Premiera Requiem. Nu stii nimic despre mine la Bucuresti

Spectacolul “Requiem. Nu stii nimic despre mine” va avea loc pe 25, 26, 27 si 29 noiembrie, in Bucuresti, la Teatrul Odeon, orele 19.00.

Spectacolul, destinat strangerii de fonduri pentru Japonia, grav afectata de cutremurul din 11 martie, este creat de artistii Motoko Hirayama (Japonia) si Razvan Mazilu (Romania), pe partitura muzicala “Requiem” a compozitorului Karl Jenkins.

Toate fondurile obtinute ca urmare a organizarii spectacolelor vor fi directionate catre Fondul de Asistenta pentru victimele dezastrului din Japonia, deschis de Fundatia JTI.

Biletele pot fi achizitionate la agentiile teatrale si in reteaua Eventim la magazinele Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Humanitas, Carturesti si online pe www.eventim.ro.

Donatiile se pot face in contul RO89INGB0001000132318965, deschis la ING Bank, Sucursala Bucuresti.

Festivalul International de film DaKino la Bucuresti

Festivalul International de film DaKino la BucurestiCea de-a 21-a editie a Festivalului International de Film DaKINO va avea loc in perioada 21 - 26 noiembrie la Cinematografele Patria, Scala si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Festivalul DaKINO revine anul acesta la structura sa initiala, aceea de Competitie de scurtmetraj fictiune si animatie, filmele selectate de catre criticul de film Irina-Margareta Nistor concurand pentru Trofeul DaKINO, Cea mai buna regie, Cea mai buna imagine si respectiv Premiul Special al Juriului.

Festivalul International de Film DaKINO este organizat de Fundatia DaKINO, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, al Centrului National al Cinematografiei si al Asociatiei FAMart.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro




Napoca Dance Festival la Cluj

Napoca Dance Festival la ClujSambata 26 noiembrie si duminica 27 noiembrie 2011 va avea loc la Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj-Napoca, concursul international de dans sportiv "Napoca Dance Festival", potrivit Calendar Evenimente.ro.

Peste 1300 de sportivi din 15 - 16 tari vor participa la competitii de clase Neoficial, Hobby, D, Open si IDSF Open Latino & Standard.

Concursul va beneficia de prezenta unei redutabile echipe de arbitri din 13 tari (S.U.A., Spania, Ungaria, Germania, Italia, Moldova, Bulgaria, Ucraina, Polonia, Franta, Cehia, Croatia, Romania etc.), aceasta fiind condusa de catre domnul Gheorghe Raducan, presedinte al competitiei.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro


Targul de carte BookLand, in Plaza Romania

Targul de carte BookLand, in Plaza RomaniaDupa o calatorie de 9 saptamani in 9 orase din tara, Caravana BookLand se intoarce in Bucuresti in perioada 1 noiembrie - 23 decembrie 2011 si se opreste in centrul comercial Plaza Romania de marti, 22 noiembrie, pana duminica, 27 noiembrie.

Timp de 6 zile, toate cartile, filmele, CD-urile cu muzica si jocurile a peste 60 expozanti vor fi prezente in mall-ul din Drumul Taberei.

Orarul de vizitare al targului: intre orele 10:00 - 22:00.


Targ de Craciun la Sibiu

Targ de Craciun la SibiuIn perioada 26 noiembrie 2011 - 25 decembrie 2011, Piata Mare din Sibiu gazduieste editia a V-a a Targului de Craciun, potrivit Calendar Evenimente.ro.

La Targul de Craciun din Sibiu participa aproximativ 70 de comercianti din tara si strainatate, care ii asteapta in Piata Mare pe vizitatori cu produse de sezon, dar si cu specialitati culinare.

De asemenea, va fi amenajat si un mic parc de distractii pentru copii.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Targul International de carte Gaudeamus

Targul International de carte GaudeamusTargul International Gaudeamus - Carte de invatatura, editia a 18-a se va desfasura in perioada 23 - 27 noiembrie la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Programul de vizitare este zilnic, intre orele 10:00 - 20:00.

Targul se desfasoara anual in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo, oferind publicului, intr-un spatiu de 14.000 mp, ofertele a peste 400 de editori, distribuitori de carte, institutii culturale si de invatamant din Romania si din strainatate.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Expozitie Neorenasterea germana la Castelul Peles

Expozitie Neorenasterea germana la Castelul PelesMuzeul National Peles din Sinaia gazduieste in perioada 21 octombrie 2011 - 13 ianuarie 2012 expozitia neorenasterea germana, ce reuneste aproximativ 150 de piese de inalta valoare artistica din patrimoniul regal, insotita de un catalog bogat ilustrat, informeaza Calendar Evenimente.ro.

