Festivalul "Nopti albe la acordeon"

Festivalul "Nopti albe la acordeon"Intre 22-24 octombrie, la Teatrul Odeon, are loc Festivalul "Nopti albe la acordeon". Programul include expozitie de acordeoane, recitaluri extraordinare, jam session, petreceri tematice.

Regele jazz-ului la acordeon in capitala acordeonului (Paris) este... roman. Cel mai important producator de acordeoane din lume i-a daruit un exemplar (al 46 -lea din colectia pe care o detine si in care se afla si primul acordeon creat in lume ) si i-a scris numele pe acordeon cu litere aurite: EMY DRAGOI.

La aproape 35 de ani, descendentul unei familii de muzicanti ploiesteni a cucerit Parisul si este considerat drept cel mai bun acordeonist de jazz al momentului. Dar a simtit nevoia sa faca ceva (mai mult) pentru tara de origine. Asa ca infiintat in orasul natal un Centru de Arta si Cultura Europeana, in Bucuresti (pe langa Scoala Franceza) - o scoala de muzica la care (pentru ca ii pretuiesc numele) s-au inscris toti copiii rezidentilor francezi la Bucuresti (120) si organizeaza in fiecare octombrie (cu alta tema predominanta) un Festival International intitulat “Nopti albe la acordeon” (din dorinta de a prezenta publicului romanesc complexitatea instrumentului de care este indragostit si la care se poate interpreta la fel de virtuos muzica classica, folclor sau jazz).


Lansare de audiobook la Humanitas Multimedia

Lansare de audiobook la Humanitas MultimediaHumanitas Multimedia va invita la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, pentru a-l asculta pe Andrei Plesu citind Minulescu (in boxe) cu ocazia lansarii audiobook-ului Ion Minulescu “O noapte ploua-n cinstea mea... O noapte ploua-n cinstea ei...” in lectura lui Andrei Plesu.

Pe cand iubeam -
C-am suferit si eu de-aceasta boala -
Iubeam o fata care ma-nsela
Exact ca-n poezia mea:
Romanta celei care-nsala,
A carei eroina era ea!...


Evenimentul va avea loc sambata, 23 octombrie, de la ora 13.00.

Citeste si Audiobookurile, o perspectiva diferita asupra lecturii

The Kids - concert tribut Robbie Williams la Hard Rock Cafe

The Kids - concert tribut Robbie Williams la Hard Rock CafeSambata, 23 octombrie 2010, ora 22:30, la Hard Rock Cafe din Bucuresti trupa The Kids va sustine un concert tribut Robbie Williams.

The Kids a luat nastere in '02, la initiativa chitaristului Massimiliano Talpo si a producatorului Marco Pegoraro, aflasi in cautarea unei noi forme noi de experienta live.

Dupa o perioada de cautari, in trupa este cooptat Simone Galdiolo, personajul perfect pentru interpretarea pieselor lui Robbie Williams. Plin de carisma, exuberant si mereu dispus la cele mai nebunesti experiente scenice, Simone a fost exact ceea ce cautau cei doi: un entertainer desavarsit. Trupa a prins contur prin prezenta lui Pietro Valente la tobe si a lui Francesco Giacomelli la bass, acesta fiind detinatorul premiului “Cel mai bun muzician Italian” in anul '03. A urmat o perioada plina de concerte si turnee, The Kids devenind noua senzatie tribute a Italiei.

In momentul in care Robbiw Williams a luat o pauza in cariera, The Kids au facut la fel. Simteau ca le lipseste motivatia de a urca pe scena, idolul lor nu mai transmitea energia care era, de fapt, motorul trupei. Acum, trupa este din nou in turneu, mai puternica si mai energica decat oricand, prestatia exceptionala a lui Simone aducandu-i acestuia titlul oficial de “sosia italiana a lui Robbie Williams“, conform fan clubului si site-ului official Robbie Williams.

