Clubul de Lectura la Bucuresti

Clubul de Lectura la BucurestiShift Pub (Eremia Grigorescu nr. 17, intre Gradina Icoanei si Piata Lahovari) gazduieste sambata, intre orele 14:00 – 17:00, o editie a clubului de lectura unde literatura e o afacere de familie.

Invitatii sunt Florin Halalau si Diana Iepure, cu doua volume de poezie proaspete, aparute anul acesta (Asigurari de viata, O suta cincizeci de mii la peluze) si Catalina Balan, cu experimete in proza.

Ideea Clubului de lectura a fost si va fi sa aduca fata in fata scriitorii cu cele mai noi proiecte si publicul lor, intr-o dezbatere pe temele cartilor propuse.

Motivatiile, ideile, felul in care au ales sa scrie, drumul spre editura, metodele de promovare sunt doar cateva dintre subiectele pe care le vor aborda invitatii alaturi de gazda lor, scriitorul Andrei Ruse.

Pret bilete: 5 lei.

Festivalul International al Muzicii si Dansului la Constanta

Festivalul International al Muzicii si Dansului la ConstantaTimp de o luna, Opera Constanta va gazdui Festivalul International al Muzicii si Dansului. Evenimentul va debuta la 23 octombrie si se va incheia la 20 noiembrie. Vor evolua atat artisti de la Teatrul „Oleg Danovski“, cat si de la Opera Nationala Bucuresti.

Spectacolele incep la ora 19.00, potrivit site-ului In Oras.ro.

Biletele costa intre 25 si 50 de lei la premiere si intre 15 si 25 de lei la celelalte spectacole.

Programul festivalului:

Duminica, 13 noiembrie – „Aida“ – G. Verdi, dirijor radu Ciorei
Sambata, 19 noiembrie – „Lacul lebedelor“ (premiera)
Duminica, 20 noiembrie – „Marussia“ (premiera)

Sursa foto: In Oras.ro

Festivalul International al Artelor si Spectacolului Muzical la Bucuresti

Festivalul International al Artelor si Spectacolului Muzical la BucurestiIntre 10 si 20 noiembrie 2011, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” organizeaza cea de-a IV-a editie a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!”, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Cu invitati din peste zece tari, festivalul se desfasoara si in acest an in mai multe locatii din Bucuresti si are un program diversificat care include atat spectacole de opereta, musical si balet, cat si concerte, conferinte, seri cu specific traditional, lansari de carte, expozitii, proiectii si ateliere dedicate sferei artelor spectacolului muzical.

Spectacolele vor fi urmate de seri cu specific traditional, care vor da publicului prilejul de a descoperi muzica traditionala din Rusia, Ucraina sau Slovacia (Miriam Rodriguez Brullova si Maria Hanyorea), dar si Romania (Maria Raducanu).

Seria de concerte din aceasta editie variaza de la clasic (Richard Galliano, Franta - concert simfonic cu participarea dirijorului Tiberiu Soare), la clasic cu influente rock, trance si synthpop (Emma Shapplin, Franta), de la dark cabaret (The Tiger Lillies, Marea Britanie) si muzica pop (Ornella Vanoni, Italia) la jazz (Richard Galliano si cvintetul „La Strada”, Franta, Maia Baratashvili and The Shin, Georgia, Old Fish Jazz Band, Germania), tango (QuarTango, Slovacia / Romania), dar si muzica religioasa (Corul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”).

Un alt eveniment important organizat in cadrul festivalului este Gala Internationala de Opereta si Musical, conceputa sub indrumarea artistica a lui Bogdan Strutynsky (Ucraina) si a lui Razvan Ioan Dinca.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro



World Music Festival la Brasov

World Music Festival la BrasovPe 11 si 12 noiembrie, incepand cu ora 19:00, la centrul Cultural reduta, din Brasov are loc Festivalul World Music, potrivit site-ului Iubesc Brasovul.ro.

Festivalul este un eveniment dedicat muzicii ca liant pentru diferite culturi si etnii, fiind organizat de Next Dream Event Brasov, Centrul Cultural Reduta si Sibiu Jazz Festival in parteneriat cu Forumul Cultural Austriac si Institutul Polonez.

Seara de sambata 12 Noiembrie va incepe cu recitalul austriecilor de la Klezmer Connection. Cei cinci muzicieni va vor introduce intr-o atmosfera de vis in care instrumentele manuite cu maiestrie austriaca se vor impleti cu voci calde si pline de pasiune. Muzica lor e compusa din acorduri clasice, de tango sau sansonete pariziene.

Kaulakau vin tocmai din Spania, si vor pastra starea de reverie a serii purtandu-ne prin acorduri de muzica clasica, folk, jazz, rock, experimental. Muzicienii ofera spectacole de exceptie de fiecare data, pe scena fiind total imprevizibili si spontani. Din cauza aceasta este foarte greu de catalogat ca stil muzical ceea ce Kaulakau ofera live. Poate folk-jazz ar fi cea mai potrivita definitie.

Pret bilete: 10 lei / seara

Sursa foto: Iubesc Brasovul.ro

Spectacol Dan Puric la Bucuresti

Spectacol Dan Puric la BucurestiAsociatia Culturala Compania de Teatru "Passe-Partout Dan Puric" organizeaza spectacolul Made in Romania, la Teatrul de pe Lipscani, Sala Rapsodia, sambata, 12 noiembrie, incepand cu ora 19:00, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, pantomima, dans, lumini si muzica, spirit si emotie.

Costumele create de Irina Solomon se integreaza perfect acestei figuratii in miscare, antrenament zilnic realizat cu precizie si finete, intr-o tara in care oamenii rad, plang, se cauta si incearca sa se intalneasca candva.

Bilete si rezervari la Casa de bilete Sala Rapsodia Str. Lipscani nr. 53.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro.

Teatru la Cluj

Teatru la ClujDuminica, 13 noiembrie 2011, de la ora 19:00 la T.N. Lucian Blaga din Cluj are loc piesa de teatru Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman, dupa romanul omonim al lui Ken Kesey, potrivit site-ului Cluj Life.ro.

Spectacolul dureaza 2 ore si jumatate, cu o pauza intre acte.

Sursa foto: Cluj Life.ro.

Concert de jazz cu Elevation la Bucuresti

Concert de jazz cu Elevation la BucurestiTrupa de jazz „Elevation” din New York, in care canta si romanul Lucian Ban, va sustine, in data de 13 noiembrie, un concert extraordinar la sala ArCuB, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Dupa legendarele concerte cu The Tuba Project si The Romanian-American Jazz Suite, Lucian Ban va canta de aceasta data, cu trupa de jazz formata de el, "Elevation".

Trupa Elevation este formata din: Lucian Ban (pian), Abraham Burton (saxofon tenor), John Hebert (bas), Eric Mcpherson (tobe).

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro.



Opera la Cluj

Opera la ClujSambata, 12 noiembrie 2011, de la ora 11:00, la Opera Nationala din Cluj are loc povestea muzicala in trei tablouri Hansel si Gretel, cu libretul de Adelheid Wette, potrivit site-ului Cluj Life.ro.

Spectacolul va fi interpretat in limba romana.

Sursa foto: Cluj Life.ro.

Concert Jane Birkin la Bucuresti

Concert Jane Birkin la BucurestiO adevarata legenda a muzicii si a cinematografiei, Jane Birkin va concerta in premiera in Romania pe 13 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, in cadrul unui spectacol extraordinar, ce va include cele mai cunoscute piese din repertoriul lui Serge Gainsbourg, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Anul acesta, Jane Birkin a pornit intr-un nou turneu international, ce va include tari din America si Europa, si o va aduce pe artista pentru prima data in Romania toamna aceasta.

Preturi bilete
: 80, 130, 170, 210 sau 250 lei, in functie de distanta fata de scena.

Acestea pot fi achizitionate pe www.myticket.ro, in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, French Bakery si Sala Palatului.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro.


Targ maltez de iarna la Timisoara

Targ maltez de iarna la TimisoaraIn perioada 10 - 12 noiembrie 2011, filiala Timisoara a Serviciului de Ajutor Maltez in Romania organizeaza traditionalul Targ de iarna, la Sala Parohiei Romano-Catolice din Piata Iosefin (strada Regele Carol I, nr. 15), potrivit Calendar Evenimente.ro.

De-a lungul celor trei zile (10-12.noiembrie), cei interesati pot achizitiona, in schimbul unor sume simbolice, accesibile oricui, diverse articole de imbracaminte pentru adulti si copii, instrumente de vesela si felurite obiecte de decor interior sau jucarii.

Intreaga suma colectata odata cu organizarea si desfasurarea acestei editii va fi destinata pregatirii cadourilor pentru varstnici si copii nevoiasi.

Program: sambata, 12 noiembrie, de la 9:00 la 13:00.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro.

NorokOktoberfest la Bucuresti

NorokOktoberfest la BucurestiFestivalul berii bavareze, NorokOktoberfest are loc de vineri 11 noiembrie, pana duminica 13 noiembrie, intr-un cort incalzit cu o capacitate de 1.500 de locuri si o parcare generoasa de circa 150 de locuri, pe Splaiul Unirii, colt cu Mihai Bravu, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Marci de bere prezente: Weismainer, Paulaner, Monchshof, Kapuziner, Eku, Leikeim.

Se vor pune in vanzare halbe speciale nemtesti, pahare, desfacatoare, tricouri, sepci, palarii aduse direct din Germania.

Pe langa berile nemtesti veti gasi si bere din Cehia: Budejovichy Budvar, Bernard, Kozel, Starobrno si bere din Slovacia: Zlaty Bazant.

Mancarea va fi tot una cu specific bavarez: carnati bratwurst, turingeri bavarezi, costita de porc la gratar, mici uriasi, covrigi pretzel, alune, cipsuri din cartofi naturali, preparate pe loc, dulciuri delicioase, turta dulce si kurtos kolacs.

Pe scena festivalului vor urca Orchestra Germana "Karpaten Show" si formatia „Spitalul de Urgenta”.

Sursa foto: Calendar Evenimente.ro.