Lansarea filmului educational "Experimentul timp"

Lansarea filmului educational "Experimentul timp"Carturesti si Filmminimo va invita sambata, 19 februarie 2011, ora 11.00, la Libraria Carturesti din strada Arthur Verona nr. 13-15 sa participati la lansarea filmului educational "Experimentul timp".

Filmminimo este un proiect educational, realizat de tineri cineasti care vin in sprijinul educatorilor si parintilor, ajutandu-i sa tina pasul cu evolutia tehnologica si cu evolutia spirituala spectaculoasa a copiilor, datorata fluxului enorm de informatii la care au acces.

Filmminimo adreseaza prescolarilor si scolarilor o serie de filme de fictiune, cu povesti si personaje care urmaresc teme din programa scolara si ofera o perspectiva incitanta asupra invatatului, inlocuind obligatia "scolareasca" a studiului cu bucuria noilor descoperiri.

Temele sunt introduse prin informatii care sa ajute firul narativ. Pentru a explica importanta si utilitatea cunoasterii acestor informatii, ele sunt integrate in viata si preocuparile personajelor din film.

Proiectul aduce la un loc trei tipuri de invatare, toate esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor: educatia formala, non-formala si informala. Alegerea temelor se face in raport cu dificultatea pe care o intampina copiii in intelegerea respectivelor subiecte din cadrul invatamantului formal si in functie de diferite categorii de varsta: 3-5 ani, 6-8 ani, 9-12 ani.

Realizatorii proiectului Filmminimo sunt Cristina Iliescu si Stanca Radu, regizori de film. Filmele realizate de ele au fost prezente in festivaluri de film precum Cottbus, Anonimul, CinemaIubit, Next, DAkino, TIFF.

Actorii sunt in cea mai mare parte copii.

Drumul spre celebritate, editia a II-a, etapa contrabas

Drumul spre celebritate, editia a II-a, etapa contrabasSambata, aceasta, de la ora 11:00, la Palatul Mogosoaia, se va desfasura cea de-a treia etapa a concursului Drumul spre celebritate, editia a II-a, etapa contrabas.

La competitie vor participa sase tineri contrabasisti din Resita, Targu Mures, Baraolt, Chisinau si Bucuresti, iar invitat special va fi Stefan Thomasz, profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Radio Romania Cultural si Centrul Cultural "Palatele Brancovenesti" va invita sa participati la descoperirea tinerilor muzicieni talentati de astazi, intr-un proiect coordonat de Sebastian Craciun.

Partenerii acestui concurs sunt ExcesMusic, prin Programul "Oportunitati la tine acasa", finantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, farmacia Catena si Fundatia Internationala "Ion Voicu", iar sponsor este Biborteni.

Parteneri Media sunt cei de la Sapte Seri, Port.ro, Calendarevenimente.ro, Modernism.ro, SensoTv.ro, Diseara, ArtAct Magazine, LiterNet.ro, Observator Cultural, N24 Plus, TVR Cultural.

Vintage Session in club Goblin

Vintage Session in club GoblinHaine-vintage.ro gazduieste targul de haine si accesorii vintage, handmade, designer Vintage Session, pentru a ne arata ce se poarta in aceasta primavara.

Evenimentul, care are loc sambata, intre orele 12:00 - 19:00, la Club Goblin din Str. Smardan, nr. 30 (centrul istoric), se continua cu un After Party, tot in stil retro si plin de mister.

De asemenea, la Vintage Session se va organiza si o tombola, la care premiul este un set de bijuterii handmade oferit de un tanar designer.




Targ de Dragobete la Muzeul Satului

Targ de Dragobete la Muzeul SatuluiMuzeul National al Satului Dimitrie Gusti va invita in zilele de 19 si 20 februarie 2011 sa sarbatoriti Dragobetele, oferindu-va un program care cuprinde muzica populara, datini si obiceiuri ocazionate de sarbatoarea iubirii la romani, concursuri cu premii si voie-buna din plin.

Nu vor lipsi mesterii populari, produsele din gastronomia traditionala si bio, martisoarele vesele si originale.

Deschiderea targului va avea loc sambata, la ora 12:00.

Program artistic: 19 si 20 februarie, orele 12:00 - 16:00.

Program mesteri populari: 19 si 20 februarie, orele 9:00 - 17:00.

Atelier de confectionat martisoare si felicitari: 20 februarie, orele 12:00 - 14:00, Sala Gheorghe Focsa.

Iasi: Atelier de lucru manual la Carturesti

Iasi: Atelier de lucru manual la CarturestiAsociatia Mai Bine va invita la atelierul de lucru manual dedicat Martisorului, sambata, in intervalul orar 14.00 - 17.00, la Libraria Carturesti din Iasi - Str. Tudor Vladimirescu nr. 2 (Iulius Mall - etaj 2)., conform InOras.ro.

