Contrast - Expozitie fotojurnalism

Contrast - Expozitie fotojurnalism14 fotojurnalisti au contribuit cu imagini de la protestul din 27-10-2010 pentru a relata prin viziune proprie evenimentul in forma reala, neasociat cu titlurile din ziare sau stirile de la televizor.

Acest eveniment subliniaza importanta fotojurnalistilor pe teren si in mijlocul actiunii. Imaginile sunt ampalsate pe gardul palatului Sutu timp de o saptamana incepand cu data 8 noiembrie 2010. Nu se organizeaza vernisaj asa ca sunteti bine veniti oricand aveti timp. Alaturat imaginilor se va afla si panoul de opinii, pentru cei ce vor sa-si exprime parerea.

Fotojurnalistii care au participat la acest proiect, (in ordine alfabetica):
Adriana Neagoe / MEDIAFAX
Alexandra Radu / ROMANIA LIBERA
Andrei Alex Moise / MEDIAFAX
Angelo Brezoianu / AGERPRES
Bogdan Chesaru / INTACT IMAGES
Cristian Nistor / AGERPRES
Mihai Barbu / ROMANIA LIBERA
Mihai Stetcu / ANTENA1.RO
Mircea Paun / ADEVARUL
Octav Ganea / GANDUL
Ovidiu Micsik / Inquam PHOTOS
Radu Sigheti / REUTERS
+ Anonim

Foto: Radu Sigheti / REUTERS

Marea expozitiune a vechilor creatii publicitare in Baneasa Shopping City

Marea expozitiune a vechilor creatii publicitare in Baneasa Shopping CityBaneasa Shopping City va organiza “Marea expozitiune a vechilor creatiuni publicitare”, care se va desfasura in perioada 13 si 14 a lunii lui Brumar (Noiembrie), 2010. Reclame indigene si streine, texte cu humor, grafica escelenta provenind de la case de incredere din perioada 1880-1980 vor incanta ochii privitorilor iubitori de frumos.

Cine crede ca reclamele aparut-au in secolul XXI, ei bine se inseala. Egiptenii fura primul popor care a folosit papirusurile pentru a scrie mesaje comerciale si ceea ce numim “postere” in zilele noastre. Iar daca va intrebati de unde vin panourile exterioare, un indiciu ar fi desenele pe pietre si ziduri intrebuintate inca din antichitate.

Publicitatea era prezenta si in evul mediu, cand negustorii isi angajau slujitori care sa strige pe ulite ofertele.

Veti fi martorii unor momente la fel de importante din istoria publicitatii prin vizionarea esponatelor de la “Marea expozitiune a vechilor creatiuni publicitare”. Veti admira circa 200 de afise, postere, reviste si ziare, fotografii, carti postale, firme, obiecte si ambalaje din Romania, Anglia, Statele Unite ale Americii, Franta, Germania si URSS.

Ochiul privitorilor se va delecta cu desene esceptionale, texte hazoase care oglindesc spiritul vremurilor si chiar vechi reclame ale multor marci pe care le mai gasim si azi: Nivea, Dove, Persil, Posta Romana, Fiat, Peugeot, Kodak, Renault, Citroen, Azuga, Tarom, Timisoreana si Adesgo. Cel mai vechi exponat din colectie este o reclama Dove din 1881.

Constanta: Festivalul de film One World Romania

Constanta: Festivalul de film One World RomaniaONE WORLD Romania - festival de film documentar dedicat drepturilor omului are loc si in Constanta in perioada 11-12 noiembrie.
One World este un festival de film dedicat drepturilor omului initiat de Vaclav Havel (fost presedinte al Republicii Cehe) in 1999. One World Prague, a devenit cel mai mare festival de acest fel din Europa si s-a extins in orase ca Bruxelles, Madrid, New York sau Kiev.

One World Romania a fost initiat in 2008 de Centrul Ceh Bucuresti, iar editia din 2010, cu numarul 3, a fost organizata in parteneriat de nou fondata asociatie One World Romania si Centrul Ceh. Festivalul este sub patronajul fostului presedinte al Republicii Cehe, Vaclav Havel.

Festivalul isi propune sa prezinte cat mai multe teme relevante prin filme de buna calitate, care sa ajunga la cat mai multi tineri, iar astfel sa ajute la crearea unei comunitati active ce isi doreste sa cunoasca si sa se implice in problemele cu care se confrunta ceilalti.
Proiectul One World Romania on tour, ajuns si el la a 3-a editie la nivel national si pentru a doua oara in Constanta.

ShortsUP si Discovery Romania prezinta: Eroi Contemporani

ShortsUP si Discovery Romania prezinta: Eroi ContemporaniIntr-o lume care aparent a luat-o razna, exista niste oameni exceptionali care ne schimba viziunea despre viata. Ei sunt eroii din filme, neinfricatii care dau piept cu orice situatie pana ies invingatori, oamenii care se lupta cu “monstrii cei mari” pana castiga.

