Readers Cafe si Bistro, Bucuresti

Readers Cafe si Bistro, BucurestiReaders Cafe nu are o trupa rezidenta, dar concertele live au loc zilnic si stilul promovat este jazz-ul.

“La Readers Cafe alegem muzica buna. Artistii care canta la noi abordeaza diferite stiluri de jazz, stil pe care noi l-am considerat cel mai potrivit pentru Readers”, a precizat Cristina Nicolaescu, managing partner.

In afara serilor de muzica live, bistroul de langa Piata Victoriei a gazduit concerte ale unor trupe cunoscute, precum Partizan, Calin Costache, Luiza Zan, Doriana Tudoran, trupe de jazz precum Malin Cristache Quartet, Merci Band si Ciprian Pop, George Baicea, potrivit Lilianei Ghitau, managing partner.

Cum pentru serile cu concerte nu se plateste un bilet la intrare, numarul clientilor creste direct proportional, muzica live fiind un ingredient important pentru atragerea publicului si chiar pentru ocazii speciale, e de parere ea.

“Am ales formatii care ne-au placut noua sau clientilor nostri. Am ales voci ale momentului, consacrate (Luiza Zan, cu stilul NU - Jazz ), voci tinere (Doriana Tudoran), trupe de jazz (Malin Cristache Quartet, cu manouche jazz, Merci Band), muzica frantuzeasca veche (Calin Costache) sau muzica rock (George Baicea, Partizan). Chiar daca cinezi cu prietenii sau cu partenerii de afaceri atmosfera conteaza foarte mult, iar la Readers experienta gourmet este completata de experienta muzicala. Asa cum stiti deja , Readers s-a nascut din pasiunea pentru gastronomie, arhitectura si carti, deci muzica buna nu putea lipsi din ecuatie”, a completat Anca Mitu, managing partner.

Readers Cafe Bistro Lounge este situata in cladirea Metropolis Center de langa Piata Victoriei, intrarea dinspre Bd. Iancu de Hunedoara.



El Greco Mediterraneo, Constanta

El Greco Mediterraneo, ConstantaRestaurantul El Greco, din Constanta este un restaurant cu specific grecesc si mancare mediteraneeana, iar trupa Antik canta acolo in fiecare seara de joi, vineri, sambata si duminica.

“Colaborarea cu trupa Antik a inceput acum un an, in urma unui anunt in ziar. Am avut o preselectie si i-am ales pe ei, deoarece muzica lor se potrivea cu specificul nostru grecesc si cu dorintele publicului”, a declarat Adrian Mazilu, proprietarul restaurantului constantean.

Managerul a mai spus ca de cand au adus concertele live in restaurant, acesta are cu pana la 20% mai multi clienti, un plus fiind si faptul ca intrarea este libera.

El Greco Mediterraneo este situat pe strada Decebal, nr 18.

Sursa foto: www.restaurantelgreco.ro

Oscars Pub, Bucuresti

Si Oscar’s Irish Pub are o trupa rezidenta din generatia noua, care canta in fiecare vineri si sambata, The dAdA.

Concertele incep in jurul orei 23 si intrarea este libera, dupa cum a declarat Leonard Antipov, administratorul localului.

“Pe baietii de la The dAdA i-a gasit patronul localului, Stuart Leary, in urma unui anunt pentru un DJ care sa se ocupe de serile de karaoke. Am dat un anunt in ziar si ei s-au prezentat si ne-au convins ca merita sa incercam o astfel de colaborare”, a declarat Antipov.

Administratorul a adaugat ca numarul clientilor a crescut cu 30%-40% de cand au adus trupa The dAdA ca formatie rezidenta.

Intrarea este libera in serile de concert, iar mancarea este cu specific international, desi bucatarul sef de la Oscar’s Pub e originar din Olanda.

Muzica este compusa in mare parte din cover-uri ale unor melodii de succes ale anilor ’90 si pana in prezent, dar The dAdA canta si piese din repertoriul propriu.

Oscar’s Irish Pub este localizat pe strada Covaci, nr 19.

Agape, salonul Matyas kiraly, Cluj

Agape, salonul Matyas kiraly, ClujClujenii si fanii restaurantelor cu specific maghiar pot avea parte de muzica live in salonul Matyas kiraly din cadrul complexului hotelier Agape, din centrul orasului.

“In salonul maghiar avem concerte live in fiecare seara, in afara de serile de sambata, cu muzica traditionala interpretata de Ujhelyi Joska, cu care colaboram inca de la deschiderea restaurantelor noastre, in anul 2000”, a declarat Attila Zsolt Campian, managerul localului.

Intrarea este libera pentru oricine doreste sa incerce bucataria ungureasca si muzica traditionala maghiara, iar concertele incep in fiecare dintre serile precizate mai sus, la ora 18:00.

Salonul Matyas kiraly se afla in cadrul complexului hotelier Agape, in strada Iuliu Maniu, nr.6.

Sursa foto: www.hotelagape.ro

Mojo Club, Bucuresti

Mojo Club, BucurestiIn clubul Mojo, din Centrul Vechi al Capitalei trupa rezidenta poarta numele localului si il are in componenta chiar pe Mihai Paveliu, unul dintre actionari.

“Trupa Mojo Band a existat inca dinaintea deschiderii clubului si ideea principala a fost de la inceput sa oferim muzica live in fiecare vineri si sambata. Lumea vine aici pentru band, inainte de toate”, a declarat el.

Pentru a-i asculta pe Mojo Band trebuie sa platiti intrarea de 10 lei, dar playlist-ul de coveruri, preponderent britanice (Mojo este un club cu specific britanic) interpretate vulcanic de lead vocalul, britanic si el, merita investitia.

“Am avut o perioada in care serveam si mancare, dar momentan am inchis bucataria din motive tehnice. Speram ca poate din ianuarie sa putem oferi din nou astfel de servicii, desi nu avem concretizate inca planurile”, a adaugat Paveliu.

Mojo Club este localizat pe strada Gabroveni, nr 14.

Restaurant Maxim, Bucuresti

Restaurant Maxim, BucurestiLa restaurantul bucurestean Maxim, muzica este asigurata de un pianist si un saxofonist, in fiecare seara incepand cu ora 19:00, potrivit administratorului Marinela Caramida.

“Pianistul a fost ales la recomandarea unui profesor de pian. Am procedat astfel pentru ca doream un adevarat talent, un virtuoz al pianului, si doar un expert in aceasta materie ne putea face o recomandare cu adevarat inspirata”, a declarat si Nicoleta Stroe, administrator al restaurantului.

Ea a adaugat ca au ales aceasta formula deoarece se potriveste cel mai bine cu atmosfera prezenta in restaurant si cu felurile servite de bucatari.

“Muzica de pian defineste atmosfera din restaurant - calda, calma si relaxanta, pe cand saxofonul reflecta perfect aroma, magia si surpriza pe care o gasiti in preparatele noastre”, a precizat Stroe.

Decizia de a aduce muzica live de calitate in local a fost insipirata si datorita cresterii numarului clientilor.

“Desigur, numarul de clienti a crescut pentru ca un astfel de concert atrage, si atrage lume buna. Daca am calcula in cifre, putem supune ca numarul lor a crescut cu circa 20 de procente”, a mai spus Marinela Caramida.

Restaurantul Maxim este situat in strada General H.M. Berthelot, nr 44, sector 1.


Groove Garden, Brasov

Groove Garden, BrasovLa Restaurantul Groove Garden, din Brasov nu exista o trupa rezidenta, dar zilele de joi, vineri, sambata si duminica sunt dedicate concertelor live.

“Nu avem o formatie a noastra inca, dar aducem diverse trupe care canta muzica destul de diversa, de la oldies, la drum and base, jazz si salsa”, a declarat Romulus Nedelcu, managerul localului.

La majoritatea concertelor intrarea este libera, iar numarul clientilor creste cu pana la 50% in serile in care se canta live, potrivit acestuia.

Restaurantul Groove Garden il gasiti in strada Iuliu Maniu, nr.6.

Coyote Cafe, Bucuresti

Coyote Cafe, BucurestiTrupa Jukebox este formatia rezidenta in Coyote Cafe, de pe Calea Victoriei si ii puteti asculta in fiecare vineri si sambata, potrivit Elenei Nicodim, managerul localului.

“Trupa Jukebox canta in alt club al patronului nostru, de unde si-au luat si numele. Acum sapte ani, clubul Jukebox a fost inchis si trupa a ales sa cante in noua locatie, la noi”, a declarat Nicodim, adaugand ca desi acum doi ani, numarul clientilor era mai mare sambata, acum acestia vin in functie de venituri, dar intotdeauna mai des in weekend.

In ceea ce priveste aspectul culinar, in Coyote Cafe nu se poate comanda mancare, dar managerul spune ca are colaborari cu diverse pizerii si firme de catering, in functie de nevoia clientilor.

Intrarea intr-o seara de concert live costa 20 de lei la Coyote Cafe, iar playlist-ul formatiei include coveruri internationale si piese proprii.

“Cand trupa Jukebox nu este disponibila in weekenduri, aducem alte formatii aici. In Coyote exista muzica live in fiecare vineri si sambata”, a precizat Elena Nicodim.

Coyote Cafe este situat in pasajul Victoriei, de pe Calea Victoriei, nr 48-50.

Sursa foto: www.coyotecafe.ro