Pe parcursul acestui an, Asociatia Mai Bine va organiza 10 ateliere de lucru manual, in a treia sambata din fiecare luna, cu exceptia lunilor de vacanta iulie si august. Scopul atelierelor este de a crea si confectiona produse cu utilitate, in baza a trei principii importante: reducerea consumului, reutilizarea si reciclarea.

In cadrul atelierului din data de 19 februarie se vor croseta martisoare si se vor realiza felicitari si martisoare din materiale textile, hartie, nasturi, seminte, capace si alte diferite materiale. Cel mai creativ obiect va fi premiat cu un cadou surpriza.

Accesul la atelier este gratuit, iar participantii se pot inscrie prin trimiterea unui e-mail cu semnatura, date de contact si titlul "inscriere atelier de lucru manual" la adresa mihaela@maibine.eu. Numarul de locuri disponibile este 30. Dat fiind specificul activitatilor din cadrul atelierului de sambata, limita de varsta pentru participanti este de 14 ani.

Materialele folosite in cadrul activitatilor de lucru manual sunt puse la dispozitie de catre organizatori, iar obiectele realizate vor fi valorificate ulterior de catre Asociatia Mai Bine.

Cluj-Napoca: Balul Operei 2011

Cluj-Napoca: Balul Operei 2011Editia 2011 a Balului Operei va fi organizata in 19 si 20 februarie si va avea un specific dedicat culturii franceze, potrivit Clujlife.com.

Evenimentele din prima zi a Balului din acest an se vor desfasura incepand de la ora 19:00 cu genericul "Paris, mon amour", a anuntat conducerea Operei Nationale Romane din Cluj.

Din partea institutiei vor participa solistii, orchestra, corul si corpul de balet.

Balul Operei va cuprinde decernarea premiilor "Lya Hubic", premiul "Mecena" si medaliile "Seniorii cetatii", un spectacol de moda, oferirea titlurilor "Top model" si "Miss Transilvania Fashion", un moment multimedia dedicat Parisului, un bufet cu specific francez si un foc de artificii.

In cea de-a doua zi a Balului Operei, de la ora 17:00, va avea loc in premiera o gala a laureatilor.

Brasov: "Alaiul mastilor" in satul Budila

Brasov: "Alaiul mastilor" in satul BudilaData: 19 februarie intre 13:00 si 21:00

Loc de desfasurare: Budila

Organizatori: ADDJB , Consiliul Judetean , CJCPCT Brasov

Pret: participarea este gratuita

Obiceiul consta in organizarea unui alai cu masti ce reprezinta personajele importante ale comunitatii si nu numai, care pleaca sa colinde prin sat pentru a cere de la gospodari gogosi, carnati, carne, slanina, vin sau tuica pentru petrecerea de seara, arata site-ul IubescBrasovul.

Toata comunitatea este pregatita pentru primirea alaiului care trece din casa in casa pentru a alunga spiritele malefice din gospodarii si pentru a le purifica astfel in asteptarea primaverii si a unui nou an agricol, iar seara participa intreaga comunitate la balul organizat cu produsele obtinute.

Batranii satului povestesc ca, pe vremea grofilor, o ceata de sateni deghizati intrau in gospodaria grofilor sa se asigure ca mai sunt bucate suficiente pana la venirea primaverii si ca animalele sunt bine ingrijite si hranite, iar, ca o gluma a traditiei, exista obiceiul ca cineva din alai "sa prade" camara grofului furand un fir de carnat sau o bucata de slanina pentru a indestula petrecerea din sat.

Astfel, Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si Primaria Budila, va invita sambata, incepand cu ora 13, la Alaiul mastilor.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Agentia de Dezvoltare a Judetului Brasov, in cadrul proiectului "Destinatii de Excelenta, culoarul Prejmer – Teliu – Budila – Vama Buzaului" si se va desfasura dupa urmatorul program:

Ora 13.00 - Alaiul mastilor – cu plecare din centrul comunei
Ora 16.30 - Ritualul de ardere a mastilor
Ora 17.00 - Premierea mastilor
Ora 18.00 - Deschiderea Balului mascat

Sibiu: Expozitia Costumul de la Baroc la Neo-Gotic

Sibiu: Expozitia Costumul de la Baroc la Neo-GoticBazandu-se pe o documentatie realizata de studentii masteranzi ai Facultatii de Istorie si Patrimoniu "Nicolae Lupu" a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu in cadrul cursului de Comunicare in camp social, expozitia cuprinde lucrarile elevilor clasei a X-a B, Sectia Grafica a Liceului de Arta din Sibiu, sub coordonarea doamnei profesoare Anca Ioana Serfözö, conform Sibiul.ro.

