Kinofest 2011 la Bucuresti

Kinofest 2011 la BucurestiA cincea editie a Festivalului International de Film Digital Kinofest va avea loc pe 28, 29 si 30 octombrie. Cinematograful Union, Centru Cultural al Republicii Ungare si Garage Hall sunt cele trei locuri ale debarcarii filmelor-speciale (peste 300 din cele mai interesante creatii ale domeniului, din toata lumea).

Alianta cuprinde peste 30 de tari, de pe 5 continente, din care prezentele cele mai importante (ca numar de filme combatante) apatin statelor: Spania, Germania, Taiwan, Franta, Brazilia... Majoritatea scurtmetrajelor vor fi vizionate in premiera in Romania.

Sectiunile festivalului
Competitiile internationale (Animatie, Fictiune si Micromovie) - la care s-au inscris peste 500 de scurt metraje, dar au trecut de preselectie doar 90; filmele vor fi jurizate de profesionisti din domeniu, doar trei fiind declarate castigatoare;
Programul off-concurs (35 de productii noi si interesante, grupate in a patra sectiune a festivalului - noncompetitiva);

Programe paralele
Doua regaluri de comedii (filme cu numeroase premii internationale);
Adventure in Motion - o selectie de scurtmetraje nonconformiste/neasteptate/inovative ca tehnica si mijloace artistice;
Best Micromovies (program sustinut de Orange Romania, o selectie excelenta de filme foarte scurte, cu durata de pana la 90 de secunde, realizate pentru noile medii video: internet, telefonie mobila, etc.);
Best of Kinofest (selectii cu cele mai bune filme ale editiilor precedente);

Programe de scurtmetraje apartinand unor interesante scoli/spatii georgrafice
Made in Taiwan (filme reprezentand inconfundabila scoala asiatica de animatie);
5 o’clock shorts (filme britanice, un program sustinut de British Council);
Tortilla de Cortometrajes (selectie de filme spaniole - Spania este cel mai prolific producator european de scurtmetraje de fictiune, narative, de o calitate exceptionala);
Scurt metraje maghiare (realizatori din Ungaria, dar si maghiari din Romania);
Panorama Filmakademie Baden-Wurttemberg (animatii realizate de studentii prestigiosului institut german de animatie).

Programul detaliat, lista si prezentarea filmelor din festival o gasiti pe www.kinofest.com.

Biletele sunt disponibile in magazinele Diverta, si online prin www.myticket.ro.

Targul Turistic Medieval la Bistrita

Targul Turistic Medieval la BistritaTargul Turistic Medieval va avea loc in perioada 28-30 octombrie in orasul Bistrita.

Targul Turistic Medieval este un eveniment in cadrul caruia vor avea loc o serie de reprezentatii artistice, seminarii si demonstratii, la care vor avea acces toti iubitorii de arta, cultura si istorie, dar nu numai.

Deschiderea oficiala a Targului Turistic Medieval va avea loc vineri, 28 octombrie si va include un tur organizat in centrul istoric vechi al orasului, adresat atat turistilor, cat si bistritenilor.

Tururile cu ghid vor fi programate de mai multe ori pe parcursul celor 3 zile, astfel incat un numar cat mai mare de persoane sa poata participa.
Tot in prima zi, bistritenii si oaspetii lor vor avea parte de momente artistice oferite de cetatile medievale Siebenburgen, precum si o reprezentatie de teatru pentru copii, un concurs de sculptat dovleci pentru elevi si tur organizat al monumentelor istorice.

Ziua a doua debuteaza cu deschiderea oficiala a Congresului Sibenburgen, la care sunt asteptati reprezentanti ai celor 7 cetati care fac parte din Siebenburgen. In cadrul Congresului va avea loc lansarea Ghidului turistic Siebenburgen. In acceasi zi, organizatorii au pregatit un concurs culinar si multe animatii stradale interesante, menite sa promoveze Cetatea Medievala Bistrita. Seara, publicul va putea participa la un Carnaval costumat, la care vor avea parte de concerte live, concursuri cu premii si multe surprize.