Biletele se pot procura de pe site-urile www.myticket.ro, www.ticketfan.ro sau www.bilete.ro, precum si in magazinele Diverta, Flanco.

Pretul unui bilet este de 39 lei.

Angajatori de top

Angajatori de topAngajatori de TOP cel mai mare targ de cariera la nivel national va avea loc vineri, 22 octombrie si sambata, 23 octombrie la Sala Palatului. La eveniment sunt asteptati peste 12 000 de vizitatori care vor putea aplica la cele 1650 de joburi, participa la studii de caz, seminare de cariera, workshopuri si prezentari ale celor 75 de companii participante. In cadrul evenimentului vor fi lansate in premiera campanii de recrutare, programe de internship, management trainee si evenimente de tipul „zilele portilor deschise”. Targul va fi deschis vineri, 22 octombrie in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 23 octombrie intre 10.00-17.00

Evenimentul ofera oportunitati de angajare tinerilor aflati la inceputul carierei (Ex: Auditor Junior, Jr Computer Scientist, Contabil) expertilor (Ex: Programator Senior Java, Consilier Private Banking, Coordonator Marketing) dar si candidatilor care coordoneaza deja o echipa (Ex: Team Leader, Project Manager, Leader Tehnic).

Oferta acopera toate ariile iar TOP 10 domenii in functie de numarul de joburi oferit de companiile care participa la Angajatori de TOP este:

1. Dezvoltare software, telecomunicatii
2. Contabilitate, finante, banci
3. Client Service
4. Vanzari
5. Inginerie
6. Achizitii, logistica
7. Resurse umane
8. Consultanta
9. Juridic
10. Marketing

Citeste si BCR, BRD, Raiffeisen si Piraeus pun la bataie peste 200 de joburi la targul de joburi Angajatori de Top

Targul de Sfantul Dumitru

Targul de Sfantul DumitruAsociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures organizeaza in perioada 22 - 24 octombrie 2010, la Muzeul Taranului Roman, Targul de Sfantul Dumitru, prilej de intalnire cu bunatatile si frumusetile satului maramuresean.

Va asteptam cu obiecte mestesugaresti si de artizanat, de privit si targuit.

Pentru pofticiosi facem magiun, placinte, sarmale si paine de casa. Veti putea degusta produse, dar veti afla si procedeele traditionale de obtinere a acestora.

Intrarea este libera.


Targu-Mures: Festival Unidrama

Targu-Mures: Festival UnidramaIn perioada 18 - 24 octombrie 2010 se desfasoara la Targu-Mures editia din 2010 a Festivalului de Recitaluri Unidrama, in cadrul careia il veti urmari pe Marius Bodochi si pe castigatorii Galei Tanarului Actor Hop de la Mangalia.

Teatru 74 a initiat in anul 2005 la Targu-Mures, un festival de teatru inedit care a cuprins in programul sau piese de teatru cu un singur personaj, un eveniment intitulat Unidrama.

Prin desfasurarea la Targu-Mures a Unidrama, municipiul resedinta de judet s-a inscris astfel in circuitul festivalurilor de gen care au loc in Europa si care aduna in jurul lor piesele actuale cu un singur personaj. Unidrama reprezinta o alternativa la festivalurile clasice de teatru si isi propune satisfacerea cerintelor publicului de teatru modern, ancorat in realitate. Unidrama 2010 isi propune sa mijloceasca intalnirea intre tinerii creatori de teatru din Romania si din strainatate, avand in acest an si invitati din afara tarii.

Brasov: Festivalul International de Opera, Opereta si Balet

Brasov: Festivalul International de Opera, Opereta si BaletFestivalul International de Opera, Opereta si Balet al Operei din Brasov a ajuns la editia a VIII-a. Evenimentul din acest an se desfasoara in perioada 23 octombrie - 27 noiembrie 2010.

Timp de 5 saptamani vor aparea pe scena brasoveana artisti din Elvetia, Spania, China, Polonia, Republica Moldova etc, intr-o adevarata cavalcada a valorilor, scrie iubescbrasovul.ro

"In fiecare editie am incercat sa aducem in lumina reflectoarelor si ineditul, surpriza pentru spectatorii nostri. Anul acesta se va canta pentru prima oara un concert de Zarzuela, aceasta opereta fermecatoare spaniolilor. Pe modelul celor 3 tenori de vis, 3 tenori c voci superbe vor cinta cele mai cunoscute arii din opere si operete sub bagheta minunatului dirijor, Cristian Sandu", spune Dr. Cristian Mihailescu - Directorul festivalului.

Cluj - Caravana Guerilla Verde

Cluj - Caravana Guerilla VerdeA inceput cea de a patra editie a caravanei de film cu mesaj ecologic, Guerilla Verde, care pe data de 22 octombrie este in Cluj.

Orasele in care caravana isi va stabili tabara pentru cate o zi de proiectii de film si dezbateri sunt: Cluj-Napoca (22 octombrie), Iasi (26 octombrie) si Bacau (28 octombrie).

Proiectiile vor fi organizate in sali ale caselor de cultura si in sali ale universitatilor si liceelor aflate pe traseul caravanei. In cadrul proiectiilor, tinerii vor avea ocazia sa participe la dezbateri in prezenta partenerilor ONG si a reprezentantilor companiilor partenere, implicate activ in zona de protectie a mediului. Guerilla Verde imbina din nou educatia ecologica,filmul, dialogul liber si jucatorii activi din sectorul de mediu intr-un context neconventional si relaxat. Filmele care vor putea fi vizionate in cadrul acestei editii sunt : "Ice Age 2", "Nos enfants nous accuseront", "Home" si "Colectarea selectiva, de la ce se spune la cum se face", realizat de Asociatia MaiMultVerde.

Dimineata de toamna Minovici e un sfetnic bun

Dimineata de toamna Minovici e un sfetnic bunStai de vorba cu prietenii in livada Minovici, unde esti rasfatata cu muzica, arta si teatru si mananci cozonaci, serbet, nuci, placinte si alte bunatati.

De asemenea, esti asteptat la Muzeul Minovici din Bucuresti, strada Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, sambata, 23 octombrie, ora 11.00.

Intrarea este libera.

Cu bicicleta la Comana

Cu bicicleta la ComanaDupa concursul de uphill, cei de la TeamXpert organizeaza un nou concurs de MTB sambata, 23 octombrie, in Parcul Natural Comana, scrie mosionroata.ro.

Parcul, aflat la 30 de km de Bucuresti, cuprinde peisaje minunate precum Padurea Comana si Delta Neajlovului, dar si locuri istorice, cum ar fi satul Calugareni, locul unde Mihai Viteazul l-a infrant pe Sinan Pasa.

Veti putea opta intre doua trasee: 35 km si 20 de km.

Traseul Lacul Comana, 35 de km, ocoleste Lunca Neajlovului si Lacul Comana pe malul Sudic. Se merge predominant pe poteci.

Traseul Bujorilor este mai scurt, in lungime de 20 de km si traverseaza Rezervatia Bujorilor de la Est la Vest, intorcandu-se prin Luparii. Si aici avem drumuri forestiere si poteci.

Citeste si Ciclism si business: Cum dezvolta un hobby o intreaga industrie

Atelier de creatie pentru copii - Masti venetiene

Atelier de creatie pentru copii - Masti venetieneDiverta incurajeaza creativitatea copiilor isteti. Vino impreuna cu copilul tau la un Atelier de creatie si stimuleaza-i imaginatia.

Ce-ti vine in minte cand te gandesti la Carnavalul de la Venetia? Cu siguranta iti inspira culoare, bucurie, dans. Vino sa cream impreuna o atmosfera de carnaval si sa invatam de la Marcellino cum sa facem o masca venetiana.

Intrarea este libera.
Diverta Baneasa Shopping City
Sambata 23.10.2010
Ora 18.30