Vineri, 12 noiembrie, de la 20.00, la The ARK, o noua selectie cu cele mai premiate scurtmetraje din lume vor fi prezentate de ShortsUP, impreuna cu Discovery Romania, sub titlul Eroi contemporani.

Din program fac parte doua filme castigatoare la BAFTA, trei nominalizate la Oscar, filmul care a obtinut premiul publicului la Clermont-Ferrand in 2007 si marele castigator la Clermont-Ferrand in 2008. Festivalul de la Clermont-Ferrand este cea mai prestigioasa competitie internationala dedicata exclusiv scurtmetrajelor.

Vor fi proiectate si sapte productii locale de scurtmetraj ale Discovery Channel, cu protagonisti romani: un maratonist,un aeromodelist, un medic ce a profesat in cele mai indepartate regiuni din lume, un motociclist care a mers pana in Mongolia, un scufundator, un constructor de motociclete si un practicant de parkour. Filmele Discovery Romania au cate 3 minute fiecare.

Scurtmetrajele prind viata la ShortsUP, caci unii dintre eroii din filmele Discovery se vor afla la eveniment, cu demonstratii live si fotografii din aventurile lor in jurul lumii.

Eroii nu au disparut. Ei nu se mai arunca in gol incercand sa salveze oamenii buni, nu se mai catara pe zgarie nori ca paianjenii, si, cu toate acestea, ii recunoastem si-i admiram. Eroii Contemporani vor fi la ShortsUP, in filme sau in carne si oase, vineri seara. Eroi vor fi si spectatorii, care sunt invitati sa nu-si uite acasa super-eroul din ei.

Un corp excesiv pe scena CNDB

Un corp excesiv pe scena CNDBCentrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) prezinta o noua productie in luna noiembrie.

Dupa succesul inregistrat cu spectacolul „Dance a playful body“ Andreea Novac revine la CNDB cu un spectacol nou, ce propune „un corp excesiv, care apare din viteza, pulsatie si culoare“.

Premiera spectacolului „Pretend we make you happy“ creat impreuna cu Stefan Lupu, Istvan Teglas si Alin State va avea loc sambata, 13 noiembrie, de la ora 19.00 in Sala Ronda a CNDB.

“Spectacolul „Pretend we make you happy“ reflecta indeaproape procesul sau de constructie - uneori golit de continut, alteori de o violenta emotie, dar in final plin de viata, vibratie si culoare”, spune Andreea Novac.

Pretend we make you happy
13 noiembrie, ora 19.00, Sala Ronda, CNDB
Directie artistica: Andreea Novac
Coregrafie si interpretare: Stefan Lupu, Alin State, Istvan Teglas
O productie CNDB
Cu sprijinul Fabrica de Pensule Cluj
Pretul unui bilet este de 15 lei/ 10 lei redus.
Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro


Concert Damian Draghici: Naiul in muzica de jazz!

Concert Damian Draghici: Naiul in muzica de jazz!Bright Light aduce la Bucuresti importanti interpreti de jazz ai momentului in cadrul concertului special Jazz in the City. Damian Draghici, Diane Schuur si Eddie Daniels vor concerta pe scena Salii Palatului, pe 12 noiembrie, orele 20.00, sub egida Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa", editia a III-a, organizat de Teatrul de Opereta “Ion Dacian”.

Asa cum a promis, Damian Draghici se intoarce la nai: “La concertul Jazz in the City voi prezenta o premiera absoluta si sper sa va placa sunetul: naiul in muzica de jazz – mai exact, “bebop”. O a doua premiera este ca voi canta la primul nai electric construit special pentru mine. Am lucrat de mult la ideea asta si in sfarsit este gata”, marturiseste Damian Draghici, care revine in Romania dupa un an de zile petrecut in SUA, unde a inregistrat si inca inregistreaza piese pentru noul sau album de jazz, avand ca invitati speciali pe Michel Camilo, Stanley Clarke, Bob Mintzer, Russell Ferrante, Vinnie Colaiuta, Dave Weckl, Luciana Souza.

Jazz-ul a fost pasiunea lui Damian inca din adolescenta si visul lui de a studia si invata jazz la nai s-a concretizat in castigarea unei burse complete la prestigiosul Colegiu de muzica Berklee din Boston, unde a studiat Jazz performance.

Diane Schuur si intoarcerea la radacinile jazz-ului

Diane Schuur vine la Bucuresti cu “Some Other Time”, un album produs de casa de discuri Concord in 2008. Albumul cuprinde o noua si surprinzatoare interpretare a piesei "September in the rain", inregistrata la Holiday Inn in Tacoma in 1964, cand Diane Schuur avea numai 10 ani.