Conceptul expozitiei evidentiaza trei aspecte: ilustrarea demersului documentar prin intermediul schitelor si abordarii plastice a costumelor, ilustrarea povestii prin compunerea tablourilor tridimensionale si nuantarea efemerului in stralucire si moda prin intermediul materialelor folosite: carton, hartie, hartie manuala, materiale textile reciclate, sarma si pungi de plastic.

Expozitia este deschisa in luna februarie – sezonul carnavalurilor, vizitatorul fiind invitat sa traiasca experienta privitorului in oglinzile trecutului si sa o aduca in vremurile prezente prin intermediul influentelor pe care Barocul le exercita asupra costumelor zilelor noastre.

Expozitia va fi deschisa in perioada 17 februarie – 13 aprilie 2011.

Expozitia Culoarea in natura, la Muzeul de Istorie Nationala

Expozitia Culoarea in natura, la Muzeul de Istorie NationalaIn natura fiecare culoare are rolul ei si de multe ori conotatii dincolo de capacitatea noastra de a le intelege. Regnul animalelor si al plantelor abunda de culori, de la verdele crud al plantelor fotosintetizante pana la penajul pasarilor exotice. Culorile joaca un rol important in natura, fiind folosite pentru a atrage, pentru camuflaj sau pentru a atentiona alte vietuitoare asupra unor eventuale pericole, potrivit Sibiul.ro.

Culoarea in natura inseamna recolta, marcheaza sezonul de imperechere, face trecerea de la un anotimp la altul, de la primele nuante de verde ale primaverii pana la rosul intens si tonurile de maro ale toamnei.

In lumea mineralelor si al rocilor, culoarea, indica compozitia chimica, mediul de formare si de multe ori determina valoarea comerciala a acestora.

Fara culori am fi mult mai saraci si am pierde puterea de a intelege si de a stapani unele fenomene naturale. Culoarea este de fapt arta, a naturii de aceasta data, sub toate aspectele ei si este prezenta in fiecare clipa a vietii noastre, in fiecare suflu al naturii.

Acestea au fost motivatiile organizarii unei expozitii temporare cu aceasta tematica, la Sibiu. In expozitie vor fi etalate piese din aproape toate colectiile muzeului, evidentiind diversitatea patrimoniului Muzeului National Brukenthal si anume: scoici, insecte, pasari, pesti, soparle, serpi, mamifere si minerale.

Expozitia va fi deschisa in perioada 18 februarie – 7 aprilie 2011.

Tim Ripper Owens, in Kulturhaus

Tim Ripper Owens, in KulturhausTim "Ripper" Owens va concerta duminica, 20 Februarie, ora 19:00, in clubul bucurestean Kulturhaus. Evenimentul face parte din turneul "Screaming Through The East", ce cuprinde trei orase din Romania: Odorheiu-Secuiesc, Sibiu si Bucuresti. Tirana Rockers vor deschide serile marca Tim "Ripper" Owens.

Owens reprezinta una dintre cele mai importante voci ale muzicii "metal" din ultimii zece ani. In 1996, cand a urcat pe tronul zeilor Judas Priest in locul vocalului Rob Halford, presa a fost extrem de surprinsa si impresionata.

Acesta era aproape necunoscut in media internationala si putini critici muzicali ii cunosteau activitatea din trupa Winter’s Bane. Primul album inregistrat cu Judas a fost nominalizat la Premiile Grammy si a fost mult mai aplaudat decat se asteptau membrii trupei.

Povestea artistului Tim Owens devenit Tim "Ripper" Owens, vocalul Judas Priest, a fost transformata in filmul hollywoodian Rock Star (2001) regizat de Stephen Herek (Cei Trei Muschetari, 101 Dalmatieni). Si chiar daca scenariul n-a mai avut nicio legatura directa cu Judas la final, filmul care a costat peste 50 de milioane de dolari si a avut incasari pe masura, l-a propulsat Tim Owens in lumea celebritatilor artistice muzicale.

Tim "Ripper" Owens va canta piese Judas Priest, Winter's Bane, Iced Earth si propriile compozitii Solo. 350 de bilete pentru concertul din Bucuresti, in valoare de 60 de lei, au fost distribuite in magazinele Diverta, librariile Carturesti si online, pe shop.artmania.ro si myticket.ro.

Turneul "Screaming Through The East" este sustinut de Monster Energy Drink, marca asociata unor nume extrem de celebre precum: Korn, Disturbed, Sevendust, Slash, Linkin Park, Dave Lombardo (Slayer).