Ultima zi de targ aduce Conferinta de inchidere a Targului Turistic Medieval, dar si un eveniment inedit, realizat cu implicarea liceelor bistritene, care vor face deliciul publicului larg, si anume o serie de competitii sportive medievale, in urma carora, o echipa va obtine titlul de “Sportivii Cetatii Medievale Bistrita.”

Expo pictura la Brasov

Expo pictura la BrasovExpozitia de pictura “ Impresii – pictura ca un jurnal” semnata Alina Manole va fi gazduita de ceainaria Ceai et caetera din Brasov in perioada 24 octombrie – 22 noiembrie, ea poate fi vizitata zilnic incepand cu ora 14:00.

Subiectele pe care artista le abordeaza sunt diverse- fie ca e vorba de peisaje, flori, nuduri sau teme alegorice.
Alina Manole este grafic designersi membra UAP.

A urmat Liceul de Arte N. Tonitza si apoi Universitatea de Arte Bucuresti, facultatea Design, specializarea Design Grafic (2003-2007). A absolvit si un master cu specializarea Design Grafic. Alina Manole face parte din noua generatie in arta vizuala, devenind membra UAP din anul 2010.

Concert de jazz la Green Hours in Bucuresti

Concert de jazz la Green Hours in BucurestiDuminica, 30 octombrie are loc un concert de afro-cuban jazz in club Green Hours, din Bucuresti.

Concertul va fi sustinut de Florin Raducanu & Latin Jazz Bucharest Social Club incepand cu ora 20:30.

Componenta trupei este:
Florin Raducanu- piano, arrangements & leader
Mihai Sebastian- tenor saxophone
Adrian Flautistu – double bass
Eugen Nichiteanu- drums
Gilberto Ortega (Rep. Cuba) - congas

Biletele costa 18 lei daca sunt achizitionate in avans si 25 lei direct de la intrare.


Expozitie dedicata Regelui Mihai la Castelul Peles

Expozitie dedicata Regelui Mihai la Castelul PelesCu ocazia sarbatoririi zilei de nastere a Majestatii Sale, Regele Mihai I, Muzeul National Peles a decis sa-l omagieze printr-o expozitie de fotografie, potrivit CalendarEvenimente.ro.

La Vernisajul expozitiei, care a avut loc pe 21 octombrie, a luat parte Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

Provenite din vasta arhiva muzeala, fotografiile imortalizeaza diverse etape ale vietii si domniilor Regelui Mihai I, din copilarie pana la plecarea din Romania.

Majestatea Sa este surprins atat in momente oficiale, vizite, banchete, descinderi pe linia frontului, intalniri cu mari personalitati, cat si in momentele de intimitate, alaturi de de familie, de cainii preferati sau antrenat in diversele Sale preocupari.

Regele sofeaza, canta la pian, fotografiaza, mestereste in atelierul sau mecanic sau face drumetii prin padurile de la Sinaia, in compania Reginei - mame Elena.

Alaturi de panourile fotografice, expozitia aduce in atentia publicului larg, in premiera, actul Inchinarii Municipiului Bucuresti fata de "Proclamatia catre natiune" din 23 august 1944.

Sursa foto: Peles.ro


Festivalul National de Teatru la Bucuresti

Festivalul National de Teatru la BucurestiIn perioada 28 octombrie - 6 noiembrie, va avea loc la Bucuresti editia a XXI-a a Festivalului National de Teatru (FNT), informeaza CalendarEvenimente.ro.

Pentru editia din acest an a Festivalului National de Teatru a fost invitat si spectacolul “Platonov” de A. P. Cehov, in regia lui Zsolt Harsanyi, productie a Teatrului National din Targu Mures, compania Tompa Miklos.

Gruparea spectacolelor pe sectiuni urmareste sa evidentieze unele dintre tendintele scenei autohtone actuale, oferind totodata spectatorului posibilitatea de a-si orienta mai rapid alegerea, in functie de interese si preferinte.

