MoneyBall

MoneyBallUltima pozitie in top este ocupata de "Moneyball", povestea antrenorului de baseball Billy Beane (Brad Pitt) care cu bani putini vrea sa schimbe soarta echipei pe care o conduce, atragand 5.059 de spectatori de sarbatori.

Pe de alta parte, filmul lansat pe 9 decembrie in Romania, a avut incasari in jurul a 19.000 de euro.




Sursa foto: www.moneyball-movie.com

Saga Amurg: Zori de zi Partea 1

Penultimul episod al seriei Amurg a vandut de 7.124 de bilete in perioada Craciunului si a Anului Nou, inregistrand astfel venituri de aproape 24.000 de euro.

Filmul, bazat pe romanul lui Stephenie Meyers, a avut premiera pe 18 noiembrie si prezinta povestea nuntii Bellei cu Edward, aceasta fiind urmata insa pericole negandite.

"Nunta Bellei cu Edward a fost cea mai bine pazita scena din intreaga productie. Am avut parte de Serviciile Secrete ale stilistilor si toata echipa era inebunita de conditiile lor draconice, nu avea nimeni voie pe platou cu un telefon mobil. Si toti erau speriati la gandul ca poate ajunge vreo imagine pe internet", a afirmat Kristen Stewart (Bella Swan) intr-un interviu, potrivit MediaPro Distribution, compania care distribuie filmul in Romania.




Sursa foto: MediaPro Distribution

Fata cu un dragon tatuat

Fata cu un dragon tatuatLocul al optulea este ocupat de "Fata cu un dragon tatuat", filmul inregistrand vanzari de 9.065 de bilete de sarbatori.

Pe de alta parte, pelicula care a avut premiera in 30 decembrie si in care joaca actori precum Daniel Craig sau Christopher Plummer, a obtinut venituri de circa 37.000 de euro.




Sursa foto: YouTube

Nemuritorii 3D- Razboiul Zeilor

Nemuritorii 3D- Razboiul ZeilorPe pozitia a saptea se afla "Nemuritorii 3D- Razboiul Zeilor", un film care aduce la viata legendele Olimpului si care intre sarbatori a vandut 11.351 de bilete in valoare de aproape 51.000 de euro.

Filmul lansat in premiera pe 11 noiembrie prezinta lupta dintre zeii a caror soarta sta doar in mainile unui singur om, Tezeu, si titanii condusi de sangerosul rege Hyperion.

"Rolul a necesitat o pregatire fizica extraordinara. A fost nevoie sa petrec opt ore pe zi la sala, cinci zile pe saptamana, timp de cateva luni, pentru acest film care prezinta o lume noua, impresionanta si complet diferita”, afirma Henry Cavill (foto), interpretul personajului principal Tezeu, potrivit MediaPro Distribution, compania care distribuie filmul in Romania.



Sursa foto: MediaPro Distribution

Marea cursa de Craciun

Marea cursa de Craciun"Arthur Christmas" (in romana, Marea cursa de Craciun) se afla pe locul al saselea cu vanzari de 12.891 de bilete si venituri de aproximativ 53.000 de euro.

Filmul a atras in special parintii si copiii care si-au dorit sa afle cum reuseste Mos Craciun sa imparte sute de milioane de cadouri intr-o singura noapte pentru micutii din intreaga lume. Ce se intampla insa cand unul dintre ei nu isi primeste cadoul?


Alvin si veveritele: Naufragiatii

Alvin si veveritele: NaufragiatiiCea de a treia parte a povestii "Alvin si veveritele", care se vrea o parodie dupa "Titanic", a vandut 40.023 de bilete si a avut incasari de aproape 95.000 de euro.

Practic, filmul prezinta simpaticele personaje intr-o noua aventura: una in care au naufragiat. Astfel, vaporul cu care Alvin si Veveritele au plecat in croaziera are cateva defectiuni si eroii naufragiaza pe o insula pustie.

In timp ce Dave isi cauta prietenii pierduti, veveritele isi fac de cap pe noua lor insula, potrivit unei prezentari de pe site-ul Cinemagia.




Sursa foto: Chipmonks.com

De Anul Nou

De Anul NouFilmul care prezinta cele 24 de ore de dinaintea serii de Anul Nou a strans nu doar o multime de vedete de la Hollywood, ci si multe bilete vandute.

Astfel, pelicula cu nume precum Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Hilary Swank, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Katherine Heigl, Sarah Jessica Parker si chiar Bon Jovi a atras 30.080 de spectatori in perioada analizata si venituri in jurul a 105.000 de euro.

"Bon Jovi avea un turneu mondial de mare succes, in plus, are o familie si nici nu se gandea sa faca un alt film. Dar cand a citit scenariul, a inteles perfect personajul si a vrut si-l interpreteze imediat", a afirmat Mike Karz, producatorul filmului, despre implicarea artistului.



Sursa foto: MediaPro Distribution

Motanul Incaltat

Motanul IncaltatPe locul al treilea se afla "Motanul Incaltat", animatia cu Antonio Banderas si Salma Hayek in prim plan inregistrand 45.761 de bilete vandute in perioada sarbatorilor si venituri de circa 190.000 de euro.

Filmul a fost realizat de DreamWorks Animation, studiourile care au realizat si filmele "Shrek", "Madagascar", "Kung Fu Panda" si "Cum sa iti dresezi dragonul".



Sursa foto: Pussinbootsthemovie.com


Misiune: Imposibila- Ghost Protocol

Misiune: Imposibila- Ghost Protocol"Misiune: Imposibila - Ghost Protocol", partea a patra a celebrei serii "Misiune Imposibila", se afla pe locul al doilea cu 68.809 de bilete vandute de sarbatori si cu venituri de circa 250.000 de euro.

Filmul cu Tom Cruise in rolul principal a avut premiera in Romania pe 16 decembrie.


Sherlock Holmes 2: Jocul Umbrelor

Sherlock Holmes 2: Jocul UmbrelorRomanii au cumparat cele mai multe bilete pentru "Sherlock Holmes 2: Jocul Umbrelor", filmul in regia lui Guy Ritchie atragand 104.700 de spectatori si venituri de peste 380.000 de euro.

Filmul lansat in premiera pe 23 decembrie ii prezinta pe Robert Downey Jr. in rolul celui mai faimos detectiv din lume, iar pe Jude Law in interpretarea partenerului sau, Dr. Watson.

Iar pe langa cele doua vedete, filmul aduce pe coloana sonora si piesa romaneasca "Romanian Wind", potrivit MediaPro Distribution, compania care distribuie filmul in Romania.



Sursa foto: MediaPro Distribution

Aproape 350.000 de bilete vandute

Aproape 350.000 de bilete vanduteRomanii au cumparat 347.434 de bilete in valoare de 1,29 milioane de euro in perioada sarbatorilor, mai exact intre 19 decembrie-1 ianuarie conform datelor Cinemagia centralizate de Wall-Street.ro.

Au fost analizate datele a 35 de filme, dintre care primele zece au reprezentant peste 90% din biletele vandute, dar si din incasari.



Sursa foto: CinemaPro