In cadrul concertului Jazz in the City, artista va interpreta impreuna cu DIANE SCHUUR QUARTET format din: Diane Schuur - voce, pian, Randy Porter - pian, Scott Steed - bas si Reggie Jackson la tobe.

Diane considera “Some Other Time” ca o declaratie sigura cu privire la angajamentul in fata traditiei jazz-ului si influenta acestuia asupra sensibilitatilor ei artistice: "Acest album este cu adevarat despre intoarcerea la baza radacinilor mele in jazz", declara Diane. "Nu este vorba de faptul ca le-am abandonat complet, dar au fost cateva ocolisuri de-a lungul drumului".

Eddie Daniels: de la Mozart la Charlie Parker

Eddie Daniels este genul de muzician rar intalnit, la fel de talentat la jazz cat si in muzica clasica, care exceleaza pe ambele planuri, cu o virtuozitate nemaintalnita. In mainile lui Eddie Daniels, muzica lui Mozart poate fi la fel de atragatoare ca cea a lui Charlie Parker, iar un concert mixt poate fi o experienta plina de satisfactii pentru ascultatori. Ambitia cea mai inalta a lui Eddie Daniels este ca muzica sa sa ajunga la cat mai multi oameni, iar audienta, atat pentru muzica clasica, cat si pentru jazz sa se largeasca si in acelasi timp sa darame zidurile dintre aceste genuri muzicale.

Kilipirim - targ de carte cu discount

Kilipirim - targ de carte cu discountIncepand cu data de 10 noiembrie, la galeria Dalles din Bucuresti se desfasoara a XI-a editie Kilipirim, cel mai mare targ de carte cu discount. 40 de edituri, 10.000 de titluri de carte, 2 expozitii inovative si 10 premii speciale ii asteapta pe iubitorii de lectura timp de 5 zile, in perioada 10-14 noiembrie, la Kilipirim.

La cea de a XI-a editie a sa, Kilipirim reuneste in acelasi spatiu titluri interesante ce acopera toate domeniile: beletristica, hobby, stiinta, carte pentru copii, arta, arhitectura si design. Publicul se va putea bucura de achizitii la preturi speciale, cu discount-uri ce pot ajunge la 70%.

Alaturi de editurile prezente cu oferte speciale, Kilipirim va recompensa publicul vizitator al targului prin organizarea traditionalei tombole, la care pot participa toti cei care ajung la eveniment si isi depun, in urna special amenajata, talonul de participare.
Pentru a XI-a editie, Kilipirim va acorda 10 premii in carte, cu titluri din toate domeniile, iar tragerea la sorti va avea loc pe 14 noiembrie, ora 14.00, in cadrul cafenelei Dalles.

O alta noutate prezenta in cadrul targului este expozitia de arta de la etaj, unde vizitatorii vor putea studia cartea dintr-o alta perspectiva: cea de obiect de arta. Viziunea artistica apartine tinerilor studenti de la sectia de Arhitectura de Interior a Facultatii de Arhitectura “Ion Mincu” si reuneste 20 de exponate.
La cea de a XI-a editie, Kilipirim a decis sa sustina campania “Colecteaza selectiv”, initiata de Green Peace. Organizatia va fi prezenta la eveniment cu materiale informative, voluntari si un stand cu vanzare de materiale-suport realizate din hartie si alte materiale reciclate.

Pentru ca mesajul de colectare selectiva sa fie cat mai elocvent, Green Peace va organiza in cadrul Kilipirim o expozitie de fotografie despre impactul negativ asupra mediului al depozitarii necontrolate a deseurilor.

Brasov: Ice Hockey Challenge Cup Brasov 2010

Brasov: Ice Hockey Challenge Cup Brasov 2010Data: 11, 12, 13 noiembrie

Loc de desfasurare: Patinoarul Olimpic

Pret: 10lei/meci. 15lei/zi. 30lei/toate cele 6 partide

Federatia Romana de Hochei pe Gheata organizeaza la Brasov Ice Hockey Challenge Cup in perioada 11-13 noiembrie 2010.
Programul competitiei:

11 noiembrie 2010

ora 16:30 Romania – Serbia
ora 19:30 Croatia – Spania

12 noiembrie 2010

ora 16:30 Romania – Croatia
ora 19:30 Spania – Serbia

13 noiembrie 2010

ora 16:30 Serbia – Croatia
ora 19:30 Romania – Spania1


Sibiu: World Music Festival 2010

Sibiu: World Music Festival 2010Fundatia Sibiu Jazz Festival organizeaza intre 12 - 14 noiembrie `Sibiu World Music Festival 2010`, scrie Sibiu.ro

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu, al Primariei Sibiu, Casei de Cultura a Municipiului Sibiu si a fost lansat in cadrul Programului “Sibiu 2007 – Capitala Culturala Europeana`!