Din Program:

Sambata, 29.10.2011
10:30 Ceainaria Teatrului ACT
Divanele FNT - La sfat cu artistii

17:30 Teatrul National Bucuresti, Sala Mare, Foaier
Lansari de carte

18:00 Teatrul National Bucuresti, Sala Mare
"Trei surori" de A.P.Cehov, regia Andrei Serban; Teatrul National Budapesta, Ungaria - 3h 15min (cu pauza)

22:00 Teatrul Arca, Club "La Scena"
"Emigrantii" de Slawomir Mroek, regia Lari Giorgescu si Silvian Valcu; Teatrul Arca, Club "La Scena" din Bucuresti - 1h 20min (fara pauza)

Duminica, 30.10.2011
10:30 ArCuB
Ateliere

12:30 Statia de Metrou UNIRII 1
La portile Festivalului - Teatrul Masca

18:00 Teatrul de Comedie
"Cantareata cheala & Lectia" de Eugène Ionesco, regia Victor Ioan Frunza; Teatrul de Comedie din Bucuresti - 2h 40min (cu pauza)

20:30 Teatrul Odeon, Sala Mare
"Unchiul Vanea" de A.P.Cehov, regia Andrei Serban; Teatrul Maghiar de Stat din Cluj - 3h 10min (cu pauza)

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Festival de Film la Sibiu

Festival de Film la SibiuIntre 25 si 30 octombrie 2011 va avea loc, la Sibiu, o noua editie a festivalului de film Astra film festival, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Sectiunile competitionale: International, Europa, Romania si Student vor fi imbinate cu programe speciale de mare interes: portrete ale marilor regizori, intalniri cu si pentru cineasti, ateliere, dezbateri.

Programele tematice, expozitiile de fotografie, concertele si multe alte surprize completeaza programul unei saptamani Astra Film plina de evenimente.

Locatie: Casa de Cultura a Sindicatelor, Sala Thalia.

Organizator: Fundatia Astra Film.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Concert caritabil la Iasi

Concert caritabil la IasiSambata, 29 Octombrie 2011, incepand cu ora 18.30, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “M. Eminescu” din Iasi are loc concertul caritabil "Muzica si suflet in note de toamna",organizat de Fundatia Cote si Etnophonica, informeaza CalendarEvenimente.ro.

Invitatiile la eveniment pot fi obtinute in urma unei donatii in valoare de 30 de lei si se pot procura de la Libraria Carturesti (in Iulius Mall) si Libraria Avant-Garde (Strada Lapusneanu, nr.16) precum si in ziua concertului la intrare.

Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru sprijinirea beneficiarilor Fundatiei Cote, care de 15 ani este alaturi de copiii si tinerii din centrele de plasament din judetul Iasi.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Festivalul de muzica veche la Bucuresti

Festivalul de muzica veche la BucurestiFestivalul de Muzica Veche Bucuresti 2011 se va desfasura in perioada 26 - 30 octombrie 2011 la Muzeul National Cotroceni, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Anul acesta, cea de-a sasea editie a Festivalului propune publicului un periplu muzical in Europa baroca. Aceasta calatorie initiatica va purta auditoriul in Franta, Italia si Germania secolului al XVIII-lea.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti va aduce pe scena capitalei muzicieni din Belgia, Norvegia, Austria, Japonia si Romania, in cadrul a trei concerte ce se vor desfasura in zilele de 26, 29 si 30 octombrie, in Salonul Mare de Receptii al Muzeului National Cotroceni.

Organizat sub inaltul patronaj al Excelentei Sale Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei la Bucuresti, Festivalul isi asuma in egala masura o dimensiune artistica si o vocatie educativa.

Editia 2011 a Festivalului concentreaza in trei concerte de exceptie spiritul muzicii baroce:

Sambata, 29 octombrie, solistii ansamblului Il Gardellino si Ketil Haugsand va invita la European Gala, un concert din muzica baroca de pe intreg continentul.

Duminica, 30 octombrie, Festivalul se incheie cu La Stravaganza, un concert din muzica baroca italiana si portugheza in interpretarea ansamblului Il Gardellino.