Programul de vizitare
:
Miercuri 11:00 - 17:00
Joi - Duminica 9:15 - 17:00
Ultima intrare la ora 16:15

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Zilele Filmului Rus la Bucuresti

Zilele Filmului Rus la BucurestiRespectand traditia inceputa cu doi ani in urma, in perioada 25 - 27 noiembrie 2011 se vor desfasura la cinematograful Studio "Zilele filmului rus" la Bucuresti, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Evenimentul este organizat in cadrul Zilelor culturii spirituale rusesti in Romania de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Culturii Federatiei Ruse, Centrul National al Cinematografiei, cu sprijinul Ambasadei Federatiei Ruse in Romania.

Cu aceasta ocazie publicul bucurestean, iubitor al cinematografului est-european, va avea posibilitatea de a vedea in premiera la Bucuresti, sase filme rusesti, productii 2008 - 2010.

Program zilele filmului rus 2011

Vineri, 25 noiembrie 2011 19,00 Amiral (118 min.). In prezenta regizorului Andrey Kravchuk si a actritei Irina Orlova

Sambata, 26 noiembrie 2011 17,00 In curand e primavara (87 min.) 19,00 O noapte lunga cat o viata (89 min.). In prezenta actorului Sergey Kempo.

Duminica, 27 noiembrie 2011 16,00 Fiul (97 min.) 18,00 Kandagar (98 min.) 20,00 Cetatea Brest (132 min.)

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Festival de traditii romanesti la Baia Mare

Festival de traditii romanesti la Baia MareGrupuri de colindatori din Maramuresul istoric, Lapus, Codru si Chioar vor sustine reprezentatii artistice sambata, 26 noiembrie, in cadrul Festivalului de Traditii si Obiceiuri de Craciun, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Spectacolul se va desfasura pe scena Teatrului Municipal, de la ora 17.00, iar intrarea va fi libera.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Targ de handmade si vestimentatie la Bucuresti

Targ de handmade si vestimentatie la BucurestiHainele si accesoriile vintage sunt disponibile in cadrul targului desfasurat pe 27 noiembrie, de la 11:00 dimineata pana la 7:00 seara, in cadrul restaurantului mediteraneean Villa Rodizio, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Dress To Impress ofera vizitatoarelor: tinute vintage - rochii, fuste, pantaloni, palarii, bluze, bijuterii, accesorii pentru par, curele, pantofi; creatii ale designerilor debutanti si accesorii handmade.

Bilet intrare: 10 lei

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro


Festivitati de Ziua Unirii la Alba Iulia

Festivitati de Ziua Unirii la Alba IuliaCu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, orasul Marii Uniri organizeaza o serie de manifestari dedicate Zilei Nationale, manifestari ce se intind pe parcursul mai multor zile, potrivit Calendar Evenimente.ro.

Din program:

Sambata, 26 noiembrie 2011

08.00 Cupa Unirii la Tenis - Colegiul National „Horea, Closca si Crisan”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Scoala cu clasele I-VIII „Vasile Goldis”.

13.00 Cupa Unirii la Baschet - Scoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” (sala de sport).

18.00 Vernisajul Salonului National de Arta, organizat de Uniunea Artistilor Plastici din Alba Iulia (Galeriile de Arta ale Municipiului Alba Iulia).

19.00 Festivalul National Studentesc „Serbarile Unirii”, editia a XX-a - Concurs national de interpretare muzica usoara. Concert Free Deejays. Gala Laureatilor. Prezinta MC Kotto - Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia.

Sursa foto: CalendarEvenimente.ro

Zilele Jazz-ului Romanesc la Brasov

Zilele Jazz-ului Romanesc la BrasovFestivalul "Zilele JAZZ-ului Romanesc" are loc in perioada 25-27 noiembrie 2011 la Centrul Cultural REeduta din Brasov, potrivit site-ului Iubesc Brasovul.ro.

Sambata vor evolua cu programe inedite Mike Godoroja&The Blue Spirit si Pedro Negrescu ”The Bridge of Friendship”.

Seara de duminica va fi deschisa de o formatie care va reprezenta Brasovul, Vega Band, ultimul ”cuvant” avandu-l Mircea Tiberian care ii va avea alaturi pe brasoveanul Michael Acker la bas, Laurentiu Zmau la tobe si tanara solista Nadia Trohin.

Prezentatorii acestui eveniment vor fi cunoscutii Florian Lungu si Jenny Braescu.

Abonamentele se pot procura exclusiv pe www.dealmania.ro la pretul promotional de 60 de lei.

Biletele se pot achizitiona de la Cafeteca si Centrul Cultural REDUTA la pretul de 30 de lei/seara.

Sursa foto: Iubesc Brasovul.ro