Evenimentul se constituie ca un festival al bucuriei si al tolerantei intre comunitatile etnice din Romania si restul Lumii, un exemplu viu a ceea ce inseamna convietuire, spatiu intercultural si interetnic.

World Music este muzica lumii, un concept muzical-coregrafic lansat pe toate scenele lumii in ultimii 30 de ani.

Vor fi prezentate productii din repertoriul national si international, traditional - folcloric, dar cu sonoritate moderna. Participantii isi vor face cunoscut folclorul, prin viziunea artistului sec XXI. O combinatie intre instrumentele traditionale si tehnologie moderna.

Locatie: Sala Thalia, Ora 18:30

Pretul unui bilet este de 20 lei si 10 lei pentru elevi/studenti/pensionari.
Biletele se pun in vanzare la intrare.

O serata culinata spaniola...

O serata culinata spaniola...Ce ziceti de o serata spaniola cu demonstratie culinara si degustare de vinuri la restaurantul Alioli. Club Gourmet organizeaza o incursiune savuroasa in bucataria spaniola.

Puteti vedea cum se pregateste o paella autentica in cadrul unei demonstratii culinare facute de bucatarul sef de la Alioli, care a practicat timp de 8 ani arta culinara pe taramurile iberice.

Veti degusta imbietoarele vinurile albe, fructuoasele si corpolentele vinuri rosii precum si catifelatele rozeuri provenind din regiunile viticole Rueda sau Rioja.

Veti gusta savuroase specialitati ale bucatariei spaniole, de la Creveti “al ajillo”, Revuelto de spanac cu ou, creveti si sparanghel, Carpaccio de vitel cu rucola proaspata si fulgi de parmezan, la Paella valenciana si Crema catalana sau Sabañón de migdale cu inghetata de lamaie si ciocolata fiebinte.

In incheierea serii, va veti delecta cu un coniac delicat de 10 ani, cu arome lemnoase, de fructe uscate si ciocolata de la Vinaria Bardar.

Cand: Vineri, 12 noiembrie, 7 pm
Unde: Alioli Restaurant, Str Popa Tatu nr 4
Tarif: 180 lei - pentru inscrierile pana pe data de 5 nov
Standard: 217 lei - pentru inscrierile pana pe data de 10 nov

Theodor Paleologu, Eugen Istodor si Vlad Mixich, la Zilele Filosofiei

Theodor Paleologu, Eugen Istodor si Vlad Mixich, la Zilele Filosofiei"Zilele Filosofiei" marcheaza 150 de ani de existenta pentru facultate dar si aniversarea Zilei Internationale a Filosofiei. La evenimentul care va avea loc in libraria Carturesti (Verona) vor fi prezenti, duminica, 14 noiembrie, orele 18-20, alaturi de membrii facultatii, profesori si studenti, invitati precum Theodor Paleologu, Eugen Istodor sau Vlad Mixich.

Ziua de sambata, 13 noiembrie, este dedicata unei lansari de carte si unei dezbateri. Incepand cu ora 16.00, va propunem o discutie pe marginea volumului 'Filosofia ca mod de viata', semnat de asist. univ. dr. Cristian Iftode si aparut la Editura Paralela 45, Bucuresti, 2010. Urmeaza, la ora 18.00, o dezbatere asupra rolului filosofului, al absolventului de filosofie, in societatea zilelor noastre: Filosoful, tinichigiul si societatea.

Duminica, 14 noiembrie, la ora 16.00, evenimentul va continua cu lansarea volumului 'Cuvinte, teorii si lucruri - Quine in perspectiva, aparut anul acesta la editura Pelican. Volumul este rodul colaborarii dintre profesori ai Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti, si ai altor prestigioase universitati din Australia si S.U.A. Incepand cu ora 18.00, propunem o discutie asupra starii dezbaterii publice din Romania: Filosofie si dezbatere publica.

Cerc de lumina albastra de Ziua Mondiala a Diabetului

Cerc de lumina albastra de Ziua Mondiala a DiabetuluiDuminica, 14 noiembrie, incepand cu ora 18.00, Bucurestiul se va uni cu marile capitale ale lumii intr-un cerc al luminii albastre.

Peste 1.100 de monumente din lume vor fi iluminate in aceeasi zi, ca parte a unei campanii internationale de promovare a Zilei Mondiale a Diabetului.

Evenimentul, care va avea loc pe esplanada Ateneului Roman din Capitala, va fi prezentat de Toni Grecu si va consta intr-un impresionant show multimedia, proiectat pe cladirea din Piata Revolutiei.