Pe scena bucuresteana vor urca si anul acesta muzicieni de calibru international, precum Marcel Ponseele, Philippe Pierlot, François Fernandez, Ketil Haugsand, Reiner Zipperling, Jan de Winne si Hervé Douchy, membri ai formatiilor Ricercar Consort, Il Gardellino si ai Camerata Köln.

Festivalul este organizat in parteneriat cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Primaria Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni si Centrul Cultural al Republicii Ungare.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro


Concert Directia 5 la Sala Palatului

Concert Directia 5 la Sala PalatuluiSambata, 29 octombrie 2011, de la ora 19:30, Formatia Directia 5 va sustine un concert special intitulat "Iti multumesc" cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitate, potrivit site-ului bilete.ro.

Cu ocazia concertului, Directia 5 va lansa un nou material discografic, cu influente de jazz. Cateva piese de pe respectivul album vor fi interpretate si in concert.

Pret bilete
Categoria 1: 150 lei
Categoria 2: 100 lei
Categoria 3: 70 lei
Categoria 4: 50 lei

Sursa foto: Bilete.ro


Teatru la Cluj-Napoca

Teatru la Cluj-NapocaTeatrul National "Lucian Blaga" din Cluj Napoca gazduieste duminica, 30 octombrie 2011, piesa "Bolnavul inchipuit" de Moliere, traducere de Tudor Bogdan si Stefan Crudu, potrivit CalendarEvenimente.ro.

Pretul biletelor: 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (in functie de locul din sala de spectacol); 7,5 lei - reducere pentru elevi, studenti si pensionari.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro




Festivalul International de Opera, Opereta si Balet la Brasov

Festivalul International de Opera, Opereta si Balet la BrasovOpera Brasov in colaborare cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local da startul celei de a IX-a editii a Festivalului International de Opera, Opereta si Balet, in perioada 22 octombrie- 27 noiembrie 2011, potrivit site-ului IubescBrasovul.ro.

In cadrul festivalului sunt prezentate arii celebre din “La Favorita” ,’Rigoletto” ,”Werther” “Herodiade”, Nunta lui Figaro”, ”Madama Butterfly”, ”Don Carlos” “Semiramida” L’elisir d’Amore”,”Manon” ... (Donizetti , Verdi, Massenet,Mozart,Puccini, Rossini Tchaikovsky).

Cu: Gabriela Hazarian ,Anda Pop ,Cristina Radu, Asineta Raducan,Adrian Marcan,Valentin Marele, alaturi de inviataii Operei Brasov.

Participa Corul, Baletul si Orchestra Operei Brasov.

Biletele sunt puse in vanzare la sediul operei.

Programul caseriei
: marti - vineri 10 - 17 si sambata, cu o ora inainte de inceperea spectacolului.

Preturi: abonamente festival: 150 lei pentru 5 spectacole (Gala Festivalului, Rigoletto, Seara Operetei Maghiare, Carmen si una dintre premierele cu Liliacul). Reprezentatii separate: 30 sau 40 lei, in functie de spectacol.

Sursa foto: IubescBrasovul.ro

Zilele Craiovei

Zilele CraioveiIn perioada 25 - 30 octombrie 2011 se va desfasura cea de-a XV-a editie a Zilelor Craiovei, informeaza CalendarEvenimente.ro.

In cadrul sarbatorii orasului vor avea loc spectacole de teatru, balet, spectacole simfonice sau lirice in care ii vor intalni pe unii dintre cei mai valorosi artisti ai momentului.

Din program - Sambata, 29 octombrie

19.00 Filarmonica Oltenia Craiova:
Concert de muzica veche romaneasca - Ansamblul Imago Mundi (Bucuresti)
Organizator: Filarmonica Oltenia Craiova

19.00 Parcul Tineretului:
Concert extraordinar zilele craiovei 2011:
Holograf, Voltaj, Zdob si Zdub, Anda Adam
Organizator: Primaria Municipiului Craiova

Accesul publicului la spectacole se va face pe baza de bilete, care se pot procura de la agentiile de bilete ale institutiilor de cultura unde au loc spectacolele.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro