colt cu Stefan cel Mare), B-dul Titulescu nr.12 si B-dul Stirbei Voda nr. 170-172.

Sursa foto: Agapitos




Cofetaria Milan - Tort Milan cu ananas la 78 lei

Cofetaria Milan - Tort Milan cu ananas la 78 leiLa proaspat inaugurata Cofetarie Milan, detinuta de Milan Caranovici, tortul casei poarta numele patronului.

"Unul dintre deserturile noastre principale este tort Milan, care, in Serbia se numeste tort Moskva, ceea ce il face mai deosebit. Tortul este foarte cremos si racoros si se poate orna atat cu frisca cat si cu martipan", a spus Caranovici, care se afla si la conducerea lantului de restaurante "Taverna Sarbului".

Ingredientele vedeta ale tortului sarbesc sunt nuci macinate, unt, visine, alune de padure maruntite (nu tocate), ananas si smantana dulce.

Pretul lui este de 78 lei/kg indiferent de decoratiuni si ornamentele.

Cofetaria Milan este situata pe strada Hristo Botev nr.1 (zona Piata Rosetti).





Ana Pan - Torturi de 93 lei

Ana Pan - Torturi de 93 leiCele mai scumpe torturi din reteaua Ana Pan sunt cele cu martipan si figurine. In functie de straturile interioare, acestea pot contine mousse de ciocolata alba si neagra, foi de cacao sau vanilie, jeleuri de fructe, crema de ciocolata, fructe de padure, sau chiar dulceata de nuci verzi.

Un kilogram de tort Figurina costa 93 lei.

Sursa foto: Ana Pan


Chocolat Boutique Restaurant - Torturi de 99 lei

Chocolat Boutique Restaurant - Torturi de 99 leiDe departe cel mai spectaculos si surprinzator desert servit la Chocolat este moelleux au chocolat (foto), servit cu sorbet de zmeura, sos de ciocolata si zmeura proaspata, care costa 19 lei portia.

Cu toate acestea, cele mai scumpe deserturi de la Chocolat Boutique Restaurant sunt torturile Apoteoza si Ispahan, ambele la 99 de lei.

Torturile au forma rotunda, un diametru de 15 cm, inaltimea de 4,5 cm si sunt potrivite pentru 6-8 persoane.

Chocolat Boutique Restaurant este situat in zona Centrului Vechi, pe Calea Victoriei nr. 12 A.


Brutariile Paul - Tarte de 100 lei

Brutariile Paul - Tarte de 100 leiLa cofetaria frantuzeasca Paul, cele mai cautate, potrivit reprezentantilor, sunt tartele cu mere si migdale, care au aproximativ un kilogram si se impart in 8 sau 12 felii, la cererea clientilor.

Mai scumpa este tarta cu afine, care are tot un kilogram si costa 100 lei.

Brutariile Paul se gasesc exclusiv in Bucuresti, in trei locatii: Dorobanti, Baneasa Shopping City si AFI Cotroceni.

Heritage - Crema catalana cu 250 lei

Heritage - Crema catalana cu 250 leiCrema catalana Legere, sub semnatura lui Juan Amador (foto), recompune reteta traditionala spaniola, cu arome de vanilie, sofran si ananas intr-o compozitie care sa-i sublineze textura cremoasa si sa-i ofere noi arome.

Cunoscuta si sub numele de Crema de Saint Josep, datorita traditiei spaniole de a prepara acest desert pe 19 martie - de Ziua Sfantului Iosif, aceasta este adeseori asociata cu varianta frantuzeasca - creme brulee, potrivit reprezentantilor restaurantului.

Varianta de meniu cu un singur fel, in acest caz desertul, costa la Heritage 59 euro, respectiv aproximativ 250 lei.

Restaurantul Heritage se gaseste in str. Polona nr. 19 (langa Gradina Icoanei si Parcul Ioanid).

Sursa foto:
Heritage